• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
No ne jako neřeknu kdybys je chtěl ,,zgumovat" někde kde to lze, ale jako seriózně na nich jezdit je na nic, je to měkký má to dlouhou brzdnou dráhu a td.

Kluci; mnohorake díky; no ja znám pána co takto jezdí uže 10 let a nesťežuje si…?
a ročne uďelá 9000km..

Poslední úprava:
Jestli bydlíš v Tatrách tak ani celoroční. Jako nový snad,jenže v létě je sjedeš a další rok už to stojí za pi..u, to slovo sem se naučil od Mk-3., ale vystihl to. Prostě střídat. Jestli si chceš jízdu v Mazdě užívat.

A na souseda se vyflakni. Beztak nemá Mazdu. Takže ani neví co je to jízda ?

Jestli bydlíš v Tatrách tak ani celoroční. Jako nový snad,jenže v létě je sjedeš a další rok už to stojí za pi..u, to slovo sem se naučil od Mk-3., ale vystihl to. Prostě střídat. Jestli si chceš jízdu v Mazdě užívat.
Ja som dolu od maďarov z SA ?

Hm nevím nevím mám je rok a půl - podzim - zima - jaro - léto - podzim - zima - jaro.
Obě zimy úplně v pohodě.
Pneu mají 6,5 a 7mm a najeto 30 tisíc. Takže ještě dalších 30-40 daji.

Známej má pneu servis. Sme se shodli. U nás vysočina spiš ne, tady to je občas jak hory..Pálava dobrá volba.. Kdo nechce přezouvat a má podmínky tak klidně ,ale kvalitní ,žádný mrchy.

No tak jsem nad tím přemýšlel.říkáš teď 30 tis.. plánuješ mýt nájezd 70 tisKm. Furt dezén nad 4mm a vyrazit na těch celoročních do hor jako že to bude v pohodě..?Ty. trošku sis asi zapřeháněl. Jestli tvoje rady vezme někdo vážně, no nevím. Ale už vím proč občas u nás jezdím úsek 30 km- 2hodiny. A jaký to zázračný gumy vlastně máš?

Tak nad tím přemýšlíš špatně.
Nové pneu měli 8,5 mm.
Aktuálně je na nich najeto 30 tisíc km a na předku mají 6,5 mm a na zadku 7 mm. (Už jsem je jednou přehazoval předek zadek)
Takže když si vemu že jsem z pneu ,,zbrousil” 2mm za 30 tisíc km tak než ty pneu ,,dojezdim” na 4mm hloubky dezénu tak to bude dalších 30-40 tisíc km trvat - tedy celkový nájezd 60-70 tisíc km.

Continental AllSeason 215/45 R18.

Jinak druhá zima na nich byla stejně v pohodě jak první. Myslím ze do 4 let staří by se vlastnost směsi neměla zásadně měnit. Nicméně to už budou ojeté.

60tis je prostě moc. Nehledě na to ,že ta celoroční jako nová je prostě tvrdší než zimní. Moje zkušenost zimní letos-5mm, (měli nájezd 30 tis. čtvrtá zima) Nedalo se na tom jezdit! bral jsem druhý auto vzorek 7.5mm též zimní,asi tak. Myslím že máš podmínky bez sněhu. Uvidíš příští a čtvrtou zimu ,že mám pravdu. V testech porovnávají nové gumy a i tam v zimě i v létě při extrému ztrácí ,natož ojetý.. Si raději nechci představit.

Já do tohoto vlákna píši svůj názor a zkušenosti. Ty jezdi se svým názorem na čem chceš. Hlavně nepleť lidem hlavu. Vysočina díky D1 má nejvyšší nehodovost..muzou za to špatně zvolené pneu, v horším případě sjeté. Tak ti přeji šťastných dalsich 40 tis. dle tvých propočtů, ale nech si to raději pro sebe.

Vysočina je hold tvrdý kraj s tvrdými lidmi - nemám co dodat - pravidelně Šumava/Alpy - ale chápu, není to Vysočina.
Měl jsem podobné názory než jsem vyzkoušel.

Ztráta času ..,věděl jsem že si budeš stát za svým. Ale obhajuješ něco ,co nemáš vyzkoušený. To myslím není správně. Jestli to vezme někdo vážně a něco se stane bys asi nechtěl, Nebo jo? furt je řeč o nejdůležitější věci na voze, pneu , nájezd plus stáří. Nic končím,musím dělat. Ne řešit tvůj názor.

Nemám to vyzkoušený - aha takže jsem je za 30 tisíc km nevyzkousel?
Kolik jsi na těchto pneumatikách najel ty?

Back