• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Předělání blinkrů do LED technologie

• Vlákno založil Vlákno založil Vitus
  • Datum založení Datum založení
odpory se dávají jen dozadu, lepí se na holý podběh pod kobercový kryt, aby se dochlazovaly přes karoserii. Fotky a hodnoty máš tady Vitusova M6 GJ 2,5 AT . Mezi GJ a GL není rozdíl v hodnotách ani v umístění.

Jasně OK, hodnota odporu je jasná, 4,7Ohm tedy. Já dám 4,7Ohm/100W nebo 200W pro klid duše, protože WATY uvedené na odporu jsou vždy s přídavným chlazením (ono svádí to že už samotný odpor je jakoby chladič) a bez něj je to cca o 70% nižší dle výrobce (proto se vám přehříval na těch 70°C, páč jste na něm mařili 31W a bez chladiče mají ty 50W provozní jen třeba 20W). Raději budu mít jenom jeden (tedy ne paralelně dva), čím více zařízení, tím logicky větší možnost poruch a taky nebudu muset řešit to že se může odlepit a pak přehřát (otřesy nebo teplotou, nevím jaké jste použili lepidlo). Nejraději bych ho přišrouboval na ten plech někde a bylo by to na 100%, ale musela by tam být někde nějaká origo díra.
A ty LED žárovky jsou od Robina ty OSRAM že ???

Raději budu mít jenom jeden (tedy ne paralelně dva), čím více zařízení, tím logicky větší možnost poruch a taky nebudu muset řešit to že se může odlepit a pak přehřát
Přesně proto už nějakou dobu dáváme jeden viz. například ;)
Naturalova 6 GH Lilac Silver
Jannickova švestka 2.0 MZR 108kW
Každopádně pozor! U nových modelů 2017 (s novým volantem) došlo ke změně a hodnoty které pasují na GH, GJ už na GL nefungují, obdobně na BN a ostatní modely.
Je to v řešení a brzy bude doufám výsledek. Píšu SZ ;)

Tak zrovna sedím v Mazdě servisu a mění mi blinkry do LED. Nevím jak to mate vy ale mě museli dat odpory i dopředu,jinak to blikalo strašně rychle. Takže dva vepredu a dva vzadu.

Tak hotovo ale bohužel jedna ledka je z části vadná. Nesviti ty dvě vrchní ledky.

Přílohy

• D5208506-53FF-4537-8C74-A63ECF6C68E9.jpeg
    D5208506-53FF-4537-8C74-A63ECF6C68E9.jpeg
    614,9 KB · Zobrazení: 89
Tak jenom ukázka značkový odpor 100W v ersus neznačkový 100W (čína). Proto ty odpory hřejí a přehřívají se. To je jen základní a první informace než budu tvořit výměnu na M6 GL, kde je prý nějaký problém. Jinak váha WIDAP značkového je 106g a váha neznačkový je 29g !!! Tzn. značkový má větší chladič, ale i tělo odporu samotné je větší a to má menší odpor navíc (4,7R) než čína (6R), tzn. v čínském navíc musí být více oporového drátu.
DSC_1486.JPG DSC_1487.JPG

To je mazeckej rozdíl, větší než u čínských ledek :confused: Je vidět, že i na odporu je co pokazit. Už se těším na finální resumé ;)
20181201_181431.jpg 20181201_181456.jpg

Teď jsem dotestoval ten čína odpor 6ohmů/100W a jelikož mám doma zdroj s omezením 1A, tak jsem ho mohl zatížit (mařit na něm) jen 6W no a po cca 5 minutách na něm nejde udržet prst déle jak sekundu, tzn. teplota přes 60°C. Při testování značkového odporu na 6W je tento mírně teplý. No a v autech vám ten 6R maří skoro 30W, takže vám bude topit jako blázen !!! Takže pokud odpro z číny, tak 200W.

No máš pravdu Tomáš Havel ale kdo to má rozebírat ... samo že by bylo lepší tam nemít ODPORY z důvodu zahřívání u některých a taky zbytečnému odběru, tzn. je to 2:1 ve prospěch přerušovače, ale to rozebrání je asi komplikované. To zjistím ještě zda je to tak jak se tu píše.

Pánové, tož hodně štěstí s tém pertinaxem (zde přerušovačem)! Blikače řídí FBCM.
GJ/GL
am6zzn00003894.png
GL IPM
am6zzn00005467.png

Co znamená to GJ/GL a to GL IPM ?? To GL IPM je ten facelift 2018 ??? Jinak když to řídí ta jednotka, tak ona si musí měřit odběr blinkrů a když je malý tak zrychlí blikání .... to je ale Japonský hajzl :-) ... to mi řekni, všechno dělají tak jednoduše a toto tak vymakali aby se to chovalo jako auta před 30 lety ???

Ano facelift, viz schéma, má přední LED blinkry a volitelně zadní.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

jo už to vidím ... nevěděl jsem že už má v základu přední LED to mě mátlo .... ta volba zda chceš i zadní se dělá před koupí nebo se dá doplnit dodatečně ??? Bo to musí asi nějak oznámit té FBCM.
Jinak koukám že mají zajímavé LEDky ty malé to jsou zrcátka a tam mají v sérii diodu + LED + odpor a k tomu paralelně kondenzátor, toto bych chápal, ale pak moc nechápu tu značku těch hlavním blikačů předních, je tam LED a paralelně k ní nezpecifikovaná značka. No a ty zadní volitelné jsou zase klasika jako v zrcátku.

Nová Škoda Karoq má vpředu Led blinkry a vzadu žárovku.Takže taky zajímavá kombinace.

jo už to vidím ... nevěděl jsem že už má v základu přední LED to mě mátlo .... ta volba zda chceš i zadní se dělá před koupí nebo se dá doplnit dodatečně ?
Sedan má LED, kombi má žárovku.
am6zzn00005438.png am6zzn00005439.png
ale pak moc nechápu tu značku těch hlavním blikačů předních, je tam LED a paralelně k ní nezpecifikovaná značka.
Modul celého 18,7W blikače?
am6xun00003851.png

Back