- 3 506
nejsou. V servise ti řeknou, že náplně v převodovce a čtyřkole jsou doživotní . Ano jsou, ale taky tomu pak odpovídá životnost těch dílůTo nejsou předepsané servisní úkony při garančkách?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
nejsou. V servise ti řeknou, že náplně v převodovce a čtyřkole jsou doživotní . Ano jsou, ale taky tomu pak odpovídá životnost těch dílůTo nejsou předepsané servisní úkony při garančkách?
To je nevýhoda čtyřkolek. Víc převodů, víc oleje, větší zatížení, víc údržby. Povinné servisní úkony jsou v manuálu, zbytek si musíš hlídat sám, stejně jako klimu, geometrii atd.To nejsou předepsané servisní úkony při garančkách? Sorry moc se v tom neorientuju. Vím jen že výměma oleje v AP převodovce není.
Super. ?. Takže autorizák to vyřeši na požádání jo?nejsou. V servise ti řeknou, že náplně v převodovce a čtyřkole jsou doživotní . Ano jsou, ale taky tomu pak odpovídá životnost těch dílů
to si nemyslím , tam to snad nikdo dělat nenechal . Zůstal bych u osvědčených https://www.automatickeprevodovkypraha.cz/mazda.htmlTakže autorizák to vyřeši na požádání jo?
Kupodivu nikoliv. Záleží, na koho padneš, jestli už to někdy dělali a jsou na ten úkon zavedený. Pokud se budou bránit a vést řeči o dlouhověkosti, nesmrtelnosti a podobných longlife termínech, šel bych jinam. Ideálně, pokud mají mašinku na proplach nebo se na servis převodovek specializují.Super. ?. Takže autorizák to vyřeši na požádání jo?
Dik. V převodovce vim, že to dělá spec servis. To stejne i teda olej v diferaku.to si nemyslím , tam to snad nikdo dělat nenechal . Zůstal bych u osvědčených https://www.automatickeprevodovkypraha.cz/mazda.html
Takže necháš převodovku trápit (dojebávat) starým olejem a až budeš mít po záruce a ona se kvůli předchozí špatné údržbě po tak to bude lepší ? To je špatný způsob uvažování.Dik. V převodovce vim, že to dělá spec servis. To stejne i teda olej v diferaku.
Nepřijdu pak o tu prodlouženou zaruku? Přecejen když se dojebe převodovka tak bych nerad aby autorizak řekl, že do toho někdo vrtal. Neni teda lepší spíš ten rok počkat a případně to řešit až po záruce?
Joe: v motoru olej menis? To je taky zbytecne, ne?
Viz toto vlákno a jiná, příště před založením nového použij funkci hledání, díky.Dobrý deň.
Keďže mám už najazdené cca 80000km, chcel by som vymeniť olej v automatickej prevodovke. Keďže mám výborné skúsenosti s Millers oils tak sa pohrávam s myšlienkou použiť tento olej. Podľa mazacieho plánu je použiteľný v tejto prevodovke. https://www.millersoils.sk/obchod/a...ovy-olej-millers-oils-premium-nanodrive.xhtml
Chcem sa spýtať, ci niekto menil olej v automate a aký olej použil. Skúsenosti, poznatky, odporúčania.
Vopred ďakujem za odpovede ?
Ok ? dikViz toto vlákno a jiná, příště před založením nového použij funkci hledání, díky.
Ahoj. Prosím ťa, aký olej tam teraz máš? Originál Mazda?Dnes provedena první výměna oleje v A/T v APP. Stav tachometru cca 83.500 km. Přístup přijímacího technika naprosto v pořádku, vše vysvětlil a na můj dotaz, zda mi pořídí fotodokumentaci a video, okamžitá odpověď, že není nejmenší problém. Hotovo k vyzvednutí za cca 3 hodiny, kvůli vytvrdnutí silikonu / těsnění. Při vyzvednutí mě vzal přímo do dílny za techniky a ukázal mi starý filtr a bordel co byl na magnetu. Zde jsem se dozvěděl další podrobné informace přímo od techniků, kteří výměnu prováděli. Opět vše zdokumentováno - viz foto / video. Přikládám i ofocenou fakturu. Za mě naprostá spokojenost a doporučení ! (zasekl se mi vykřičník)
Olej dle technika byl prý ještě celkem v pořádku, ale jak je vidět na magnetu, tak bordel tam je. Další výměnu doporučili v intervalu 60tkm. Tyto převodovky jsou prý naprosto spolehlivé, důležitá je prevence v podobě údržby výměny oleje. To jen vsuvka pro některé zdejší pochybovače a škarohlídy tipu @Joe a jemu podobných...
Vzhledem k tomu, že přístup byl perfektní, nechal jsem si zavolat majitele a řekl jsem mu o zdejším MK fóru. Fajn týpek a pokud to klapne a dohodneme se, budou mít členové MK slevu na služby - podmínky musíme domluvit - víc v nejbližších týdnech po další domluvě se @shr3k -em. Podrobnosti a podmínky se včas dozvíte
PS: poznámka k videu - starý olej je vypuštěn až když začne vytékat modrá kapalina, nový olej je připraven v pravé části zásobníku
Ravenol ATF FZAhoj. Prosím ťa, aký olej tam teraz máš? Originál Mazda?
Dik za infoRavenol ATF FZ