• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Ahoj, kupuji zimní gumy pro Mazdu 6 a v techničáku mám:

7 1/2J X 19 ET 45; 225/45 R19 92 W

Nicméně všude v servisu mi nabízí gumy 225/45/R19 a na 92 W moc nehledí. Tedy tvrdí mi, že stačí koupit nějaký slušný rychlostní koeficient a dál s tím nemám lámat hlavu. Máte někdo zkušenost nebo víte přesně, zda 92 W je třeba dodržet nebo klidně ignorovat a koupit cokoliv s rozumným rychlostním limitem? Ptám se i proto, že 92 W moc obvyklé není.

Díky!

Ahoj,
zvažuju nákup zimních pneu na mou M3. Je Bridgestone Blizzak LM005 205/60 R 16 92 H dobrá volba?
Vzhledem k tomu, že je to nová guma pro rok 2019, tak jsem zatím moc testů nenašel...

Díky!

Pokud jsi spíš kliďas a rychlejší přesuny jsou v menšině, bral bych něco s tvrdší směsí - pneu déle vydrží a když budeš chvátat, tak si jen dáš pozor na stav vozovky (mokrá, spadané listí apod.).
Já měl takhle na předchozím autě letní pneumatiky přes 100k km a ještě pořád nebyly zcela sjeté.

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk

Díky za radu. Jak poznám, že je pneumatiky z tvrdší směsy? Z hlubších recenzí, nebo mám každá pneumatiky něco jako "Technický list"?
Případně jakou značku by jsi mi doporučil?
Díky

No nejsem nějaký odborník na pneumatiky. Řekl bych, že tvrdší směs se obvykle používá u pneu s nižším valivým odporem. V mém případě to byla pneumatika od Michelinu (už si nepamatuji přesný název), co měla v názvu Energy saver. Ale je to vždy něco za něco a pneu se vlastnostmi liší i v rámci stejné řady - když někde udělají jejich testy, žebříčky se liší pro jednotlivé rozměry ( 17" je třeba na prvním místě a 19" až čtvrtá pro jednoho výrobce a jednu produktovou řadu). Vliv má pochopitelně výška profilu, vstupuje do toho i podvozek... Kdyby šlo o mne ( nejde, na autě mám kola z výroby a ty mi pár let vydrží), vybral bych si z testů kola s nižším valivým odporem. Tím by se mu pro můj rozměr disků zúžil výběr na řekneme 5 různých možností a uv těch bych vybíral podle hlučnosti, porovnani v testech atd a skončil bych u dvou a na tyto konkrétní bych se poptal tady na fóru, jaké jsou s nimi zkušenosti.

Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk

Z vybraných určitě GY Eagle F1, doporučuji zaměřit se i na Continental PremiumContact 6, ta má dlouhý nájezd (mnohem delší než SportContact).

Opět bude asi platit, že EfficientGrip bude mít delší výdrž než sportovní klasika Eagle F1.

Ahoj,
zvažuju nákup zimních pneu na mou M3. Je Bridgestone Blizzak LM005 205/60 R 16 92 H dobrá volba?
Vzhledem k tomu, že je to nová guma pro rok 2019, tak jsem zatím moc testů nenašel...

Díky!

Jsem s LM005 na Cx5 nadmíru spokojený, aspoň na suchu, mokru a ledu. Sníh ještě nevím. Srovnání s jinou zimní na stejném autě nemám, ale ta guma se pocitově chová dobře, i při ostré jízdě na suchu lepší, než byly letní Yokohamy, které na Cx5 byly z výroby (působí pevněji v oblouku, auto méně plave v rychlostech 170 km/h+). Otázka je, co výdrž, ale to nikdo nebude vědět dřív, než za rok dva...

Poslední úprava:
Jsem s LM005 na Cx5 nadmíru spokojený, aspoň na suchu, mokru a ledu. Sníh ještě nevím. Srovnání s jinou zimní na stejném autě nemám, ale ta guma se pocitově chová dobře, i při ostré jízdě na suchu lepší, než byly letní Yokohamy, které na Cx5 byly z výroby (působí pevněji v oblouku, auto méně plave v rychlostech 170 km/h+). Otázka je, co výdrž, ale to nikdo nebude vědět dřív, než za rok dva...
@Ondrej K díky za info, už je mám na autě, tak uvidíme po čase, jak se bude auto chovat a zda vydrží. Každopádně jen cesta z pneuservisu na mokré silnici pocitově úplně jinde, než na starých Kormoran Snowpro B2, to byly hrozný šunty, nechápu, jak na tom dřívější majitel mohl jezdit..

Kormoran Snowpro b2 jsem měl kdysi na Renaultu 19 a pak 323f BA a samozřejmě byly to hodně levné pneu a vlastnosti na suchu a mokru nebyly nic extra, ale odjezdil jsem na nich řadu svých telecích let a na sněhu byly super :). Ovšem tehdy jsem ještě bydlel pod horami a sněhu si užíval opravdu dosyta a věčně létal bokem po našem malém zasněženém letišti - zlaté časy :D. Omlouvám se za kvalitu záznamu a svůj trapný komentář :D

Dnes už pomalu ani nevím jak sníh vypadá a tak jsem nynější zimní pneu Nokian WR D4 vyzkoušel na sněhu tak pět minut, když nám ho trošku zůstalo na place v práci a jak tak vidím předpověď počasí tak to bylo asi všechno :)

udělal jsem dneska drobnej průzkum jak se pohly ceny u pár gum co fungují, zjistil jsem že za poslední měsíc to u většiny e-shopů slítlo v průměru o 2000Kč za sadu, třeba to někomu pomůže ;) Ceny jsou bez započítání dopravy.
gumy cena.png

Já osobně budu brát na další zimu GY a na léto se furt rozhoduju mezi pohodlnějšíma FK510 a poslušnějšíma GY AS5 s tvrdší bočnicí ...

Poslední úprava:
Ja porad vaham, zda na leto vzit v rozmeru 225/45/18 Falken FK510 nebo Nokian PowerProof. Pristi tyden to chci rozseknout, stoji cca stejne o_O

Ja bych vybíral mezi Falkenem FK510, Goodyear Eagle nebo Michelin Pilot, asi půjdu do tech Falkenu, jsou lehce komfortnější a tišší se stale velmi slušnou trakcí na suchu i mokru

Tak Falkeny objednany, ceny uz zase leti nahoru. Snad budou tak dobre, jak se o nich pise ;)

Zjistil jsem, že kromě GY Asymmetric 5 se ve 255/45/18 dělá ještě GY Eagle F1 Supersport. Vlastnostmi je téměř stejná jako Michelin Pilot sport 4 jen má lepší ovladatelnost na mokru a sada vyjde o cca 1500Kč levněji, takže cenově je někde uprostřed. Všechny ty pneu se od sebe liší míň než by se z grafů mohlo zdát, spíš se dá říct že každá je naladěná trochu na jiný použití.... Asi půjdu do těch Supersportů, snad nebudou mít až moc tvrdou bočnici na každodenní ježdění :D .
letni pneu.png

Dají se dnes pořídit za :
  • FK510 9300 Kč
  • Asymm5 10500 Kč
  • Supersport 13000 Kč
  • PS4 14500 Kč
  • S1 evo3 12300Kč

Back