bereczek
nový člen
- 3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Jo, X je novější náhrada za Supru. Supra se už nevyrábí. Taky jej dávám.Zdravíčko, mám na vás dotaz, jsou tyto oleje stejné ? podle specifikace by měly být. Chci v záruce dávat co má být, vlastním CX-30 G150 a objednal jsem mazda olej supra a došel supra-x. Je to jen nový obal a jméno a olej je stejný nebo je to jen pro motory skyaktiv X ? díky za inf.
Zobrazit přílohu 39216Zobrazit přílohu 39217
Kdyby to šlo okolo gufer co jsou na ventilech, tak by z auta byla docela dobrá dýmovnice hned po nastartování úplně studenýho motoru a jak by se ohříval,tak by to přestalo.U svého GHčka s 2.0 DISI pozoruju celkem výrazný úbytek oleje mezi intervaly výměn, určitě přes litr a půl na 10.000 km, a zdá se mi to i na tento motor zkrátka moc. Samozřejmě na zemi a na spodním krytu motoru ani kapka.
Najeto aktuálně cca 177.800 km. Dávám tam 5W-30, byl tam Castrol Magnatec Stop-start ve specifikaci A3/B4. Přes poslední výměnou jsem olejové prostory nechal propláchnout BG109. Četl jsem, že by to mohlo prosakovat kolem dříků ventilů. Můžete mi to ze zkušeností potvrdit, eventuálně ještě poradit, jestli to "neteče" ještě jinde? Ať vím, co chtít po servisu, jakmile se tam objednám.
Ten typický "olejový" dým tam naštěstí nevidím a necítím. Každopádně díky za radu, udělám to tak ?Kdyby to šlo okolo gufer co jsou na ventilech, tak by z auta byla docela dobrá dýmovnice hned po nastartování úplně studenýho motoru a jak by se ohříval,tak by to přestalo.
Magnatec je do Fabie. Být tebou, tak udělám ještě jednou výplach BG109EPR a pak tam dám 5W-40 (třeba Ravenol VST, Valvoline MaxLife, Castrol Edge,....).
Tohle co popisuješ je klasická spotřeba přes kroužky.
V lepším případě je to proto, že je některý ze stíracích kroužků lehce připečený. Lepší protože když to žere ještě takhle málo (1litr na 5000km), tak se to dá opravit výplachama a kvalitním olejem.
V horším případě je to už opotřebení kroužků/válců a to se už žádným kouzlením spravit nedá (dá se to jen mechanicky opravit nebo udržovat stav)
Je to on ve starém a novém balení. Hlavně bez PDF.Pratele hlava uz nevi. Jaky olej do g120 Mazda CX 3 dekuji
Zobrazit přílohu 42039 Zobrazit přílohu 42040
Jo, ty zelené kanystry jsou sice starší balení, ale obsah je stejný.