• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Antikorozní nástřik podvozku a dutin

Já jsem objednaný v DP Hradec Králové, ale je tam dlouhá čekačka a plasty si musí každý sundat sám
Tady odkaz:

cau, nevite kde delaj v Praze / Pardubice nastrik spodku?? sam nemam prostor kde to udelat a nevim kde co striknout tak to radsi necham odbornikum.. zkousel jsem Maxe ale uz to nedela :)
to si jí plánuješ nechávat tak dlouho nebo spíš pro lepší spánek? myslím, že u GL 2017 už je tato investice zbytná záležitost a reznout nic nebude. srovnávám podle své vloni prodané GH 6/2009, kterou si nový majitel nechal v servise velice důkladně prohlédnout a servisák říkal, že naprosto v pořádku

Poslední úprava:
@Doofer spis pro lepsi spanek ... dlouho asi ne ... 5-7 let max (aby to bylo do deseti let) a pak bych sel do noveho modelu .. tak myslis ze to je zbytecny?

@Doofer spis pro lepsi spanek ... dlouho asi ne ... 5-7 let max (aby to bylo do deseti let) a pak bych sel do noveho modelu .. tak myslis ze to je zbytecny?
zbytečný ne, pokud bych si auto nechával více jak 10 let, v opačném případně je to investice, kterou při koupi rozhodně nezhodnotíš. v lepším případě ti znalejší kupec poděkuje. ovšem od té doby co byly vynalezeny peníze, jsou slova díků zbytečná :joy: píšeš-li, že si auto plánuješ nechat cca 5 let, tak bych na to hodil :poop:

Asi tak. U nových generací Mazd to nebudeš dělat pro sebe, ale pro dalšího majitele. Pokud uvažuješ, že si auto necháš mezi 5-8 lety, tak bych se zaměřil na nosníky/prahy zevnitř (vosk). Ale i kdyby jsi na to nesáhnul vůbec, tak ani za 15 let u těch nových generací nic neshnije tak aby to třeba snížilo konstrukční pevnost atd... Beru to třeba podle GJ 2013 co ke mě jezdí na dílnu a ty nedostali ani ten voskový nástřik z přístavu a pořád vypadají hezky. Samozřejmě záleží kde to auto bude jezdit. Viděl jsem dotažený GJ/GL, BM/BN z říše kde už po pár letech ten spodek vypadal jako by to auto parkovalo v moři.

jezdit bude primarne v CR, je parkovany v garazi vnitrni, ... tak na to asi teda seru :D prece jen to neni malo penez.. diky kluci !

Ja myslim, ze to zas neni tak nakladna polozka a pro klid duse taky davam letos na nastrik podvozku a dutin sve nove GJ 2016. Je sice pravda, ze to oceni predevsim az dalsi majitel, ale doprat autu mozna az prehnanou peci se potom vyplati pri prodeji, a kdo vi, treba to auto skonci u nekoho v rodine ? Osvedcilo se mi to i u sveho GH, ktere dostalo max peci včetně ochrany podvozku a pri prodeji nemuselo jit ani do inzerce, do 2 dnu bylo pryc a zajemcu v řadě bylo vice.

Proč by se měla každá investice do auta zhodnotit? Premiový benzín vám taky někdo při prodeji nahradí? Folie? Detailing?

Nástřik podvozku a dutin bylo to první, co jsem u Mazdy (funglovky) po koupi udělal!

Jenom bych se chtěl zeptat. Na dutiny je nejlepší Dinitrol ML, co ale na nástřik podvozku (venkovní plochy) a co na aplikaci štětcem ?

Ahoj jsem tady nový ,taky uvažuji o nástřiku dutin někde v okolí Ostravy nemáte nějaký tip , děkuji

Můžu se zeptat jak často je podle vás dobré ten nástřik podvozku opakovat? Jak to poznat vizuálně? :) Auto máme od června, nástřik na něm je, ale nemám asi ani moc šanci zjistit, kdy byl dělaný.

Back