• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Aktualizace systému MZD Connect s dotykovým displejem (od roku 2014)

2018+ uz ma podporu AndroidAuto a Apple CarPley ne?

btw... nevite nekdo kdy ten update vydaj? (jeslti teda) ... jeslti tam daj Android Auto tak me asi vomejou :) to je posledni vec co mi chybi

Jo ale mám to po kabelu - chtěl bych to bezdrátově.
Já taky budu muset kouknout jakou tam mám vlastně verzi.

PS jaká je teď vlastně aktuální pro M3 BP?

Myslím, že nemají. Třeba zas bude nějaký retrofit.
No nevím ? mám CX3 10/2020 a wifi modul tam je.. Auto normálně propojím s telefonem přes wifi... Ale nemám Android auto, právě o něm uvažuji, že bych to nechal dodělat, ale pokud bude fungovat bezdrátově...? Tak jsem zvědav.. Budu se muset na to zeptat mechanika... Snad bude něco vědět..

Tak jsem jako obvykle v polovině roku aktualizoval mapy vydané v červnu s Mazda Connect. Nejprve se aktualizovala vlastní aplikace, pak přišly na řadu mapy. Samozřejmě již asi počtvrté na větší 16 GB kartu. Nechal jsem si zazálohovat data a to byla chyba. MZD Connect ohlásila málo místa na disku pro stažení nového souboru. Pochopitelně s jejich úžasnými informacemi se nedozvíte ani jak velké jsou nové mapy, ani kolik místa schází na disku či flashce - příšerný program pro tupce a lidi s velkou trpělivostí a spoustou místa na C: disku. Ani není ochotná si pamatovat uživatele, natož heslo, přestože má ve slotu zasunutou autorizovanou origo kartu, prostě vždycky se musí člověk kompletně přihlašovat k účtu :confounded: . Tak třeba u standardní přenosné navigace TomTom toto není nutné. Vadí mi také, že není možné si určovat ani disk, natož složku v PC pro ukládání apod. ? A pokud se dobře pamatuji, při instalaci nejde ani zvolit disk, to bych jako obvykle volil D:. Příšerný soft!
Tak jsem začal uklízet na svém C: disku a zejména jsem hledal soubory MZD Connectu. Jinak tam mám celkem pořádek a věděl jsem, že tam zas tak moc místa nemám, ale že tam zbylo jen 6 GB volných, to mě překvapilo. A našel jsem - ve složce \AppData\Roaming\Mazda skoro 30 GB dat, převážně v \download_cache. Tak jsem bez váhání mazal a mazal. Ty tisíce souborů, které po sobě těch několik let neuklízí, fakt trvalo přes hodinu, než jsem je vymýtil!
Tak doporučuju zkontrolovat a raději se vyhnout i zálohování v PC - radši mít druhou flashku. A to mám pochybnosti, že jsem ještě nevymýtil ty backupy - nenašel jsem je. Předpokládám, že ta cache je jen pro ukládání stažených souborů pro aktualizaci.

Mapy a MZD connect su dve nezavisle temy. Nekombinoval by som to.

Nevsimol. MZD connect je firmware multimedialneho systemu v aute, neupdatuje sa nejakou appkou od Mazdy, ale servisnym zasahom (subory sa daju najst neofiko na nete, nahraju sa z usb cez servisne menu…).

OK, máš pravdu, zaměnil jsem název Mazda Toolbox a Mazda Connect. Pokusím se napravit.
Když už jsme u toho upozorňování - je velice užitečné pro ostatní mít v podpisu, co máš za auto. Zvlášť pokud v profilu uvádíš i spotřebu.

ahojte, chcel by som si v mazde namontovať ten HW kit na AA, ale kukám že príde update na 74.00.200, ktorý prinesie wireless AA a CP, budem stále potrebovať ten HW kit, alebo počkať na update a potom sa pripojím na AA bezdrôtovo aj bez toho HW kitu ? ďakujem
ahoj.. tak jsem dnes louskal jak to bude s bezdrátovým AA/CP pro starší MZD Connect, vycházel jsem z této stránky, kde vše popisují
a je zde důležitá tato část hned na začátku stránky:
WIRELESS Carplay is ONLY INCLUDED WITH 74.00.230A FIRMWARE for your region which is also a normal Update progression from the now outdated 70.00.367A...as of today (May 10, 2021) 74.00.230A is only available for NA N.

HOWEVER one Must Also Purchase a New CMU from a 2021 Model for a Wireless CP spec car and CMU as not ALL 2021 Models come standard from factory with WCP CMU.

WIRELESS CARPLAY WILL NOT WORK ALONE WITHOUT 74 Firmware and NEW 2021 CMU (meant for WCP), as far as I know those TWO things are all that are required, the Firmware is Free and New CMU is about $1,200 to $1,500 USD.
Stručně česky: nepůjde to tedy na starší vozy vyrobené před 2020, protože vozidlo musí být vybaveno novým CMU (výroba vozu 2021+). Musel by se vyměnit celý CMU...

Navíc jsem se poté níže v komentářích dočetl, že bezdrátově jde pouze CP, nikoliv AA.
Tomu osobně i věřím, protože jsem nedávno provedl doinstalaci HW kitu a v AA třeba nefunguje dotykové ovládání (v CP ano).

Nepůjde na auta před 2020 a auto musí být vybaveno novým CMU (výroba 2021+)

Teď jsem trochu dezorientovaný…. Co když mám M3 BP 10/2020.

Půjde to tam nebo ne?

výše uvedené se týká staršího MZD Connect, který se aktuálně montuje do 2 DJ, CX-3 DK, 6 GL a MX-5 ND. Ty máš novější MZD Connect 2 a tam nevím jak to je....

Ja som z toho pochopil, ze fw pojde aj na starsie jednotky, ale wireless cp nepojde.

výše uvedené se týká staršího MZD Connect, který se aktuálně montuje do 2 DJ, CX-3 DK, 6 GL a MX-5 ND. Ty máš novější MZD Connect 2 a tam nevím jak to je....
Aha no takže stále mám šanci ?
Já tam to Apple CP chci bezdrátově, strašně mě otravuje připojovat kabel.

To je jako se drbat levou nohou za pravým uchem, jde to a občas to i vyjde.
Určitě chci origo řešení bez bastlení krabiček, které pak nefungují jak mají.
Ještě u Androidu bych to nějak pochopil ty krabičky, tam jsou uživatelé zvyknutý na lecjaký prasárny, ale na CP tohle nepatří. ?

Určitě chci origo řešení bez bastlení krabiček, které pak nefungují jak mají.

Tymto si ma fakt pobavil. Za prve Mazdacky SW ma od vyladenej kvality zial daleko, za druhe jednoucelove krabicky svoj ucel obvykle zvladaju lepsie, ako allinone riesenia. Ja robim dlhe jazdy, chcem nabijat, takze ma to zatial netrapi. Zacne az vtedy, ked budu telefony iba bez kabla.

Mazdacky SW mě celkem nezajímá - pripojim telefon a jsem v CP a vše běhá perfektně a spolehlive.
pokud jde o mazdacke rozhraní zatím si nemohu stěžovat na té M3 BP to šlape pekne.
Bratranec to měl takto nabastlene vystřídal 2 krabky a vždy to dlouho nacitalo a vypadavalo za jízdy.
Na dlouhé trasy si to klidně pripojim ale na krátké mě to zdržuje.

znáte někdo přidanou hodnotu update MZDc verze 367 proti starší 352 ? zda to má cenu přehrávat. děkuji

Back