• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Vidíš a já měl se zimními Barumkami vždycky dobré zkušenosti jak na mazdách, tak na oktávce.

Kdysi jeste na Mondeu sem mel Barumky (jestli se nepletu Polaris2) a opravdu nerad na to spominam. Sel sem na nich v zime do Tater a nevyjel sem na Sterbsky pleso po takovem dlouhem mirnem stoupani. A to tam byl jen natvrdo ujezdenej snih. Obihaly me i troubici autobusy na letnich, zatimco ja sem pomalu couval spatky. Tohle uz opravdu nechci zazit. Bylo to nakejch 10 let dozadu, mozna ze dnes je to uz s Barumkama lepsi...

Ja som mal Polaris 3 na 3 BK 2 zimy a 1 zimu na 6 GH. Na snehu v pohode, nic vynimocne. Druhu zimu uz horsie, citelne bola guma tvrdsia a vacsie kopce boli problem. Na mokre hruza. Na suchu to plavalo. Teraz mam Vredesteim WintracPro. Na snehu su good, ale vela prilezitosti vyskusat nebolo minulu zimu. Na mokre a suchu pecka. Pokial to nezeniem na hranu, necitim rozdiel medzi letnymi GY A5 a tymito. Pri beznych rychlostiach a zakruatach idem ako normalne, svizne.

Kdysi jeste na Mondeu sem mel Barumky (jestli se nepletu Polaris2) a opravdu nerad na to spominam. Sel sem na nich v zime do Tater a nevyjel sem na Sterbsky pleso po takovem dlouhem mirnem stoupani. A to tam byl jen natvrdo ujezdenej snih. Obihaly me i troubici autobusy na letnich, zatimco ja sem pomalu couval spatky. Tohle uz opravdu nechci zazit. Bylo to nakejch 10 let dozadu, mozna ze dnes je to uz s Barumkama lepsi...
To je až extrém, nějak se mi nezdá, že by mohly zimní barumky být horší jak letní supertvrdé gumy autobusu. V tom asi bylo ještě něco jiného, např. to, že autobusák to tam dobře znal, včas se rozjel a udržoval stálou rychlost. A myslím také , že @okrujko to trefil - barumky rychle stárnou, aspoň v minulosti. V současných testech nedopadají špatně, je otázkou, jak po dvou, třech letech.

Continentaly nejsou špatné. Chybu s nimi člověk vyloženě neudělá. Ačkoliv, znám prá lidí, co pracuje v jejich fabrice a ti mi říkali, že to není špatná guma, ale že kdyby si měli vybrat, tak by stejně brali jinou. :D
Ani se nedivim, pracuju v Conti na senzorech do motoru a ty slevy co mame na Conti gumy jsou mensi nez na internetu :D

Z rovnakého dôvodu u nás zamestnanci VW behajú na iných autách ako VW. Zamestnanecké zľavy plus kartel slovenských predajcov = radšej kúpia hocičo iné.

Tak dnes konecne (aj v Brne) viac snehu a clovek mal moznost otestovat zimne pneu. Niekto sa tiez bol vybehnut? U mna uplne nove Kleber Krisalp HP3 (16"), zatial spokojnost, v ramci normalneho jazdenia bez problemov a citatelne pneu, trochu som testoval aj nudzove brzdenie na klzkom snehu, dobre zaberali.

Z rovnakého dôvodu u nás zamestnanci VW behajú na iných autách ako VW. Zamestnanecké zľavy plus kartel slovenských predajcov = radšej kúpia hocičo iné.
Tak to koukám, měl jsem za to, že zaměstnanci automobilky to mají téměř gratis. Když jsem byl v Neckarsulmu (Audi) tak na parkovišti bylo jen pár jiných aut - jinak všechno Audiny
Tak dnes konecne (aj v Brne) viac snehu a clovek mal moznost otestovat zimne pneu. Niekto sa tiez bol vybehnut? U mna uplne nove Kleber Krisalp HP3 (16"), zatial spokojnost, v ramci normalneho jazdenia bez problemov a citatelne pneu, trochu som testoval aj nudzove brzdenie na klzkom snehu, dobre zaberali.
V Ostravě taky, přemýšlím přemýšlím jestli ještě vyrazit nějakm taky odzkoušet ty Klebery.

Hudobnik: taky jsem dnes testoval (Vyskovsko, D1..). Mam letos poprve obuty Hankook i*cept evo3, 18". Nadaval jsem, ze jsou na muj vkus pomerne hlucne, ale dneska na snehu a v brecce podrzely :rolleyes:.

Ale z toho, co dneska posranci predvadeli na silnicich, z toho jsem fakt nemohl!

Dneska po delší době trochu sněhu na silnici. A hle, hned jsem byl král dálnice při tachometrových 140 km/h :) Podotýkám, že tam nebylo po sněhu ani památky a bylo posoleno. Takže, co chcete testovat, když ostatní jedou krokem, leda tak na parkovišti.

Čus, ani nevím zda-li je to povolený, ale rád bych Vás poprosil o pomoc. Pořád se rozmýšlím o nových letních pneu.. Tak mám malou anketu, kdyby se někomu chtělo odpovědět :p
Díky

zveřejníš potom pořadí? budu na léto taky kupovat nové ve stejném rozměru a tohle mi ulehčí práci ;)
Určitě zveřejním. Přišlo mi tohle jako rozumnější řešení než to tady ve vláknu páčit z lidí. To by tu byl za chvíli pěknej brajgl... Odpovědi přibývají, dám tomu asi pár dní a pak to sem napíšu ;)

Zastávám názor, že je třeba řádně projít podrobně testy, protože čísla sumárně shrnující chování na suchu a mokru neříkají dost na to, abych se mohl rohodnout podle svých priorit. A jednou z mých priorit je chování při aquaplanningu. Na dálnici prostě jezdím poměrně často za mokra a nechce se mi zpomalovat, takže někdy jedu na hranici schopností gumy. No a pak nesmí být špatní brzdění na suchu i mokru. V ostatních vlastnostech (třeba handling) tak na hranici nejezdím. Nadto se ukazuje, že výsledky různých testů dopadají docela odlišně pro stejný typ a záleží tedy i na testovaném rozměru. Přikládám testy, podle nichž jsem se rozhodl (prvně) pro Michelin PS4. Ale uznávám, že je prakticky nejdražší a jistě se dá najít levnější s dobrým kompromisem vlastností. Samozřejmě hluk a rychlost opotřebení taky hrají roli. Třeba Nexen podle testů není špatná. Něco jsem přiložil.

Přílohy

• 2020 AMS 18 Inch Summer Tyre Test - Tyre Tests and Reviews @ Tyre Reviews.pdf
    364,1 KB · Zobrazení: 13
  • 2020 Auto Bild Summer Tyre Test - Tyre Tests and Reviews @ Tyre Reviews.pdf
    488,8 KB · Zobrazení: 15
Zastávám názor, že je třeba řádně projít podrobně testy, protože čísla sumárně shrnující chování na suchu a mokru neříkají dost na to, abych se mohl rohodnout podle svých priorit. A jednou z mých priorit je chování při aquaplanningu. Na dálnici prostě jezdím poměrně často za mokra a nechce se mi zpomalovat, takže někdy jedu na hranici schopností gumy. No a pak nesmí být špatní brzdění na suchu i mokru. V ostatních vlastnostech (třeba handling) tak na hranici nejezdím. Nadto se ukazuje, že výsledky různých testů dopadají docela odlišně pro stejný typ a záleží tedy i na testovaném rozměru. Přikládám testy, podle nichž jsem se rozhodl (prvně) pro Michelin PS4. Ale uznávám, že je prakticky nejdražší a jistě se dá najít levnější s dobrým kompromisem vlastností. Samozřejmě hluk a rychlost opotřebení taky hrají roli. Třeba Nexen podle testů není špatná. Něco jsem přiložil.
To je pravda. Je třeba najít testy pro každý rozměr. Osobně me taky více zajímá ovladatelnost na mokru než na suché silnici. Protože tam nastavává ta horší ovladatelnost. Já mám na GH 18'', tak i když Michelin vychází parametrově v tomto ještě o trochu lépe, tak Goodyear Eagle F1 Asymmet je hned za ní s lepší poměrem ceny. :)

Určitě zveřejním. Přišlo mi tohle jako rozumnější řešení než to tady ve vláknu páčit z lidí. To by tu byl za chvíli pěknej brajgl... Odpovědi přibývají, dám tomu asi pár dní a pak to sem napíšu ;)
hodil jsem to jako ofiko anketu u Topicu, kde si toho všimne více lidí... trvání ankety 1 měsíc. chybí pouze volba Other. alternativy kdyžtak potom doplníš ty, co se ti sesbírá bokem. díkes

Tak jsem včera objednal nové letní pneu. Volba byla jasná - Bridgestone Turanza T005. Ovšem je zde zásadní problém vybrat tu správnou. U 19" je totiž na výběr ze dvou, a to buď 92W nebo 96W. V normálním případě by samozřejmě index 92W stačil, jenže vybrat tyto pláště by byla velká chyba. 92W má úplně jiný běhoun než 96W. Někde jsou tyto pneu označovány jako T005A nebo T005MA. A hlavně mají na EU štítku přilnavost za mokra C (sic!), kdežto klasické T005 mají samozřejmě A. Někde tu na rozdíl mezi T005 a T005A upozorňoval Ondrej K. Při pohledu na fotku dezénu T005A, ve mne vnější vodorovné drážky moc důvěry nevzbuzují. Vůbec nechápu proč Bridgestone takové mizerné gumy vyrábí.

IMO Hankook Ventus S1 Evo 3 je za ten pakatel hodně dobrá nabídka, co se týče výkonu, na to že to není top výrobce. V testech od @MichalP překvapí PremiumContact 6 tou výdrží, asi jimi nahradím SportContact 5 SUV, co mám na autě z výroby.

Back