- 49
Napadlo mě.....mám ještě jednu Mazdu 6 v garáži se stejným motorem. Co třeba prohodit EGR nebo rozdílový senzor DPF......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Jedině tvůrci z Hirošimy. Poslyš, než to tady zahlcovat nic neříkajícími screenshoty, co kdybys cvičně přehodil ty tlakoměry, když máš k dispozici dvě auta?Mohl by prosím někdo vysvětlit odkud se berou hodnoty pro
PM_ACC
PM_ACC_DSD
PM_GEN?
Ne, jen ať je za výfuky dost prostoru, půjde horký vzduch.Zatím jsem u bodu 5. Teď zajedu k mechanikovi a spustíme nucenou regeneraci. Musí se u toho něco hlídat? Třeba připravit hasičák?
Pro EGR off tady u toho motoru upravuji ŘJ a odpojuji oba konektory.Takže jsme nakonec před nucenou regenerací zaslepili oba EGRy, protože po zaslepení toho prvního jsem to šel projet, auto sice jelo normálně, ale hodnota PM_ACC_DSD stoupala i tak hodně rychle. Takže tam šel možná bordel z druhýho EGRu. Potom jsem spustil regeneraci. Hned po ní jsem dal kalibrovat vstřiky. Potom jsem vynuloval nastavení DPF. Pak jsem to chtěl projet a chvíli to jelo normálně, dokonce hodnota PM_ACC_DSD stoupala jen v řádu 0,01 a hodnota PM_GEN začala fungovat taky. Jenže pak ŘJ asi po 10ti kilometrech zjistila, že je zacpanej EGR a motor nechtěl jet. Žádnou chybu to nepsalo, ale ve výpisu chyb je P0401 - Nedostatečný průtok EGR-A. Takže to zase odslepíme a budu s tím jezdit, jestli to pomohlo.
Jinak vymontovat EGR je teda hrůza.
100-105kPa a to aj v prípade keď som po regenerácii (PM_ACC_DSD 0,05g/l).Jakou máte hodnotu EXHPRES1 při volnoběhu? Je to tlak z čidla Exhaust gas pressure sensor 1. Já mám na jednom autě, který je ok cca 73kPa a u toho co zlobí mám přes 100kPa.