• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Ahoj,
co byste zvolili na zimu? Aktálně jsem měl Nokiany ještě co jsem dostal k autu o prodejce z 2019, ale už to chce nové.

Koukám po:
DUNLOP WINTER SPORT 5 XL 225/55 R17 101V
BRIDGESTONE BLIZZAK LM005 XL 225/55 R17 101V
CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 870 P XL 225/55 R17 101V

Test zimních pneumatik se v mém rozměru 225-55-R17 kloní k Bridgestone, ale v tom porovnání není Continental. Ten jsem našel až u jiného rozměru "45", kde si myslím, že vyhrává v průměru vlastností nad vším.

Bydlím pár km od Prahy a sníh aby tady v zimě človek hledal a většinou jezdím v mokrých sračkách po D5 nebo po okruhu atd. Jezdím pravidelně (do práce). Párktát za zimu na jih, kde už se sníh potkat dá.
https://www.pneuteka.cz/225-55-R17/zimni/
https://www.pneuteka.cz/225-45-R17/zimni/

Počítáme, že už tu v existujícím vlákně nejde udělat anketka, min jsem nenašel jak na to.
Díky za rady

Tak pokud to máš na lítání po praze kde bude spíš mokro jak snih, zauvažoval bych o celoročkách bud GY nebo levnější hankook. Já je na zimu používal v Brně a byl jsem spokojen resp na mokru a břečce to fungovalo líp jak zimní GY.
Jinak z tvého výběru budou nejlepší asi ty Bridgestone

Pokud jezdíš ve městě, kde není moc sníh, taky bych volil celoroční. Mám dobré zkušenosti s Goodyear na druhém autě

Jinak mám třetím rokem Bridgestone a moc dobré. 🙂 To že Continental vyhrává každý rok, ale jen v některých soutěžích mi přijde divné. 😀 Obecně top kvalita je Michelin.

Ahoj, diky za reakce, o celorockach jsem zatím neuvažoval, mám dvě sady ALU disků (origo a Dezent) a tedy i 2 sady gum. Je pravda že letní už dojíždím taky a příští rok jsem je plánoval taky vyměnit. Ročně nájezdu tak 15 tis, o celoročkách vím prd, nikdy jsem neměl.

Ahoj, diky za reakce, o celorockach jsem zatím neuvažoval, mám dvě sady ALU disků (origo a Dezent) a tedy i 2 sady gum. Je pravda že letní už dojíždím taky a příští rok jsem je plánoval taky vyměnit. Ročně nájezdu tak 15 tis, o celoročkách vím prd, nikdy jsem neměl.
Kde jezdíš?

Pro ježdění po městě doporučuji pneu primárně s kvalitní ochranou ráfku (jestli máš liťáky).

Ahoj,
co byste zvolili na zimu? Aktálně jsem měl Nokiany ještě co jsem dostal k autu o prodejce z 2019, ale už to chce nové.

Koukám po:
DUNLOP WINTER SPORT 5 XL 225/55 R17 101V
BRIDGESTONE BLIZZAK LM005 XL 225/55 R17 101V
CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 870 P XL 225/55 R17 101V

Test zimních pneumatik se v mém rozměru 225-55-R17 kloní k Bridgestone, ale v tom porovnání není Continental. Ten jsem našel až u jiného rozměru "45", kde si myslím, že vyhrává v průměru vlastností nad vším.

Bydlím pár km od Prahy a sníh aby tady v zimě človek hledal a většinou jezdím v mokrých sračkách po D5 nebo po okruhu atd. Jezdím pravidelně (do práce). Párktát za zimu na jih, kde už se sníh potkat dá.
https://www.pneuteka.cz/225-55-R17/zimni/
https://www.pneuteka.cz/225-45-R17/zimni/

Počítáme, že už tu v existujícím vlákně nejde udělat anketka, min jsem nenašel jak na to.
Díky za rady
Za mě nejsou žádné špatné. Měl jsem minule Blizzaky a docela hlučely, ale držely bezvadně. Ovšem ve městě je to asi fuk. Přešel jsem na Goodyeary a zatím velká spokojenost.
Ale nezdá se mi ten index nosnosti 101 - to je předepsáno pro R17? Nebo o něj stojíš, třeba kvůli ceně? Já mám zimní 97 pro R18 (dopsáno do TP) a pro letní R19 dokonce vyhovuje index 92.

Za mě B-BLIZZAK super (byly u nás na M3, pokud pamatuji byly směrové), snad jen rychleji ubývaly. CONTI je klasika a zrovna DUNLOP jsem teď připravil na zimu a dokonce ve stejném rozměru (zase jsou směrové, nebo jak to napsat). Šlo i zde na ně dost chvály, tak se bude testovat :)

20230725_122555.jpg

Jaj. To jsou krásné ráfky. Dělají se v R18 ET50?

Samsung S22 256GB Tapatalk

Volil bych Conti 870p , ty se jim fakt povedly, skvělej profil na mokro, sníh+brzda.Místo Dunlop se zamyslet nad Hankook, ušetříš a byl bys spokojen.sou srovnatelně dobrý(mám ověřeno). Nic nepokazíš zůstat u Nokian, též dobrá guma cena výkon. Měl jsem je do loňska a spokojenost, teď Conti 850p.

Volil bych Conti 870p , ty se jim fakt povedly, skvělej profil na mokro, sníh+brzda.Místo Dunlop se zamyslet nad Hankook, ušetříš a byl bys spokojen.sou srovnatelně dobrý(mám ověřeno). Nic nepokazíš zůstat u Nokian, též dobrá guma cena výkon. Měl jsem je do loňska a spokojenost, teď Conti 850p.

Mam zimné Hankooky na CX5 a vrelo NEDOPORUČUJEM.
Na 3ke boli super ale na CX5 nie .

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Můj model Hankook bych taky nedoporučil, vlastnosti super, ale trvanlivost mi vzala řeč... raději :no_mouth:

Tento rok pôjdem už 5. sezonu na Continental WinterContact TS850P a dezen sa stale tvari dobre. Hrany su samozrejme otrhane na vsetkych 4 pneu ale nic hrozné. Takže za mna spokojnosť.

Ahoj všem a díky za reakce. Váhám mezi Continental a Bridgestone, conti mi přijdou parametry a výsledky lepší. Zatím jsem nakloněn k nim. Počítám že by mi mohli vydržet na 4 sezóny, tedy cenový rozdíl úplně neřeším, na 4 letech to je nic. Primární je pro mě bezpečnost jízdy, tedy jak drží na vozovce ....2 autosedačky vzadu :)

Nabster: bydlím Rudná u Prahy (na D5) a jezdím primarne do práce na Borislavku, tedy dálnice, okruh, Evropská. Pak tak jednou za měsíc pravidelně do Jižních Čech za rodiči.

M3grey: litaky mám oboje, ale do centra nejezdím. Prakticky denně garáž doma <-> parkovací stání v podzemních garážích práce. Pak jih a výlety.

MichalP: v TP mám 97V, ale v tomto indexu jsem je v mých rozměrech nenašel. Na 101 nelpim, Mazda 6 je dle mého poměrně lehké auto a max rakev na střeše.

Kubík: to je fajn info, nájezdu tak 15 tis ročně, víc léto tedy počítám že 4 roky by mi mohli taky ydržet

Ja som minulú zimu chcel brať TS870P, ale ostal som na WintracPro nakoniec. Tie Vredestein som bral, lebo v tom čase to bola bezpečná voľba so športovým feelingom. Dnes by som to povedal práve o tých 870P. Nie sú prakticky v ničom top, ale sú vyrovnané s výbornými výsledkami v každej kategórii.

Je tu někdo kdo půjde do druhé generace Continental AllSeason ?

Já mám bohužel po 40 000 km ještě 6mm takže zatím do nich nejdu, ale zajímalo by mne pak jak se vám pozdávají ;)

Já mám Conti 870p 225/55 r17, letos pojedou třetí sezonu a ty předešlé dvě zvládly pneu na jedničku v jakémkoli počasí, obzvláště na sněhu jsem byl spokojen, to je pro mě hlavní hledisko u zimních, i když po sněhu najedu nejméně..

Já mám Goodyear UltraGrip Performance+ 235/45 R18 98 V XL FP a velká spokojenost.

Back