• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
Resim nejaky jiny zimni auto a zatim to vypada, ze tam dam taky Hankook, protoze jsou fakt dobry na snehu. Conti AS2 podle dezenu vypada spis jako sucho/mokro. Ale zalezi jak to namichaji. Hankook ma ve stredu lamely jako zimaky, takze subjektivne v ne na snehu mam vestsi duveru.
Ne, Hankůk fakt na sněhu dobrý nejsou a už to nebudu opakovat!

Ja sa chystám na letné GOODYEAR EFFICIENTGRIP 2 SUV a zimné CONTINENTAL WINTERCONTACT TS870P

Uvidíme... Hľadal som testy, občas si dosť odporovali ich výsledky, ale v mojom SUV rozmere sa veľa testov nerobí, tak sa ťažko vyberá. Neviem či sa pre nákup 19" R55 dá orientovať podľa testu 16" na Fabiu..

Ani bych neřekl ze jde o rozměr ráfku jako hlavně o šířku pneu a její zatížení autem.
Ono totiž některé pneu mají v jiné šířce jiný vzorek.

Neměl jsem je sice na Mazdě ty Hankooky ale koupil jsem je na Focuse mladý a byly fajn ale na sněhu mi přišli Max stejný možná horší jak AllSeason.
Ty AS2 teď ještě nikde nejsou - na zimu tvrdí ze jsou stejný, trochu prý strácí na mokru a vylepšují vlastnosti na suchu.
Jinak je dezen dost podobný no. Pokud se neukazou hold vemu AS1 nebo Hankook jestli má teď něco nového sem nekoukal.
Michelinky dobrý ale cena je tak o 2000 víc což se mi zas nechce dávat.
Zalezi asi v jakem rozmeru i. Ja ty Conti nebral hlavne z duvodu, ze tenkrat ztracely nejak na suchu v necem.
Pockej az vyjde nejaky test a pak se rozhodni. Michelin uz taky nema takovy naskok jako mival s CC+. Uz casto i ztraci v nekterych parametrech, uz to neni takovy valec, aby stal za tu cenu. A ty trojky budou zase prepaleny nesmyslne urcite.

Jj no Conti hlavně oznámil AS2 na začátku léta a dokonce se ukázali na nějakém e-shopu tak jsem byl zvědav na testy, no teď nejsou vůbec nikde co sem koukal a testy žádné přitom říkali ze jsou ve výrobě a budou na podzim normálně v prodeji.

Trochu jsem doufal ze cenu AS2 nechají stejnou a AS1 trochu zlevní ;) a bude výběr.

Naopak jsem koukal na Hankook a našel jsem nějaké prepalene ceny jako přes 4000 za pneu přitom stávali vždy o 500-700 méně než Conti které jsou za 3700,-

No snad se to trochu rozhybe nerad bych je kupoval na poslední chvíli a pak poslouchal ze na prezuti mě vemou až za měsíc.

Hlavně by mě zajímal test AS1 vs AS2 ze kterého bych si dovedl paradne odhadnout co ta pneu bude dělat.

Edit - aha tak oni AS2 jsou jen ne v mem rozměru 215/45 R18 tak to mě pěkně ser…e :(
Takže zas bude trvat rok dva než snad daji potřebný rozměr do výroby.

Ty Hankooky H750 Kinergy 4S2 jsem kupoval v 195/65 R15 91H.

Opravdu nechápu tu cenu v 215/45 R18 kouknu na jiné obchody ale chtějí za ně nesmysl.

Edit - aha tak už jsem je našel za nižší ceny takže ano stojí cca o těch 500 min jak Conti.
Tak uvidím ale pokud zde není v 215/45 R18 s Hankook velká spokojenost vezmu osvědčené Conti.

Poslední úprava:

Opravdu nechápu tu cenu v 215/45 R18 kouknu na jiné obchody ale chtějí za ně nesmysl.

Edit - aha tak už jsem je našel za nižší ceny takže ano stojí cca o těch 500 min jak Conti.
Tak uvidím ale pokud zde není v 215/45 R18 s Hankook velká spokojenost vezmu osvědčené Conti.
Tak na rozměr 215/45 R18 byly vždycky ceny pneumatik holý nesmysl... Prostě atyp..

A to si nezkusila předchozí verzi RT. Ty byly ještě o kousek lepší ;)

Teď si ovšem chrochtám blahem a zakotvil jsem o Goodyearu, jak letní, tak zimní :)
Také mám Goodyear a nemůžu si vynachválit letní. Sice jsem přemýšlel, že zkusím na příští rok Michelin, ale asi koupím Assymetric 6. Poměr cena/výkon je asi nejlepší.

Ty jsem taky zvažoval ale opět nejsou k dostání 215/45/R18. Nechápu, proč M3 neosadili z výroby na 225...

Samsung S22 256GB Tapatalk

Ja je mam ve 205/55/16 vepredu a bral jsem je za 1425 ks. Ale ty nejezdis moc na snehu ne, tak jeste mrkni na Vredestein a ty nove Bridgestone a Pirelli nove, jak jsou na tom v testu. Bridgestone budou asi nejrazsi z nich.

Ty jsem taky zvažoval ale opět nejsou k dostání 215/45/R18. Nechápu, proč M3 neosadili z výroby na 225...

Samsung S22 256GB Tapatalk
Protoze na ten vykon by to byl overkill. To je jako kamos co ma na litrovym Rapidu 215/40/17 🤣 🤣 🤣 Ono totiz dneska se sirkou pneu a asistentama nahaneji ne tak mechanicky dobry podvozky. U nejakych 140-150 koni bych nesel pres 205. U mojeho, nez jsem to poladil, tak bylo 215/45/17 strasne znat, jak to zere vykon. I ted by tam bylo pro me idealni 205/50/17.

Ja je mam ve 205/55/16 vepredu a bral jsem je za 1425 ks. Ale ty nejezdis moc na snehu ne, tak jeste mrkni na Vredestein a ty nove Bridgestone a Pirelli nove, jak jsou na tom v testu. Bridgestone budou asi nejrazsi z nich.
Já jezdím podle podmínek - když je sníh jedu na sněhu, když chci jet na hory, jedu na hory. Takže výkon na sněhu je pro mne podstatný hned po výkonu na mokru a na suchu to beru až jako poslední jelikož tam už nehrozí takové potíže.

Myslím ze Bridgestone nejsou v požadovaném rozměru. Vemu tedy asi zas Conti, já jsem s nimi po 40000 km spokojený.

Já jezdím podle podmínek - když je sníh jedu na sněhu, když chci jet na hory, jedu na hory. Takže výkon na sněhu je pro mne podstatný hned po výkonu na mokru a na suchu to beru až jako poslední jelikož tam už nehrozí takové potíže.

Myslím ze Bridgestone nejsou v požadovaném rozměru. Vemu tedy asi zas Conti, já jsem s nimi po 40000 km spokojený.
Ja myslim, ze kdyz zustanes u toho co ti vyhovuje udelas nejlip. Vic muzes ztratit nez ziskat nejakym zkousenim a spekulovanim a pak budes akorat 40k km nasranej. Holt je vemes priste ty dvojky, az je i lidi vyzkouseji. Neco jsou testy, ale neco jineho jsou taky uzivatelky receze.

Jo tak mě ještě dalších 30-40 tisíc km vydrží. Tohle půjde na M3 BM ne na moje BP.

Ahoj všem, nastal čas obstarat nové zimní pneu. A proto že se mi poštěstily 2 defekty za měsíc, chtěl bych vyzkoušet a zajímalo mě, jestli někdo má nějakou zkušenost s Continental Conti Seal samozatmelovací pneu v rozměru 215-60-16 je v nabídce i Goodyear. Cena je sice taková jaká je ale vzhledem k tomu že vozím sadu pěny a kompresoru myslel jsem, že by to mohl být nějaký kompromis. V testech to vypadá že vydrží docela dost. Nebo sehnat dojezdovou galusku a bude klid :)

Podívej já mám Conti ale zatím bez lepidla, ale kamos to měl a říkal super neb po sezóně zjistil ze má hřebík v pneu - takže testy nelzou, funguje to.

Ale osobně nemohu říct jestli to je výhoda pac poslední defekt jsem měl před 21 lety na škodě 105 s dušemi.

Podívej já mám Conti ale zatím bez lepidla, ale kamos to měl a říkal super neb po sezóně zjistil ze má hřebík v pneu - takže testy nelzou, funguje to.

Ale osobně nemohu říct jestli to je výhoda pac poslední defekt jsem měl před 21 lety na škodě 105 s dušemi.
Jasně, nebýt těch dvou defektů v měsíci a patlaní se pěnou, následně oprava smradlavé pneu a dokoupení nové pěny by mě tato alternativa nenapadla. Ale jak to tak bývá, člověk to v danou chvíli má chuť nějak pořešit, dokud nezjistí že jezdí dalších 10 let bez defektu.

Back