• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Antikorozní nástřik podvozku a dutin

Plastovou špachtlí jsem to zkoušel, jde seškrábnout ta lesklá horní vrstva, následně zůstává matná černá vrstva, která drží jak mrcha. Zkusím tedy technický benzín. Našel jsem doma tak 30 let staré balení, ještě ve skle s platovou síťkou na povrchu, už asi nebyl v nejlepší kondici, ptz nefungoval...

Pratele, mate nekdo tip, jak dinitrol na podvozky z plechu sundat? Uz jsem na to vyzkousel snad vsechno, vcetne hrube sily a drzi to porad jak haj.l :(
U me na odstraneni nastriku z karoserie funguje skvele TAR od Autofinesse (odstranovac asfaltu a nalepek).

Pratele, mate nekdo tip, jak dinitrol na podvozky z plechu sundat? Uz jsem na to vyzkousel snad vsechno, vcetne hrube sily a drzi to porad jak haj.l :(
Jak píše Max, jen místo technického benzínu je lepší nitro ředidlo, mám zkušenost, že si s tím poradí lépe.

Nic, nakonec jsem sundal jen tu lepivou a lesklou vrchní vrstvu (mechanicky plastovou špachtlí a technickým benzínem) a zůstala tam černá, tvrdá a velice přilnavá vrstva, která by šla dolu leda brusným papírem. Takže jsem to tam nechal, alespoň to odmastil a bitumenové pásy nalepil přes to - zdá se, že to drží dobře.

Takze...vyzkousen technicky benzin, benzinovy cistic, redidlo S6006, IPA, cistic brzd, cistic karburatoru, cistic skrticich klapek.... no a nejvic na to funguje tzv. "white spirit".

Ahoj
Poradte nekdo nejakou dobrou firmu na nastrik v Plzni a okoli?
Dik

Vyplatí se počkat, jsou prý precizní......
A taky docela drahý. Měl jsem u nich jednou auto, bylo tam 3 dny, zaplatil jsem přes 10 tis, ale výsledek dobrý.
Na 3.2.2022, má smysl stříkat podvozek uprostřed zimy ?

Nástřiky dutin a podvozku se asi moc nedělají, podle aktivity v tomto vlákně...
Chci to nechat udělat, našel jsem zde odkazy na 2 firmy na Ostravsku:
BLÁŽA STEEL Ostrava Muglinov: http://www.blazasrot.cz/antikorozni-ochrana-podvozku
AutoChodura Havířov-Podlesí: https://www.autochodura.cz/nastrik-dutin-a-spodku/

Máte někdo nějaké zkušenosti nebo tip na někoho dalšího? Koho byste doporučili na Ostravsku?

Díky
Tento týden se konečně realizoval nástřik podvozku a dutin u firmy BlážaSteel v Ostravě. Po malinko krkolomném domlouvání termínu na konci září čekací doba asi 2 měsíce. Auto jsem odevzdal v pondělí, ve čtvrtek odpoledne bylo připraveno k vyzvednutí. Cena 8000Kč s DPH. Podle technika byl podvozek po 8 letech provozu ve skvělém stavu a potvrdil, že Mazda udělala někdy kolem roku 2012 obrovský skok v antikorozní ochraně. Poslední dobou bylo u nich údajně na nástřik několik Mazd.

Teď to ještě musí vysmradnout :)

Přikládám několik fotek před a po:

celkovy_pohled_pred.jpg celkovy_pohled_po.jpg podbeh_zadni_levy_pred1.jpg podbeh_zadni_levy_po.jpg strana_prava_pred.jpg strana_prava_po.jpg

Pěkná práce. Chci se zeptat na ty dutiny.
Šel dolu tapecírunk dvěří a obložení sloupků a td nebo to stříkly voskem jen otvory?

Já to strikal sám transparentním voskem spodek i dutiny. A ano, od modelu BM je podvozek krásně odolný na všech Mazdach. d1c590e54311aecdaf9858ee090de55a.jpg846d896d7e8aff5b3f6f2db561edc590.jpg

Mazda 3 BN

Pochybuji, ze nekdo bude sundavat tapece a proc taky, od toho jsou "servisni" otvory.

Tento týden se konečně realizoval nástřik podvozku a dutin u firmy BlážaSteel v Ostravě. Po malinko krkolomném domlouvání termínu na konci září čekací doba asi 2 měsíce. Auto jsem odevzdal v pondělí, ve čtvrtek odpoledne bylo připraveno k vyzvednutí. Cena 8000Kč s DPH. Podle technika byl podvozek po 8 letech provozu ve skvělém stavu a potvrdil, že Mazda udělala někdy kolem roku 2012 obrovský skok v antikorozní ochraně. Poslední dobou bylo u nich údajně na nástřik několik Mazd.

Teď to ještě musí vysmradnout :)

Přikládám několik fotek před a po:

Zobrazit přílohu 38061 Zobrazit přílohu 38062 Zobrazit přílohu 38063 Zobrazit přílohu 38064 Zobrazit přílohu 38065 Zobrazit přílohu 38066
A není to tedy už na dnešních autech zbytečná práce?

Tim spise to zbytecna prace neni. Tedy pokud si kazde 3-4 roky nekupujes nove auto a i v tomto pripade vim o lidech "ve vate", kteri si nemaji co koupit...

Aktuálně je v CZ průměr cca. 15,5 roku stáří auta, takže jsou zde nová ale i víc jak 30 letá auta v provozu (no ty 30 a víc moc vidět nejsou, spíše budou někde v garáži, ale statistika to takto uvádí), kolik tedy přidá tento nástřik podvozku na době používání vozu?

Back