To Jeff:
pri vypalovaní mi PM_ACC_DSD tiež stúpa ak tomu šlapem, ale keď dám nohu z plynu, tak ide rýchlo dolu.
Vo forscane mám asi 5 PIDiek súvisiacich s EXHTEMP a mám pocit, že sa to správa rovnako aj u mňa.
Rozdiel vo zvuku motora nepozorujem, rovnako aj výkon je dosť podobný - áno je o niečo nižší, ale to sa človek musí veľmi sústrediť
alebo musí nastať špecifická situácia ako je napr. dlhé stúpanie do kopca a vonku 30°C - vtedy je to cítiť výrazne.
Čiže za normálnych okolností neviem, že regenerujem ak nekontrolujem aktuálnu spotrebu alebo diagnostiku.
To all:
od výmeny vstrekovačov som najazdil cca 2000 km:
priemernú spotrebu mám 6,5 l (50% mesto, 50% diaľnica), regenerácie sú prevažne po 230 km.
Najkratší interval som mal zatiaľ 190 km (mesto) a najdlhši 275 km (okresky).
Regeneráciu spúšťa prevažne PM_ACC_DSD (rastie 3x pomalšie), ale občas aj PM_GEN, záleží čo skôr dosiahne 5,5 g/l+.
OIL_DIL síce nariedi okolo 5 g/l pri 20km regenerácii, ale po 120km mám tento údaj na nule.
Mám podozrenie, že olej trošička ubúda, takže nejaká spotreba oleja je prítomná, pričom turbá boli kontrolované.
s DPF filtrom som ešte pred opravou často experimentoval a cez hadičku vedúcu do snímača tlakov vylieval obsah čistiacich plechoviek.
Výsledok? - prasknutý obal - bolo potrebné to zvariť. V kabíne už nieje cítiť naftový smrad pri vypalovaní.
Takže môj problém vyriešili vstrekovače a pár príspevkov dozadu som postol aj FL_LRN hodnoty, ktoré vykazovali OK čísla,
rovnako žiaden sprievodný jav, ktorý by upozornil na túto vadu sa nevyskytol a tým myslím: šklbanie, cukanie, núdzový režim atď.
Už ma trápia iba 2 veci:
Nit na pretlakovom ventile malého turba, ktorý sa vyklepe a upadne buď do lopatiek alebo intercooleru - zatiaľ som dostal odpoveď, že bez vybratia turba
to nie je možné fixnúť, mal som takú predstavu, že špeciálnym endoskopickým náradím by to nejak šlo, ale možno je celá moja myšlienka blbosť a skutočne jediné riešenie je turbo vybrať.
EGR ventil - určite ho chcem odstaviť + ďalšie vychytávky ako istop atď.
@shr3k je možné to realizovať aj niekde bližšie ako v Prahe? (napr. Brno) Ďakujem