Zdravím, začnu trochu zeširoka...
vybírám už nějakou dobu nové auto a už jsem prošel nejednu značku a nejeden kousek. Něco bylo mimo, něco jelo super, ale za šílený servisní ceny, až jsem včera cestou z práce zajel k Mazdě, narychlo si sednou do 6ky s cílem zjistit, zda auto zahrnout do potenciálního okruhu zájmu, protože recenze o něm mluví velice pochvalně a trochu v něm vidím Ford Focus, který jsem kdysi vlastnil a dodnes na něj rád vzpomínám.
Jak jsem si sedl do auta, auto mi sedlo, bílá kůže jasná volba a až na pár menších a větších pih na kráse fakt auto zaujalo... a od té doby čtu a čtu a čtu, sleduju a studuju vše kolem Mazdy 6. A zatím zjišťuji, že možná Mazda je přesně to, co celou dobu hledám. Možná opravdu existuje značka kde ještě lidé víc řeší jízdu než cenu opravy. Už teď se hrozně těším na zkušební jízdu, protože jestli to dopadne, vezmu rovnou funglovku nebo max. předváděčku.
Co je pro mne ale největším překvapením, tak docházím k závěru, že bych si asi vybral 2.5l benzín, přestože jezdím celý život naftu. Ale zatím jen na základě recenzí, videí a čtení. Při pohledu na číslo 258Nm se bojím, že při rozjezdu budu muset vypnout klimu, rádio a nejlépe i světla, ale snad výrobce ví co činí. Jak se bude chovat auto při předjíždění, to jsem fakt zvědav. Ostatně, to si brzy ověřím na vlastní nohy na zkušební jízdě, stejně jako tu podivnost s vypínáním válců či start/stop systém.
A tedy k benzínu směřuje i můj dotaz: kolik reálně mám počítat spotřebu po Praze? Píšete tu něco o až 10l/100km, ale já některé měsíce jezdím jen Prahu, často i centrum, nebo max. s pár výjezdy do blízkého okolí (Příbram, Beroun, Chomutov apod.).
Ale opravdu lze i u 2.5l benzínu očekávat spotřebu kolem 10l/100km v Praze? A opravdu mimo Prahu lze jezdit pod 8l/100km a svézt se? To jsou totiž čísla, které jsem u benzínu opravdu viděl, ale u Fabie s nějaký 1.2 motorem, kde ta "jízda" byla asi taková, jako ta "klimatizace".
Budu rád za každou praktickou zkušenost s Prahou, případně mne zajímá i jak se vůbec takový motor do města hodí. Případně mi napište SZ, ať to tu neudálám offtopic, budu i rád za zkušenost/radu co si případně koupi nové M6 pořídit. Zatím jednoznačně vítězí Revolution TOP a uvidíme co bude skladem.
Díky za prostor a já jdu dál číst, studovat a těšit se na testovací jízdu