• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Já objednávala teď Dunlop Winter Sport 5, je to sice starší model pneu, tak jsem se trochu bála, ale dorazily s DOT 2523, takže luxus 😅 narazila jsem právě na eshop pneusoukup.cz, kde mají super ceny, jsou dobré recenze, a dost lidí psalo, že jim od nich právě dorazily poměrně nové pneu, nebo že nemají problém potřebné informace sdělit..
Ale je fakt, že se mi asi za těch 6 let, co pneu nakupuju na auta, ještě nestalo, že by mi přišly nějaké starší. Vždy jsem měla štěstí, že byly max půl roku staré.

Dunlop Winter Sport 5 mám a jsou skvělé. Na jaře chci koupit letní jen nevím jestli Michelin Pilot Sport 5 nebo Continental Sport Contact.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Dunlop Winter Sport 5 mám a jsou skvělé. Na jaře chci koupit letní jen nevím jestli Michelin Pilot Sport 5 nebo Continental Sport Contact.

Když jsem kupovala letní, tak jsem taky přemýšlela nad Michelin, ale nakonec jsem zvolila Dunlop Sport Maxx rt2 a musím říct, že maximální spokojenost. Na mokru drží jako blbé, i při dálničních rychlostech, můžu si s nimi dovolit mnohem víc, než jsem byla dřív zvyklá. Na suchu taky paráda. Odjezdila jsem na nich i pár týdnů na jaře, kdy se ještě teploty pohybovaly pod nulou 😂 a bez jediného problému. A vzorek kupodivu taky nijak výrazně neubývá, s výjimkou hran, ale to je dáno mým jízdním stylem. Joo, a ta ochrana ráfku je tam dost výrazná, za to mají u mě další +.
Ale mám trošku jiný rozměr pneu, než ty, takže tam, to muže být zase s vlastnostmi jinak.

Jinak, z tvého výběru bych asi šla spíš do Continentalu. Co jsem dělala průzkum, tak by měly být perfektní, až na opotřebení, že je rychlejší - to bude nejspíš daň za přilnavost.

Tak ale ty Continental jsou jedině 225/45 a vůbec netuším o kolik se zhorší dynamika a spotřeba oproti 215/45?

ale nakonec jsem zvolila Dunlop Sport Maxx rt2
A to si nezkusila předchozí verzi RT. Ty byly ještě o kousek lepší ;)

Teď si ovšem chrochtám blahem a zakotvil jsem o Goodyearu, jak letní, tak zimní :)

Mě by zrovna od tebe nebo někoho zkušeného zajímalo jestli to bude znát na dynamice či spotřebě pokud letní změním z 215 na 225? Předpokládám, že ráfek snese obojí velikost.
Současně bych asi rád něco kolem 3t za pneu.
Dunlop Sport Maxx R2
Michelin Pilot Sport 5
Continental sport contact 5 či 7
Goodyear?
Pochybuji že na M3 poznám rozdíl mezi těmito pneu. To by člověk musel jezdit okruhy v 911

A jak by to udělal? Tohle zlegalizuje jen koupí jiných disků umožňujících jiný rozměr, což to čínské bláto rozhodně neumožňuje.

Mě by zrovna od tebe nebo někoho zkušeného zajímalo jestli to bude znát na dynamice či spotřebě pokud letní změním z 215 na 225? Předpokládám, že ráfek snese obojí velikost.
Dunlop Sport Maxx R2
Michelin Pilot Sport 5
Goodyear?
Pochybuji že na M3 poznám rozdíl mezi těmito pneu. To by člověk musel jezdit okruhy v 911

911 na okruhy nic moc, raději Cayman je daleko lip vyvážený a v zatáčkách se chová líp.

Dunlop Sport Maxx R2
Michelin Pilot Sport 5
Goodyear?

Nevím jak to bude na M3 ale co jezdím na ND, tak mám dvě sady kol 17x7 na jedné jsou pneu PS4 205/45 R17 a na druhé Cup2 215/45 R17. Na Cup2 je auto o dost línější, spotřeba trochu šla nahoru ale zas o dost lépe drží v zatáčkách ale to bude taky způsobeno měkčí směsí pneumatiky.

Osobně bych šel do PS5, hodně na ně slyším chválu a sám už beru jen Michelin, je to sázka na jistotu.

Má někdo zkušenost s pneu Kumho? Přemýšlím na zimu koupit 215 45 R 18. Jezdím léto 18" a v zimě 16". Nicméně 16" jsou fakt otřesný pohledově.

Teď si ovšem chrochtám blahem a zakotvil jsem o Goodyearu, jak letní, tak zimní :)
Moje řeč. Zatím mám jen zimní - skvělá zkušenost, letní dojíždím Michelin PS4. Sice spokojenost, ale cena je dost vysoko, přejdu zřejmě GY Asymmetric 6.

Ahoj, diky za reakce, o celorockach jsem zatím neuvažoval, mám dvě sady ALU disků (origo a Dezent) a tedy i 2 sady gum. Je pravda že letní už dojíždím taky a příští rok jsem je plánoval taky vyměnit. Ročně nájezdu tak 15 tis, o celoročkách vím prd, nikdy jsem neměl.
Ale oni urcite mysli, celorocky misto zimnich. Normalne letni a na zimu misto zimnich celorocni. Ja to taky tak delam. Jeste kdyz jsem s Mazdou jezdil na bezky, tak ani v CHKO v kopcich nahoru ani dolu zadny problem. Takze ve meste bych se toho urcite nebal a ani nejaky vylet nekam, kde bude moznost snehu nebude problem.

Je tu někdo kdo půjde do druhé generace Continental AllSeason ?

Já mám bohužel po 40 000 km ještě 6mm takže zatím do nich nejdu, ale zajímalo by mne pak jak se vám pozdávají ;)
Resim nejaky jiny zimni auto a zatim to vypada, ze tam dam taky Hankook, protoze jsou fakt dobry na snehu. Conti AS2 podle dezenu vypada spis jako sucho/mokro. Ale zalezi jak to namichaji. Hankook ma ve stredu lamely jako zimaky, takze subjektivne v ne na snehu mam vestsi duveru.

Dunlop Sport Maxx R2
Michelin Pilot Sport 5
Goodyear?
Mam sport maxx rt2 a maji znatelne uzsi dezen nez Hankook Prime2 i V12 evo². 215 je na urovni spis tak 205

Resim nejaky jiny zimni auto a zatim to vypada, ze tam dam taky Hankook, protoze jsou fakt dobry na snehu. Conti AS2 podle dezenu vypada spis jako sucho/mokro. Ale zalezi jak to namichaji. Hankook ma ve stredu lamely jako zimaky, takze subjektivne v ne na snehu mam vestsi duveru.
Neměl jsem je sice na Mazdě ty Hankooky ale koupil jsem je na Focuse mladý a byly fajn ale na sněhu mi přišli Max stejný možná horší jak AllSeason.
Ty AS2 teď ještě nikde nejsou - na zimu tvrdí ze jsou stejný, trochu prý strácí na mokru a vylepšují vlastnosti na suchu.
Jinak je dezen dost podobný no. Pokud se neukazou hold vemu AS1 nebo Hankook jestli má teď něco nového sem nekoukal.
Michelinky dobrý ale cena je tak o 2000 víc což se mi zas nechce dávat.

Back