• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pneumatiky

Jaké letní pneu 225/45 R18 pro lehce sportovní jízdu ? (každý 2 hlasy)

• Celkem voličů
    50
@Nabster zajímavý...

@Head71 Záleží která generace CC... Už je tuším třetí
Myslím že to byla ta první guma CC. Od té doby celoročkám nevěřím. Chápu že tu bude nějaký vývoj, ale stejně tak jako celoročky se budou zlepšovat i letní a zimní gumy... ;) Na zimu jsem potom pořídil NOKIAN WR D4 215/55/16 a spokojenost, auto jelo jako tank.

Ta první CC z toho co jsem sledoval byla v podstatě udělaná jako letní pneu s nějakým přesahem na zimu. Dnes se ty celoročky dělají spíše naopak.

Třetí generace CC zatím není ale očekává se na příští rok a jsem velmi zvědav jaká bude - hlavně by mne zajímalo zda zůstanou u podobného dezenu nebo přijdou s nějakou zásadní změnou.
Neb dezen teď všichni kopírují šípový snad jen pirelli teď u nové pneu jde trochu mimo tento proud.

Edit - ono vlastně mas pravdu je teď 3 generace - protože po CC byla CC+ a teď je CC2. Ale to + byla asi jen ,,kosmetická” inovace.

Poslední úprava:
Čerstvé CC2 v rozměru 215/55 R18 95H na MX-30 po cca 400-500 km jenom chválím. Přijdou mi tiché a dnes na vodě držely parádně, zejména při prudších rozjezdech neproklouznou... na letních Bridgestone jsem to musel více hlídat. Zimu uvidím (tedy snad i ve středních Čechách :)), ale plískanice ty gumy jistě umí 👍

Mimochodem, NOKIAN jsem jezdil na Superbu (4-5let zpět), sníh uměly, ale právě plískanice byly o nervy... těm jsem zase nevěřil na mokru já 🤔
CX-30 dostala jejich zimní WR set v ceně, tak třeba bude šance si mínění poopravit.

Pojedeš s MX30 do hor až napadne?
Ne, určitě ne, max. do měst pod Krušnými horami.
M6 je/bude vybavena do Alp či Krkonoš, tam jsem kupoval a budu testovat Dunlop WS5, vlastně taky dle zkušeností zde.

Myslím že to byla ta první guma CC. Od té doby celoročkám nevěřím. Chápu že tu bude nějaký vývoj, ale stejně tak jako celoročky se budou zlepšovat i letní a zimní gumy... ;) Na zimu jsem potom pořídil NOKIAN WR D4 215/55/16 a spokojenost, auto jelo jako tank.
Prvú CC som mal ešte na Astre asi 10 rokov dozadu. To bola úplne iná pneu. Dnes je CC2 lepšia na snehu ako mnohé zimné pneu. Nokian je dnes úplne priemerná zimná pneu.

Ne, určitě ne, max. do měst pod Krušnými horami.
M6 je/bude vybavena do Alp či Krkonoš, tam jsem kupoval a budu testovat Dunlop WS5, vlastně taky dle zkušeností zde.
Škoda, bylo by fajn kdybys dal recenzi z hor. Já s AS neměl potíže. Letos se tedy chystám ještě otestovat nějak víc řetězy co mám, rád bych s nimi najel trochu víc.

Dobrá, možná zkusím cvičně směr Boží Dar 🤔 až překonám psychologickou bariéru spojenou s omezeným dojezdem a taky trochu prozkoumám zimní návyky toho atypa :rolleyes:

Poslední úprava:
Divné. Mám ty stejné a jezdím dost sportovně a mám je třetím rokem a najeto cca 50 tis km. A ž teď pozoruji, že to bude pomalu konečná.
Možno by sa hodilo písať aj krajinu pôvodu, možno bude jasnejší výsledok aj keď sa ovplyvniť asi nedá.

Pro zajímavost. Stav Michelin Pilot Sport 3 po šesti letech c02695cd4a82525b8def0fa8d520c41a.jpg

Samsung S22 256GB Tapatalk

Jenom pro odlehčení, když už jsme tu polemizovali nad výkony aut :D Dnes si tak jdu po parkovišti a vidím tam Ford Mustang Bullitt. Jestli se nepletu, tak to auto má 5.0 V8 a 338kW.
Co mě praštilo do očí, a normálně jsem se i vrátil, bylo, že měl majitel vytočená kola, takže šlo vidět krásně na vzorek a bumho šíp :D Normalně na tom měl obuté Michelin Cross Climate :D tady mi to přijde fakt ujeté. To si tak koupím auto za 1,5milionu a pak šetřím na obutí :D
IMG_2074.jpg

Poslední úprava:
Jenom pro odlehčení, když už jsme tu polemizovali nad výkony aut :D Dnes si tak jdu po parkovišti a vidím tam Ford Mustang Bullitt. Jestli se nepletu, tak to auto má 5.0 V8 a 338kW.
Co mě praštilo do očí, a normálně jsem se i vrátil, bylo, že měl majitel vytočená kola, takže šlo vidět krásně na vzorek a bumho šíp :D Normalně na tom měl obuté Michelin Cross Climate :D tady mi to přijde fakt ujeté. To si tak koupím auto za 1,5milionu a pak šetřím na obutí :D
Zobrazit přílohu 48200
Ešte mohol ušetriť na rychlostnom indexe, tak T by stačilo 😃

Sám jsi zpuchřelý 😹
Hm no nevím kdo si zde lechtá ego jak musí mít ty nejlepší top pneu aby ustáli jeho super ostrou jízdu, no a pak se člověk nestačí divit, když z tebe vypadne na čem jezdíš….
Přiznej se, že ty tvoje jsou v ještě horším stavu.
Tohle bych minimálně před 2 lety hodil na skládku.

😉

Hm no nevím kdo si zde lechtá ego jak musí mít ty nejlepší top pneu aby ustáli jeho super ostrou jízdu, no a pak se člověk nestačí divit, když z tebe vypadne na čem jezdíš….

😉
Mas problem porozumet psanemu textu? Nekolikrat jsem psal, ze dosud jezdim na puvodnich Michelinech, ktere jsou orvane jak svi.na, ktere po sezone leti na sbernak a ty ted napises tohle? Kde konkretne jsem si lechtal ego, ze musim mit nejlepsi top pneu?

P. S. : Shoda podmetu s prisudkem, znas to?

Podívej mě je to jedno.
Já vím cos psal, tady jde o to co asi nechápeš nebo nechceš pochopit a to sice ze ti neustale naznačuji ze ty tvé pneu budou po smrti už 2 sezóny.
A pokud ti stále byly dobré pak by ti byla dobrá i lepší celoročka.

Jak je vidět na Mustanga je dobra i horší celoročka ;)

Končím 😊

Chlapci, nechci vstupovat do vaší soukromé války, ale nutno podotknout, že i při takto hrozivém vzhledu a stáří tyhle gumy fakt stále překvapuji. Jezdím ostřeji za sucha i deště a zrovna včera jsem se až divil jak až neuvěřitelně stále drží v zatáčkách jak na koleji. Ano, na léto už budou nové ale za mě těch 6 let je tak akorát, abych využil i jejich relativně vysokou cenu a potencionál. Vyhodit je o 2 roky dříve by mě bylo líto a obzvlášť když stále dost fungují. Snad jedině pohodlí ubralo na kráse vlivem vytvrdnuti gumy za dobu existence. Nicméně přes zimu budu řešit, zda opět dvě nové sady nebo vystačím na těch lepších celorockach...

Samsung S22 256GB Tapatalk

Back