• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Blizzaky opravdu nebrat, zivotnost min jak polovina Dunlopu WinterSport + velky zhorseni vlastnosti kdyz se to blizilo 4mm. Proti tomu WinterSporty - vlastnosti skoro konstantni, menil jsem loni jednu napravu pti 5mm a do/z pneuservisu jsem nepoznal rozdil 5mm a novy (ale jen mrzlo, snih nebyl). Sel bych do Michelin nebo Dunlop, bez vahani.

Díky pánové za názory a zkušenosti.;)

Původně jsem právě už měl nějak předvybrané ty Dunlopy ( na doporučení kolegy), ale pak jsem byl docela překvapen, že je to cenově srovnané s dalšími. Zkusím tedy poptat, jaký je konkrétní DOT u těch Michelin a Dunlop a uvidím. Cenově je to totiž opravdu úplně stejné.

Já to trochu rozseknu, když vyzkouším nějakýho výrobce pneu, stejně se s další gumou vrátím ke Goodyear, ty fungují dlouhodobě jako nový a fungují tak jak potřebuju

Zdravím ve spolek, možná blbý dotaz pomůže mi někdo rozluštit tento rok výroby? Děkuji.

IMG_20220814_184751.jpg

Otoč pneu, klasický dot kod s datem výroby bude na druhé straně ;)

Děkuji , no na to jsem také přišel, ale proč je z každé strany jiný, to je nějaká politika výrobců?

Na jedny straně datum vyroby na druhý zřejmě šarže

Ja mám Blizzaky a jezdí se na nich parádně. Přilnavost na morku je fakt paráda. Ale asi vydrží méně.
Mám je taky, s podobnou zkušeností, cítím se na nich bezpečně, ale materiál rychle ubývá. Nadto mi přijdou dost hlučné. Na tvrdém asfaltu či dálničním betonu úplně slyším ten vzorek. Takže příště už ne.

O rok kupim nove GY asym 6
No, dobrá, dám na GY příznivce ;)
Pečlivě jsem přečetl vlákno a zkusím je otestovat na ty 2-3 měsíce podzimní sloty (bude-li slota).
Ale užívám kola 17“, tedy zkušenosti můžou být odlišné než pro větší rozměry, tak uvidíme ?

@mabu myslím, že litovat nebudeš. na jaře jsem síce musel koupit GY asym 5, ale vůbec nelituji - ve všem lepší guma jak Brig - voda,sucho, valivý odpor, ticho v kabině - testováno na silnicích Německa, Belgie, Francie, Anglie, Skotska a Slovenska:). asym 6 v 19" na jaře GY ještě nedodával, ale jinak bych jí bral - hlavně na mokru a valivý odpor, že je ještě lepší

Ještě jednou díky za rady ohledně zimních pneu. Už jsem se k tomu pak nedostal, abych podal update.
Než jsem se stihl ujistit, že objednám Micheliny, tak mi zdražily:D a nakonec objednány Conti Wintercontact 870. U nich, narozdíl od Dunlop mi dokázali garantovat, že bude za starou cenu už letošní DOT - a ano, dorazily 2x 2122 a 2x 2222. Tak sice to bude na neMazdě, ale v zimě pak poreferuji, co a jak. :)

@tommas Myslím, že budeš spokojený, já na nich teda ujel jen 4 tisíce ale jsou tiché, na suchu i na vodě mou jízdu zvládají velmi dobře, a na sněhu a ledu nemám co vytknout ?

Jinak na léto jsem 19 obul do pneumatik Falken Azenis fk520 a za těch zhruba 6 tisíc najetých nemám co vytknout. Mé oblíbené zatáčky i kruháče zvládají s bravurou bez hvízdání na suchu i mokru, tiché jsou a to mi stačí ? jediné co mě zklamalo, je místo výroby v Turecku ale nemůžu mít všechno ?
IMG_20220507_135124.jpg

Mám je taky, s podobnou zkušeností, cítím se na nich bezpečně, ale materiál rychle ubývá. Nadto mi přijdou dost hlučné. Na tvrdém asfaltu či dálničním betonu úplně slyším ten vzorek. Takže příště už ne.

Mě hlučnost přijde v pohodě. Ale je to asi dost subjektivní. Musel bych slyšet jiné.

Má cenu jít do zimních v našich podmínkách (pokud člověk nežije na Špindlu) než do celoročních? Co sem koukal na youtube, tak se celoroční drží celkem dobře a pak odpadá i neustále přezouvání :)

Má cenu jít do zimních v našich podmínkách (pokud člověk nežije na Špindlu) než do celoročních? Co sem koukal na youtube, tak se celoroční drží celkem dobře a pak odpadá i neustále přezouvání :)
Pokud bydlíš ve městě, kde je spíš mokro než sníh, nejezdíš pilu, ale v klidu, tak do toho určitě jdi. Goodyear má výborné celoroční pneumatiky, které byly ADACem velmi dobře hodnoceny.
Sám je mám na druhém autě.

Bydlim na vesnici, ale snih tu mame 2x do roka a to jeste slavime, kdyz zrovna napadne :). Koukal jsem se a podle hlučnosti bych raději šel do Michelinu.. mam vybrane CrossClimate SUV S1

Bydlim na vesnici, ale snih tu mame 2x do roka a to jeste slavime, kdyz zrovna napadne :). Koukal jsem se a podle hlučnosti bych raději šel do Michelinu.. mam vybrane CrossClimate SUV S1
Michelin má obecně výborné pneu. Zkus se podívat na ADAC a testy. To ti řekne více. Zaměřil bych se na přilnavost na mokru.

Michelin má obecně výborné pneu. Zkus se podívat na ADAC a testy. To ti řekne více. Zaměřil bych se na přilnavost na mokru.
Souhlas. Já si k tomu dost hlídám odolnost vůči aquaplanningu, protože za silnějšího deště nechci jezdit po dálnici 90 km/h, abych měl jistotu, že nevyletím. Samozřejmě, pokud padají hovna s hákama a ještě tam jsou vyježděné koleje, tak člověk někdy musí jet 70 - 80 i na dobrých pneu.

@mabu myslím, že litovat nebudeš. na jaře jsem síce musel koupit GY asym 5, ale vůbec nelituji - ve všem lepší guma jak Brig - voda,sucho, valivý odpor, ticho v kabině - testováno na silnicích Německa, Belgie, Francie, Anglie, Skotska a Slovenska:). asym 6 v 19" na jaře GY ještě nedodával, ale jinak bych jí bral - hlavně na mokru a valivý odpor, že je ještě lepší
Tak cca po 900km potvrdím skvělé chování na vodě.
Speciálně sobota byla bohatá na vodní sprchy mezi PHA-Německo, a i když jsem to občas tlačil na hranu, drží.
Hned druhou výraznější vlastností je ticho při odvalování na novějších silnicích.
Jsem nadšený, zatím dobrá investice, uvidíme, co změna vlastností při stárnutí a ubývání vzorku.

Jinak policajti všude, takže s respektem k jejich práci, po zahájení školního roku to zase poleví :)

Nenašel jsem přímé vlákno, tak se zeptám tady. Na M3 BN mám pneu z výroby Michelin Pilot Sport 3 215/45/R18 a podle DOT už mají pomalu odslouženo.
Přemýšlím za co je nahradit, co byste doporučili? Zda novější Pilot Sport 4 nebo něco jiného?
Má třeba smysl přemýšlet o 225/45? Neztratí hodně z akcelerace kvůli ztátě výkonu v šíři pneu? Co třeba kvalitní celoročky jestliže žiji v Praze a na hory jedu fakt vyjímečně, ale v letním období si zase celkem užívám sportovní jízdu na okreskách?

Back