Já bych si ty čínský ani do města nekoupil. Právě protože se bojím, že nastane ta krizová situace. Ale to neznamená, že nemůžu mít pochopení pro lidi, co to u městského poskakovátka udělají. Stejně tak i chápu chudé (i vzdělané, ale s opravdu velmi napnutým rozpočtem) nebo hloupé (neschopné přemýšlet v delším horizontu) lidi, co si dávají do stoletých domů standardní laciná plastová okna. Finance, možnosti. Neznamená to, že jsem za to rád. Ale možná i lepší nová Čína, než deset let stará ztvrdlá prémie se vzorkem 1mm, jestli mi rozumíte (u těch plastových oken možná lepší nové plastové, než totálně zkřivené zplesnivělé staré dřevěné - aspoň chvíli z hlediska užívání, než ten levný prast popraská
)...
Nechápu to spíš u lidí, co utopí mega za auto, a přitom i u nich je to dost časté. Teď jsem se o tom zrovna bavil v pneuservisu, také se s tím často setkávají a kroutí nad tím hlavou... lidi si koupí BMW za mega plus, a obujou Čínu za patnáct stovek. Pak prej ti normálnější to to druhej rok vyhazují buď kvůli sjetí, nebo protože se s tím fakt nedá (obecně jezdit, nebo vyjíždět pidikopce Čského Středohoří...), a kupují aspoň Barum atp.
Mně Michelin dvakrát v historii držel pokaždý tak dlouho, že jeho třeba o 20 % vyšší cena se dá obhájit tím, a nemusel by mít ani o těch 20 % lepší jízdní vlastnosti
. Nejdražší pneu, co jsem měl, byly Vredesteiny. Držely taky velmi dobře, na mokru byly nepřekonatelný, ale dal jsem na nich jen 20 tisíc km.