• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Antikorozní nástřik podvozku a dutin

Nazdar, chcel by som dat pred zimou nastriekat svoju Mazdu 3, r.v. 2017. Aktualny stav je taky, ze zospodu bolo auto evidentne niecim (ciernym) striekane, ale len viditelne casti, bez rozobratia plastov. Podvozok teda zatial vyzera byt v dobrom stave, akurat na vyfuku je povrchova hrdza.

Volal som do Canocaru, povedali mi ze najblizsi termin je v prosinci. Ma vyznam objednavat sa takto v zime, alebo mam radsej pockat na jar?

Nazdar, chcel by som dat pred zimou nastriekat svoju Mazdu 3, r.v. 2017. Aktualny stav je taky, ze zospodu bolo auto evidentne niecim (ciernym) striekane, ale len viditelne casti, bez rozobratia plastov. Podvozok teda zatial vyzera byt v dobrom stave, akurat na vyfuku je povrchova hrdza.

Volal som do Canocaru, povedali mi ze najblizsi termin je v prosinci. Ma vyznam objednavat sa takto v zime, alebo mam radsej pockat na jar?
Počkat na jaro nebo nejlépe na léto.

Tiez by som pockal aspon na jar. V Zline v Autoefekt mi hovorili, ze to ma najvacsi zmysel, ak je auto aj dutiny idealne co najsuchsie. To v zime moc nezabezpecis a ten jeden den co ti to tam bude stat cez noc nie je zachrana.

Nazdar, riesim podobnu dilemu, ale komplet osetrenie pri novsej M6 (2019), v dobrom stave. Mozno mi este nieco unika, ale preco radite radsej to riesit na jar/v lete napr. v Canocar maju uvedeny postup
Jak probíhá aplikace DINITROL?
1. den
předáte vozidlo na servis, zapůjčíte si náhradní auto. Technik provede fotodokumentaci, následně je auto odstrojeno a podvozek s karoserií mechanicky zbaven nečistot a omyt tlakově vodou
2. den probíhá vlastní aplikace antikorozní ochrany DINITROL technologií airless pumpe
3. den po zaschnutí nástřiku technik provádí fotodokumentaci, kompletuje vozidlo a předává je zákazníkovi včetně fotodokumentace

Takze tak ako tak bude auto pred aplikaciou mokre. Jasne potom zalezi na tom ako pristupuju 'k suseniu' pred. Diky

Celou dobu je auto ve vytápěné garáži. Není důvod čekat na jaro. Snad jen pokud by jsi to dělal svépomocí. Teplota je důležitá pro dobré vzlínání nástřiku.

V chladném počasí dochází ke kondenzaci vody v dutinách.(prahy,lemy atd.),které se nevysuší a tím pádem kvalita ochrany je nižší.A v teplém prostředí je penetrace přípravku vysoká,tzn.že vosk vyvzlíná i tam,kde se s pistolí nedostane.

Objednával jsem do Canocaru teď 2 auta, na obě mně dali páteční termíny. Pro moji trojku si jdu dnes (konečně). V pátek auto odstrojí a umyjí a pátek-sobota-neděle auto stojí ve vytápěné garáži. To je řekl bych dost času na to, aby to vyschlo, ne? Až v pondělí dělají nátěr/nástřik a v úterý odpoledne je předávka. Výslovně jsem po nich nechtěl auto umývat, tak se mnou mají míň práce. Pak dám vědět, jak to dopadlo.

Tak Karkulka to má za sebou. Všechno proběhlo v pořádku a přijímací technik v Canocaru, pan Šer, je rozhodně nejpříjemnější přijímací technik vůbec! Přidávám fotky před a po. Mně to upřímně nic moc neříká - nevím, co má být natřené a co ne, ale všechno se zdá být hezky udělané. To může posoudit třeba @Max6. Auto jsem nechtěl umývat - oni to dělají technickým benzínem a pak celé auto v ruční myčce. Včera jsem jen vyčistil zbytečky nástřiku u otvorů do dutin v prazích a ve víku kufru - ještě to nebylo úplně zatuhlé a nakonec jsem nepotřeboval ani Tar Remover (který jsem si teda koupil zbytečně), ale šlo to krásně jen vodou. Auto je zas krásně čisté a jak se dívám na předpověď počasí, minimálně do zítra to vydrží :grinning:

IMG_20201005_101124.jpg IMG_20201005_101148.jpg IMG_20201005_101214.jpg IMG_20201005_101318.jpg IMG_20201005_101335.jpg IMG_20201005_101410.jpg IMG_20201005_101416.jpg IMG_20201005_101423.jpg IMG_20201005_101432.jpg IMG_20201005_101444.jpg

@jirin_ tak teraz je este pekne pocasie, mna to caka v Canocar o tyzden v stredu. Preco si to inak nenechal umyt u nich, kvoli laku?

@jirin_ tak teraz je este pekne pocasie, mna to caka v Canocar o tyzden v stredu. Preco si to inak nenechal umyt u nich, kvoli laku?
Lepší, když si ho zničím vlastním přičiněním :) Ale ono je to skoro jedno, protože ten lak je tak náchylný, že se člověk může snažit jak chce...

Dnes som si bol vyzdvihnut Mazdu 3 BN, podla fotodokumentacie dobra praca. Vsimol som si (zacitil) ale trochu smradu v interieri, ako ked pred vami ide stary diesel. Predpokladam, ze to casom odide, mal to aj niekto z vas?

Hodlám pouze nastříkat transparentní vosk na odmaštěná místa pod plasty podvozku. Jenomže nemám ani montážní jámu ani garáž se zvedákem. Nevíte někdo, jestli se to dá někde na 2 dni pronajmout? Jinak asi nemám šanci to nějak bez toho udělat.

tak garáž včetně zvedáku jsem si sehnal. Nicméně pokud auto přivezu v tomto počasí na dílnu, kde se bude vytápět a po prvních dvou hodinách demontáže plastu a zakrytí toho co nechci nastříkat plus očištění povrchu tak se ptám, bude to mít smysl nebo je to krátký čas a auto bude stále vlhké v útrobách nosníků a rozhodně dělat až v létě za vedra?
Podotýkám, že chci pouze doladit místa pod odkrytými plasty + dutiny.
Vše obyčejnými spreji Dinitrol s trubičkou Vosk na podvozek a dutiny.
Žádná extra piplačka s pistolí/ochranným oblekem a stlačeným vzduchem s kartušema.

Back