• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Antikorozní nástřik podvozku a dutin

Cece ja tam platil z MK2 S-Maxem do 10k. IMHO je to vetsi nez nez CX-5.

Zdravím, jsem tu nový. Řeším celkovou ochranu nové MX-5. Hledám kde mi v Brně a okolí, udělají na "1" spodek a dutiny.
Pánové XP3 a DAVID94, byly jste spokojeni s provedením nástřiku v CanoCaru ? Doporučily by jsme je, nebo je potřeba si na něco dát pozor a zkontrolovat ? Podařilo se jim vše důkladně zakrýt že se žádný nástřik nedostal na karoserii ? Auto se dá před nástřikem po odstrojení a zalepení. zkontrolovat ? Předem díky za každou radu či informaci.

Poslední úprava:
Nebud liny a vlakno si procti! Jiste se dozvis opovedi na vsechny sve otazky.

Neřešil někdo ošetření podvozku pouze obnovením voskové vrstvy? Nemám to tak hrozné, jen vosk už není na těch nejnáchylnějších místech.

Neřešil někdo ošetření podvozku pouze obnovením voskové vrstvy? Nemám to tak hrozné, jen vosk už není na těch nejnáchylnějších místech.
Něco na bázi vosku dělá Wurth, ale proti mechanickému poškození od kamínků to asi moc nebude

Pegas...mas na mysli tu voskovou vrstvu, jak se splichne na podvozek, aby se nereklo, anebo mas uz neco "na zakazku"? Protoze v 1.pripade mas vosk skutecne jen tam, kam jim to dostriklo. O nejakem ostreni pod plasty a kryty nemuze byt ani rec . V tom pripade bych doporucil to nekomu nechat udelat poradne.

Bohuzel, u Mazdy porad plati, ze setrit na ochrane podvozku se nevyplaci. Ja jen doufam ze je to uz alespon o neco lepsi, nez pred ~10 lety...

Bezbarvý vosk ve spreji funguje, ale musíš auto před každou zimou zvednout a znovu nastříkat choulostivé díly.

Zakrytí viz fotodokumentace za mě dobrý. Pečlivě zakryto

Hned jak jsem přivezl auto ze salonu, šup na zdviž, odstrojil jsem co šlo, zamaskoval a nastříkal spodek transparentním voskem Dinitrol Korottek (dělají také ve spreji). Po 2 letech zatím dobrý. Za rok to udělám znovu. Nechtěl jsem použít nic černýho, abych viděl, jestli se pod nástřikem něco neděje. V tý době jsem si to mohl udělat v práci, což bylo velký +.

Pegas...mas na mysli tu voskovou vrstvu, jak se splichne na podvozek, aby se nereklo, anebo mas uz neco "na zakazku"? Protoze v 1.pripade mas vosk skutecne jen tam, kam jim to dostriklo. O nejakem ostreni pod plasty a kryty nemuze byt ani rec . V tom pripade bych doporucil to nekomu nechat udelat poradne.

Zatím nemám nic vybráno. Právě tomu co popisuješ se chci vyhnout - vyhazovat peníze jde i jinak . V CanoCaru to dělají Dimitrolem. Co je to za srč.. nevím. Jen se to často objevuje v informacích.
Jinak dík za rýpnutí. :). "Trošku" jsem si to pročítal, proto jsem šel spát v 6. hod a v 7 vstával ). A proto jsem již psal konkrétní dotazy, na konkrétní lidi, kteří to nedávno absolvovali. Stačilo přečíst celý dotaz. :).

Jestli má auto plech v pozinku či nemá, neřeším a udělám preventivní opatření co se dutin a podvozku týče.
Nicméně mám auto rok a tři měsíce staré a komplet je jako s prdukulička,tedy čisté a bez rzi,tak se ptám,co mám za káru,když Doris tvrdí že auto po půl roce vykazuje rezivějící části?

Jinak dík za rýpnutí. :). "Trošku" jsem si to pročítal, proto jsem šel spát v 6. hod a v 7 vstával ). A proto jsem již psal konkrétní dotazy, na konkrétní lidi, kteří to nedávno absolvovali. Stačilo přečíst celý dotaz. :).

No ale všechny ty dotazy byly už předem zodpovězeny, včetně poměrně rozsáhlé fotodokumentace - ze které IMHO zjevně vyplývá i to, zda u toho můžeš či nemůžeš být? :D

Dočteš se, že i já konkrétně jsem si tam nechal postupně stříkat 2 auta. Pojedu tam znovu a uvalím 10ku, když to budou fušeři? ;)

Podtrženo/shrnuto - bát se tam jet nemusíš. Borci to dělají naprosto kvalitně a jsou spolehliví a pracují s kvalitním materiálem.

Asi neni zadnym tajemstvim, ze Mazdy (nevim, jestli vsechny modely) maji spise horsi, az mizernou protikorozni upravu podvozku.

Mohu srovnavat pouze s BMW, nicmene nase 5tileta Mazda, stejne, nebo spise lepe garazovana, je zožratá vice, nez 10ti lete baworaky.

Vybornou zkusenost mame s panem Trendlem (www.antikoroze.cz, kousek za Globusem v Cakovicich), takze tam jsme manzelcinu M6 GJ take odvezli.

Pan je myslim detailista... na vice autech vzdy perfektne a dukladne nastrikane necim mezi asfaltem s KONKOREM (jestli si jeste pamatujete), dutiny cimsi svetlym.

Zkusim vyfotit jestli si vzpomenu.

Back