• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Diky, nieco take by som vzal
Tak tie vem, nez sa vypredaju. Maju len 4ks za taku cenu. Ja som o SU4 vazne uvazoval. Ale zobral som Hankook evo², lebo preferujem smerove pneu.
Alebo ako pisal kolega, daj 17 16. Ale to asi nemas disky hej?
Ale tie SU4 su kvalitne.

Ve Zlíně? Jezdím kolem Nexen v zóně Triangl u Žatce... dříve vojenské letiště. Samozřejmě to nevylučuje nějakou spolupráci ... ?
Nekde na Morave meli pred lety postavit nejakou tovarnu. Mluvilo se o tom hodne. Jestli ji tam vysvihli nakonec ale uz nevim.

já jsem byl dlouhodobě spokojenej s letníma Michelinama, na zimu Nokiany. Ale to bylo před Mazdou. Teď mám letní i zimní Yokohamy a zatím na nich najeto jen pár set km, takže nemůžu soudit ;) Ty Micheliny byly perfektní na mokru a ani moc nehučely a kilometrový nájezdy byly v pohodě...

Zaujímali by ma postrehy ak už niekto vlastníte Goodyear Asym F6 :D

Nieje tam Pirelli a Falken testovane a Bridgestone sú tam tá lacnejšia verzia Touring nie UHP pneumatiky.

Poslední úprava:
Ahojte. Potrebujem sa poradit. Mam zimne gumy GRIPMAX Status PRO Winter R19 na mojej Mazde 6 GL. Pouzivam ich druhu zimu, boli uz na aute pri kupe /rocnik auta 2019/. Cim dalej tym viac sa mi zda ze su tieto gumy uplne na prd. V zime sneh kde Oktavky atd. v pohode vysli ja som mal velke problemy. Dokonca som jeden kopec nevysiel vobec a zial obuchal som moje GL o zvodidla.
Otazka: poznate niekto tieto gumy? Maju najazdene cca. 20000km. Stav OK. Mam ich vyhodit, kupit nove? Neviem porovnat ci ine budu lepsie alebo je to konstrukciou auta /kabina vzadu, R19 kolesa, lahky predok/?
Dakujem za odpoved

cau netusim kde jezdis ale ja zatim problem v zime nemel ... jezdim Michelin (typ z hlavy nevim) .. a zimni mam R18 pravda .. nejsem expert ale rekl bych ze to budou ty gumy .. a taky mozna styl jizdy :)) to dela hodne ..

nicmene tyhle krizovky jsem si presne koupil nesmeky na kola .. mozna Ti to pomuze

Ahojte. Potrebujem sa poradit. Mam zimne gumy GRIPMAX Status PRO Winter R19 na mojej Mazde 6 GL. Pouzivam ich druhu zimu, boli uz na aute pri kupe /rocnik auta 2019/. Cim dalej tym viac sa mi zda ze su tieto gumy uplne na prd. V zime sneh kde Oktavky atd. v pohode vysli ja som mal velke problemy. Dokonca som jeden kopec nevysiel vobec a zial obuchal som moje GL o zvodidla.
Otazka: poznate niekto tieto gumy? Maju najazdene cca. 20000km. Stav OK. Mam ich vyhodit, kupit nove? Neviem porovnat ci ine budu lepsie alebo je to konstrukciou auta /kabina vzadu, R19 kolesa, lahky predok/?
Dakujem za odpoved
Ty tvoje pseudopneumatiky jsou čínská stlačená tma. Zbav se jich a kup něco pořádnýho.

Jazdim prevazne po Slovensku, Tatry atd. Inovec som tento rok nevysiel. Predtym som mal od novoty Mazdu 6 GG 18 rokov na R15 zimnych Matadoroch a problem nebol. Jazdim cca 25rokov.

Ani Batman nedokáže zkrotit vozidlo na čínských pryžích! Ne, teď vážně. Kup jakoukoliv značkovou pneumatiku a budeš v poho. Já mám na zimu 19" Continental TS 850, na tuto sezónu byly nové a nemohu říci křivého slova.

Takze "cinsku stlacenu tmu":D vyhodit a kupit jednoznacne "cierny maximalne sedy dezen":D.
Teraz vazne, myslel som si ze to bude v tych gumach. Dakujem za odpovede.

Jaké máte zkušenosti s Toyo Proxes R51A ?
Po 6 letech a cca 70.000 Km musím vyměnit Michelin Pilot Sport 3 na své M3. Mají ještě cca 5mm ale zub času se podepsal - praskliny, zpuchřelé, prokluz....
A tak zvažuju za co vyměnit. Toyo byli na M3 z výroby, jaké jsou?

Toyo určitě špatná guma nebude, nebál bych se toho. Já byl zatím asi nejspokojenější s posledním obutím a to Goodyear Eagle F1 Asymetric 5, před těmi jsem měl Yokohama Advan Sport V105, Continental Sportcontact 5, předtím ještě nějaké Hankook, ty byly na autě z výroby a bída, ale zbytek jmenovaných fajn, GY z nich pocitově nej. Teď šestku jsem koupil na Bridgestone Turanza T005, tak uvidím, jaké jsou i ty, zatím těžko soudit.

Toyo určitě špatná guma nebude, nebál bych se toho. Já byl zatím asi nejspokojenější s posledním obutím a to Goodyear Eagle F1 Asymetric 5, před těmi jsem měl Yokohama Advan Sport V105, Continental Sportcontact 5, předtím ještě nějaké Hankook, ty byly na autě z výroby a bída, ale zbytek jmenovaných fajn, GY z nich pocitově nej. Teď šestku jsem koupil na Bridgestone Turanza T005, tak uvidím, jaké jsou i ty, zatím těžko soudit.
Čo hlučnosť BT T005? Mne dožívajú 2019ky GE F1 Asymetric 3 a akurát sa rozhodujem, či kúpiť 5ky alebo T005.

Osobně bych koupil GY, viz co jsem psal, že pocitově nej z těch gum, co jsem měl, i když vím, že jsou většinou dražší, než většina gum. Vlastně ani nevím, na kolik vychází teď na 18" Mazdy, na předchozím autě jsem měl lehce jiný rozměr, respektive jen nižší profil a tam vycházeli GY cca o 2-3 stovky dráž, proti dalším, což mi nepřišlo tak hrozné, vzhledem k tomu, kolik ty gumy v takových rozměrech stojí.
Každopádně ty Bridgestone mi nijak extra hlučné nepřijdou a zatím se jeví celkově slušně. S Mazdou se zatím sžívám, takže nějaké extra kusy s autem nedělám, ale celkově jezdím dost svižně a chci, aby mě gumy podržely a to splňují. Bohužel za tu krátkou dobu, co Mazdu mám pořádně nepršelo, takže nedokážu říct chování na vodě. V tom byli skvělé GY, třeba proti Yokohamám to bylo hodně znát.

Tie GY asym 5 su na vode lepsie ako Turanzy, nahradil som ich prave goodyearmi. O rok kupim nove GY asym 6, ktore vysli tento rok a mali by byt este trochu lepsie podla testov, ale vyjdu aj nove Michelin PS5

@MK-M3 Jak se jezdí teď na celoročkách? Docela nedočkavě čekám na pokračování recenze :) . Sice ještě nepřišlo to extrémní teplo, kdy je 30 ve stínu, ale teploměry u dálnice už párkrát ukázali silnici přes 40°C., tak mě zajímalo, jak se to chová a jak rychle to ubývá. Díky.

Ahoj Podívej určitě se chystám pokračovat a zrovna dnes ty teploty atakovali 30°C a já najel 150 km.

Zítra nebo během nějakého dne vemu ,,šupleru” a přeměřím.

Jinak zatím v pohodě bál jsem se toho, že to bude nějak hodně ,,rozžvejkaný” ale zdá se to v pohodě. Když vemu hodně ostře zatáčku ve vysoké rychlosti začnou tak jako hučet nevím jak ten zvuk pojmenovat jako takové ,,broušení gumy” oproti standardnímu pískání.

Dá se říct, že ta guma dovolí regulérně sportovní jízdu v rámci možností Mazdy 3 - víc limituje motor, podvozek než guma (ano na TCR možná turbo by to asi nebylo ale tu tady asi nikdo nemá ?)

Jinak oproti letním nepozoruji rozdíl.

Asi budou ubejvat rychleji než letní, ale to jsem tak nějak očekával, ale co jsem na to jen tak koukal tak žádná tragédie.

Moc jsem nejezdil ale mám na nich něco kolem 9000 km.

Takže podzim jaro super na vodě, přes zimu na sněhu taky a i ve 30°C se ta guma chová skvěle.
Já jen doufám, že je budou dále vylepšovat a zachovají rozměr 215/45 R18 a bylo by fajn kdyby v tomto rozměru byl i Goodyear a další aby se zlepšoval výběr (trochu se bojím aby díky krizi nedošlo na omezení méně prodávaných rozměrú) na letní a zimní se rozhodně nehodlám vracet.

Back