• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Antikorozní nástřik podvozku a dutin

Já jsem objednaný v DP Hradec Králové, ale je tam dlouhá čekačka a plasty si musí každý sundat sám
Tady odkaz:

cau, nevite kde delaj v Praze / Pardubice nastrik spodku?? sam nemam prostor kde to udelat a nevim kde co striknout tak to radsi necham odbornikum.. zkousel jsem Maxe ale uz to nedela :)
to si jí plánuješ nechávat tak dlouho nebo spíš pro lepší spánek? myslím, že u GL 2017 už je tato investice zbytná záležitost a reznout nic nebude. srovnávám podle své vloni prodané GH 6/2009, kterou si nový majitel nechal v servise velice důkladně prohlédnout a servisák říkal, že naprosto v pořádku

Poslední úprava:
@Doofer spis pro lepsi spanek ... dlouho asi ne ... 5-7 let max (aby to bylo do deseti let) a pak bych sel do noveho modelu .. tak myslis ze to je zbytecny?

@Doofer spis pro lepsi spanek ... dlouho asi ne ... 5-7 let max (aby to bylo do deseti let) a pak bych sel do noveho modelu .. tak myslis ze to je zbytecny?
zbytečný ne, pokud bych si auto nechával více jak 10 let, v opačném případně je to investice, kterou při koupi rozhodně nezhodnotíš. v lepším případě ti znalejší kupec poděkuje. ovšem od té doby co byly vynalezeny peníze, jsou slova díků zbytečná :joy: píšeš-li, že si auto plánuješ nechat cca 5 let, tak bych na to hodil :poop:

Asi tak. U nových generací Mazd to nebudeš dělat pro sebe, ale pro dalšího majitele. Pokud uvažuješ, že si auto necháš mezi 5-8 lety, tak bych se zaměřil na nosníky/prahy zevnitř (vosk). Ale i kdyby jsi na to nesáhnul vůbec, tak ani za 15 let u těch nových generací nic neshnije tak aby to třeba snížilo konstrukční pevnost atd... Beru to třeba podle GJ 2013 co ke mě jezdí na dílnu a ty nedostali ani ten voskový nástřik z přístavu a pořád vypadají hezky. Samozřejmě záleží kde to auto bude jezdit. Viděl jsem dotažený GJ/GL, BM/BN z říše kde už po pár letech ten spodek vypadal jako by to auto parkovalo v moři.

jezdit bude primarne v CR, je parkovany v garazi vnitrni, ... tak na to asi teda seru :D prece jen to neni malo penez.. diky kluci !

Ja myslim, ze to zas neni tak nakladna polozka a pro klid duse taky davam letos na nastrik podvozku a dutin sve nove GJ 2016. Je sice pravda, ze to oceni predevsim az dalsi majitel, ale doprat autu mozna az prehnanou peci se potom vyplati pri prodeji, a kdo vi, treba to auto skonci u nekoho v rodine ? Osvedcilo se mi to i u sveho GH, ktere dostalo max peci včetně ochrany podvozku a pri prodeji nemuselo jit ani do inzerce, do 2 dnu bylo pryc a zajemcu v řadě bylo vice.

Proč by se měla každá investice do auta zhodnotit? Premiový benzín vám taky někdo při prodeji nahradí? Folie? Detailing?

Nástřik podvozku a dutin bylo to první, co jsem u Mazdy (funglovky) po koupi udělal!

Jenom bych se chtěl zeptat. Na dutiny je nejlepší Dinitrol ML, co ale na nástřik podvozku (venkovní plochy) a co na aplikaci štětcem ?

Ahoj jsem tady nový ,taky uvažuji o nástřiku dutin někde v okolí Ostravy nemáte nějaký tip , děkuji

Můžu se zeptat jak často je podle vás dobré ten nástřik podvozku opakovat? Jak to poznat vizuálně? :) Auto máme od června, nástřik na něm je, ale nemám asi ani moc šanci zjistit, kdy byl dělaný.

Jenom bych se chtěl zeptat. Na dutiny je nejlepší Dinitrol ML, co ale na nástřik podvozku (venkovní plochy) a co na aplikaci štětcem ?
Na spodek používám Dinitrol 445 černý ve spreji.

Back