Tak zase pomalu, ale jistě přichází období přezouvání. Měl jsem tuhle sezónu možnost jezdit letní
Barum Bravuris 3 HM v rozměru 225/40 R18 Y XL, tak si dovolím napsat opět nějakou tu recenzi.
Byly na autě při koupi, jinak bych je sám nekoupil a to se mi potvrdilo. Ale je mi líto je vyhodit
Ve zkratce. Kdo hledá pneu za dobrý peníz, která vydrží hodně velkou porci kilometrů, tak tato guma je právě pro něj. Je to takový balvan a musím říct, že ze vzorku po sezoně (cca 15tis. km) skoro nic neubylo. Tomu odpovídají i jízdní vlastnosti. Na mokru při jízdě rovně vodu odvádějí slušně. Avšak zatáčky na mokru už jsou v jiné režii, prostě tvrdá guma, takže zákonitě nelepí (oproti Dunlop SportMaxx RT propastný rozdíl několika tříd). No a zatáčky na suchu také nejsou žádný zázrak, hlavně v teplých letních dnech guma nedrží a píská snad už jen při pohledu na zatáčku. A poslední měřítko, které hodnotím je hluk. Ten je hrozný respektive se mi zdá, že ze začátku to nebylo tak hrozné, ale postupným sjížděním se hluk hodně zvyšuje a to není pro komfort cestování to pravé.
Prostě není to žádná guma na blbnutí
Na druhou šedou GH mám v plánu zkusit příští sezonu nový vzorek od
Dulnopu - SportMaxx RT2 v rozměru 225/45 17 , tak určitě napíšu zase nějaké zkušenosti.
Na zimu se žádná revoluce nechystá a už se těším jak nazuju klasické
Nokian WR A3, se kterými jsem obrovsky spokojen.
Více o pneumatikách na předchozích stránkách této diskuze
Mazdár