• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
To chápu, máma má už 3 defekty za 4 roky - ty kujvy co u nich tahaji palety tam snad ty hřebíky trousí schválně. Chce celoročky taky ale bohužel Conti stále nevyrábí její rozměr - až uvazuju nechat zapsat něco jiného na M2.

Jsem zvědav až budu teď objednávat další sadu zda bude mít Conti Seal (prodejci to neuvadi - moje to ještě nemají přidali to až pak).

To chápu, máma má už 3 defekty za 4 roky - ty kujvy co u nich tahaji palety tam snad ty hřebíky trousí schválně. Chce celoročky taky ale bohužel Conti stále nevyrábí její rozměr - až uvazuju nechat zapsat něco jiného na M2.

Jsem zvědav až budu teď objednávat další sadu zda bude mít Conti Seal (prodejci to neuvadi - moje to ještě nemají přidali to až pak).
Možná jestli nedělá jiné rozměry Goodyear taky mají samozacelující na M2.
No chtěl bych ty Conti Seal vyzkoušet i když teda mají mít skoro 2kila navrch...guma v rozměru 215-60-R16=10kg je už docela dost

V rozměru na M2 185/60 R16 se u nás prodávají 2 celoročky - Barum a Falken, nic jiného jsem nikde nenašel.

Tak Goodyear Eagle Assymetric 5 mě zklamaly - po 2 sezónách a 27tkm jsou na odpis. Za sucha docela drží, ale na mokru dost kloužou a jsou nepředvídatelný. Kraje shetý (to bude stylem jízdy) a uprostřed už jsou jen 3 velký prořezy jinak je guma hladká. Vzorek má cca 3mm takže na další sezónu musí jít nový. Otázka je co dál.

V podstatě to vypadá na americký Assymetric 6, který vydrží zas těch 26-30tkm ale měly by fungovat líp jak 5ky s trochu nižším hlukem (ťky hučí dost) nebo japonský Bridgestone Potenza Sport, který fungují líp než 6ky, na mokru si je chválí hodně. Ale jsou hlučnější a výdrž maji jen cca 20tkm nebo něco úplně jinýho.

Po 2 letech tu máme novou anketu, tak hlasujte, každej má 2 hlasy ;)

Poslední úprava:
Potenza sport jezdím první rok v rozměru 205 45 17 na mx-5 nc. Mokro super, sucho mě trošku zklamalo, ale přecházím z yoko semislick :) ale jsou to kvalitní pryže.
Vždy vám tam chybí yokohamy, nějaká averze? :) Mam je v oblibě, na M6 advan fleeva, mokro paráda, sucho pilu nejezdím, ale jinak v pohodě.

U Yokoham neznám žádnou pneu alternativní k PS 5, Assymetric 6 a pod a než abych tam dal nějakej nesmysl tak jsem tam nedal nic, pokud ale existuje tak ji přidám

Byli advan sporty,ale nástupnej model se nějak neobjevil.
Po ad08rs tu měli být už rok ad09 a zatím nic.

pro osobaky jsou ty flevy co se divám.

přikládám tabulku s aktuálníma cenama
pneu.png

Mne po jednej sezone na Asymmetric 6 (predtym Asym 5) vychadza, ze su to fantasticke pneu, co sa vlastnosti tyka, najlepsia pneu co som kedy mal. Hluk ostal bohuzial vysoky, opotrebenie uvidim pri prezuti.

Ten hluk mě u 5ky dost štval hlavně ke konci. Dost mě lákají potenzy podle recenzí ale zároveň mě odrazuje malá výdrž a fakt že jako nová vypadá stejně jak moje sjetý GY- skoro žádnej prořez. V tomto směru mě zas nejvíc lákají flevy který se tváří že budou vodu odvádět dobře.... No to jsem zvědavej. Hlavně je naprd že všechny gumy stojí cca 13 za sadu. To je taky dost na to, že vydrží jen 2 sezóny. :D jo je těžký výběr... Těžký

Poslední úprava:
pro osobaky jsou ty flevy co se divám.

přikládám tabulku s aktuálníma cenama
Zobrazit přílohu 47960

Zaujímavé porovnanie, eshop pneuleader som nepoznal. Čo tak pozerám, tak nepoznám ani polovicu značiek, ktoré tam predávajú :joy:
Dám si tam svoj rozmer podľa obľúbenosti a prvých 15 je nejaká Čína o ktorej som nikdy nepočul.. dúfam, že nie sú až tak obľúbené v mojom okolí

Některý Číny fungují prej dobře. Ale kdo má finance a čas aby to otestoval že

Ještě zajimavej poznatek. Nahodil jsem už teď ty celoročky H750 a fungují podstatně líp než 2 sezóny (s)jetý Asymmetric 5, jsou míň hlučný a i spotřeba je o cca 0,5L nižší....a to jsem je teď obul na 4. Sezónu, mají za sebou cca 20tkm - Zajímavý.

Opravdu si myslím že ty H750 by většině uživatelů aut stačily v městským a příměstským provozu. Naši je mají celej rok na i30 1.generace, žena je má celej rok na Jazzovi 3.generace a všude max spokojenost.
Já s nima minulou zimu jednou nevyjel ráno kopec kterej byl vyloženě pokrytej ledem jinak se to dalo. I vzhledem k ceně je to opravdu zajímavá guma

Poslední úprava:
Tak ono nie je "čína" ako "čína". Predpokladám že milióny áut v Číne nejazdia na Barum, ale majú nejakú svoju značku, ktorá je porovnateľná so zavedenými globálnymi značkami, len ju nevyvážajú v takom množstve, lebo sa oplatí predať ju doma. Ale ktorá to je a či sa sem dováža v rovnakej kvalite, alebo len nejaké lacnejšie vyhotovenia.. na to neviem odpovedať a radšej si kúpim Matador Continental.

Potvrzuju advan fleevy na mokru super, hlavně na brzdy. Měl jsem krizovku, ale gumy mě fakt zachránily. Rozměr 19r na M6. Jako bonus že nejsou hlučný, výroba někde v ásii.

Zvláštní plno lidí uvádí že jsou poměrně hlučný a že ve srovnání s PS4 drží míň ale mají větší životnost. Mě teda i PS4 přišly nic moc po nějakých 3000km. Tak jsem docela zmaten :D

Tak abych tak nějak shrnul nabídku zajímavých gum dle testů a recenzí uživatelů:

Letní UHP - GY Eagle F1 Asymmetric 6 - hodně slušná na suchu i mokru s poměrně dlouhou životností (ty budu brát)

UHP na víkendovku - Bridgestone Potenza Sport - znatelně lepší na suchu i mokru než GY, i levnější, ale výdrž jen okolo 10tkm

Cena/výkon letní - Hankook Ventus S1 evo 3

Zimní - Bridgestone Blizzak LM005

Celoročky - Hankook Ventus 4S2 H750 - předsudky stranou - podle mě pro většinu běžných řidičů ideální místo přehazování 2 sad, máme je na 2 autech v rodině (za chvíli bude i u švagra na GH), na mazdě je teď dávám na zimu již 4. Sezónu - pro srovnání sjety GY Asymmetric 5 co jsou po 2 sezónách sjety na 3mm, sedí na suchu a hlavně na mokru daleko míň, jaky tyhle celoročky

Ty Yokohamy určitě nejsou žádny UHP takže PS4-5 budou jinde. To spíš advan sporty, ale je to starej model, to bych se bál objednat.
Co se týče nájezdu 10tkm na potenza sport, to se mi zda dost přehnaný...

Ty potenzy to je takovej průměr, na TR jsou lidi co dali 3tkm a druhej extrém je 15tkm ale většinou se životnost točila 8-10tkm

10tkm na gumu? To je trochu zvláštní. Z čeho ten předpoklad vychází? S průměrným nájezdem 20k na rok bych měnil gumy co sezónu?
Neříkám, že se nedají zničit gumy i dřív, ale běžné to určitě nebude :D

To není předpoklad, to je hodnocení lidi co na těch gumach jezdili, proto jsem je nakonec vypustil ze svyho výběru

Back