• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Já o těch Evo3 přemýšlím dlouhou dobu, ale GY asymmetric 5 jsou teď za skoro stejnou cenu, alespoň v rámci mnou preferovaném eshopu... Tak se začínám přiklánět k nim...

Co se té ankety na googlu týče, asi sem dám koncem týdne výsledky, protože už pěknejch pár dní nikdo nepřispěl.

Odesláno z mého Xperia 10 II pomocí Tapatalk

jaký e-shop máš na mysli? cena má dost velký rozptyl konkrétně u téhle pneu
Mám by mysli pneumatiky.cz, je tam teď rozdíl necelých 200,- na pneumatiku. V době kdy jsem začínal ten dotazník tak byl rozdíl v ceně kolem 1000,- ... Ale ano, cenový rozptyl velký je, já toho prodejce preferuju kvůli zkušenostem. Ale to je, alespoň pro mě, trošku kámen úrazu ve výběru pneu. Bejt daný ceny, tak tolik taky pořád nepřebírám a nepřebírám. Když si nakonec nějaký pneu vyberu, budu řešit i různý ceny, resp. různý obchody. Teď je nejdůležitější vybrat tu správnou pneu :)

Hankook Ventus S1 Evo 3 je za ten pakatel hodně dobrá nabídka
máš recht.. vážně o nich přemýšlím. stejně tak i ty Nexeny SU4 nevypadají vůbec špatně v testech. za podobnou cenu co Hankooky mají také B, B a ještě k tomu hlučnost pouze 68dB což je luxusní. myslím, že pokud člověk nejezdí fakt pilu a nějak extra sportovně (prostě předpisově v rámci zákoných limitů a většinou s dětma za zadkem), takže poslouží stejně dobře - poměr cena/výkon proti prémii navíc za nesrovnatelnou cenu

GY asymmetric 5 jsou teď za skoro stejnou cenu, alespoň v rámci mnou preferovaném eshopu
jaký e-shop máš na mysli? cena má dost velký rozptyl konkrétně u téhle pneu

Ja jsem ty Hankooky jezdil pred par lety na Mondeu, tusim v rozmeru 235/40/18, tehy vychazely cenove bezkonkurencne a byl jsem s nimi hodne spokojeny. Jizdne super a navic tichoucke.

To deklaruje hodne eshopu. Resp. nikdy mi z zadneho znamejsiho nikdy zadnou starou hujdu neposlali. Dokonce jsem nikdy nenarazil na neochotu predem sdelit konkretni DOT.

Mám by mysli pneumatiky.cz, je tam teď rozdíl necelých 200,- na pneumatiku. V době kdy jsem začínal ten dotazník tak byl rozdíl v ceně kolem 1000,- ... Ale ano, cenový rozptyl velký je, já toho prodejce preferuju kvůli zkušenostem. Ale to je, alespoň pro mě, trošku kámen úrazu ve výběru pneu. Bejt daný ceny, tak tolik taky pořád nepřebírám a nepřebírám. Když si nakonec nějaký pneu vyberu, budu řešit i různý ceny, resp. různý obchody. Teď je nejdůležitější vybrat tu správnou pneu :)

Pneumatiky.cz jsou OK ještě z jednoho důvodu - deklarují a dodržují max. stáří prodávaných pneu 2 roky. To není u pneushopů samozřejmost.

@Ladman psal o rozdílu mezi 92W a 96W u TuranzyT005... Ty Hankooky se dají sehnat ve variantách 96W a 96Y... jinej rychlostní index, jiný hodnoty na štítku (spotřeba a přilnavost): 96W - BaB vs 96Y - CaA. A vyšší rychlostní index má o 1 dB víc, každopádně zase 200,- rozdíl... O tomhle má někdo nějaký povědomí?
Dodávám, že běžně na cz eshopech k dodání jen varianta 96Y, co jsem tak našel... druhou variantu jsem našel u Rumunů v odkazu od @shr3k
Asi neřešit a koupit v klasickým cz shopu co je k dispozici...?

Od Rumunů (jsou to Němci) beru už mnoho let, žádný problém. Mají velký obrat.

Od Rumunů (jsou to Němci) beru už mnoho let, žádný problém. Mají velký obrat.
Ok, já to bral jen podle toho co píšou na webu. Neznám, nezatracuju, jen zjišťuju :p

aha tak to pak jo, ale i tak je tam dost pochybnych recenzi. platbu predem, coz neni za sadu malo, bych se bal
Vždycky strhávají, až když vyfakturují a odesílají. 29.7. objednáno, 3.8. odesláno a inkasováno.

na ten eshop nejsou dobry recenze a ty jejich ceny jsou podezrele nizko... to krapet smrdi smelinou
Říkám, velký obrat, dřív byli v Hannoveru, pak asi odlétli na Východ za levnější pracovní silou. :D Komunikace vždycky česky nebo slovensky.

aha tak to pak jo, ale i tak je tam dost pochybnych recenzi. platbu predem, coz neni za sadu malo, bych se bal
Off topic: Toho bych se zrovna nebál. Dneska je platba předem úplně běžná záležitost, natož do ciziny, a pokud nastanou problémy, Banka se za tebe postaví. I když to budeš platit z normálního účtu, nejenom kreditkou.

Když jsem na GH vybíral letní pneu, dělal jsem si tabulku s grafama a cca 3x týdně zapsal ceny, pokaždé byly ceny jinak a rozdíly nebyly zanedbatelný a každej model gumy vychazel líp v jiným e-shopu. Většinou nejlíp to vycházelo na Pneu-kvalitne.cz tak jsem bral za posledního pul roku 2x tam.
Jinak za mě ideální poměr cena výkon GY Eagle F1 Asym 5. A v nižší cenové relaci ty Hankooky S1 Evo3 nebo Falken FK510

Od PS4 jsem čekal víc a kdybych nevychytal sadu za stejnou cenu jako GY, asi by mě to teď štvalo že jsem ty GY nevzal

Když jsem na GH vybíral letní pneu, dělal jsem si tabulku s grafama a cca 3x týdně zapsal ceny, pokaždé byly ceny jinak a rozdíly nebyly zanedbatelný a každej model gumy vychazel líp v jiným e-shopu. Většinou nejlíp to vycházelo na Pneu-kvalitne.cz tak jsem bral za posledního pul roku 2x tam.
Jinak za mě ideální poměr cena výkon GY Eagle F1 Asym 5. A v nižší cenové relaci ty Hankooky S1 Evo3 nebo Falken FK510

Od PS4 jsem čekal víc a kdybych nevychytal sadu za stejnou cenu jako GY, asi by mě to teď štvalo že jsem ty GY nevzal
Taky jsem teď kupoval zimní Bridgestone tam. Sledoval jsem to asi dva měsíce a pořád se to pohybovalo 2000-2300 Kč/ks. Když to spadlo na 1950 Kč/ks, tak jsem neváhal a objednával. A DOT mají 47/2020. Jen jim dodání trvalo déle. Skoro 10 dní. Což tak mají v podmínkách, ale já na to nespěchal.

Mě došly gumy vždy do 3 dnů, asi je to teď náročnější získat od dodavatele

Aké letné pneumatiky 225/45 R18 by ste odporučili s čo najlepším pomerom cena/hodnota? A ideálne čo najtichšie, keďže na GH-čku nemám (zatiaľ) odhlučnené zadné podbehy kolies.
Môj skromný tip je: Vredestein - Ultrac Satin 95Y XL

Poslední úprava:
Aké letné pneumatiky 225/45 R18 by ste odporučili s čo najlepším pomerom cena/hodnota? A ideálne čo najtichšie, keďže na GH-čku nemám (zatiaľ) odhlučnené zadné podbehy kolies.
Môj skromný tip je: Vredestein - Ultrac Satin 95Y XL
nad tematem mas otevrenou anketa... z toho vzorku si vyberes

tak prodejce www.pneushop.cz (viz debata výše) můžu vřele doporučit. pneu objednány 14.2. a dnes (18.2.) už jsou v garáži - smluvní dopravce DPD. velice mě potěšil i DOT (4320), takže se asi nemusíte ničeho bát a ceny u nich v eshopu jsou jedny z nejlevnějších. peníze se opravdu odepíšou z účtu až po vystavení faktury, tj. vyskladnění pneu.

Poslední úprava:
@Doofer a anketa ti pomohla s výběrem? Zítra tahle končí, tak přidám i výsledky z mé ankety. Ale vesměs jsou ty výsledky dost podobné...

anketa ti pomohla s výběrem?
vzal jsem nakonec ty Nexeny (XL verze), ikdyž jsem hodně váhal s těma Hankookama (rozdíl ceny cca 4K). vyhrál pragmatismus :innocent: nejsem závodník na nějakých rychlostních limitech (jezdím klidně/předvídám, ale zase nepodtáčím...) a důležitý parametr pro mě byla hlavně hlučnost (68dB). hodnoty štítku B/B jsou srovnatelné nebo i lepší s premiovou konkurencí a navíc jsem tuto značku měl i na M6 GH a nikdy jsem neměl problém i ve vysokých rychlostech za deště na dálnicích. navíc pneu vydržely fakt dlouho.

napíšu časem, jak jsem spokojený, ale recenzí je na netu hafo a hodnocení je velice dobré (skoro 90%) i od uživatelů drahých značek aut. poměr cena/výkon je bezkonkureční. za stejné hodnoty na štítku u premiové pneu jsem na dvojnásobku ceny za sadu. za ušetřený bonus jsem objednal nabíječku CTEK ;)

Poslední úprava:
Back