- 6 514
Nevadí, na to je stavěná.Tedy...nejsem moc motorove zdatny, ale chapu z toho, ze to "lehke" stani na brzde, tak aby se neaktivoval Start-Stop, nevadi nijak prevodovce.
Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Nevadí, na to je stavěná.Tedy...nejsem moc motorove zdatny, ale chapu z toho, ze to "lehke" stani na brzde, tak aby se neaktivoval Start-Stop, nevadi nijak prevodovce.
Samozrejme, ze jsem si to nechal udelat...cca 3 mesice po nakupu auta, jen co jsem stihl procist fora a zkusenosti lidi...Nevěř nikomu a ničemu,zainvestuj do ošetření a máš klid.Dutiny a skrytá místa jsou bez konzervační látky.Prodejce chce jen a jen prodávat,nemá zájem,aby ti auto dlouho vydrželo.
Neřešit, ohřev katalyzátoru.Spis mi jde o to, jestli to je chtena funkce (pak to nebudu resit a naprosto chapu) nebo je neco spatne a mam to resit co nejdriv...
http://www.autoforum.cz/zivot-ridic...meli-delat-v-aute-s-automatickou-prevodovkou/Nikde na i-nete, ani u odbornikov som nedostal presvedcivu odpoved, ako sa spravat k hydrodynamickemu automatu na semafore.
Tak som sa rozhodol podla vlastneho uvazenia, ked je na semafore predpokladana doba cakania dlhsia, davam do N+ rucna,
Pokial predpokladane statie na semafore je par sekund, (5-10sec) tak stojim na brzde + D.
Pozn.:
Neznasam, ked vodic v aute stojacom predo mnou na semafore, stoji na brzdach a vypaluje mi oci cervenymi brzdovymi svetlami.
Za tmy, je to velmi neprijemne. Ked nechcem, aby to nerobili mne, tak to nerobim inym, ani ja.
Samozrejme, ze jsem si to nechal udelat...cca 3 mesice po nakupu auta, jen co jsem stihl procist fora a zkusenosti lidi...
Automatu to vadi pac je furt v pohybu hydrodinamicky měnič a Tim ho opotrebovávás. To samé parkování dojet dat ručku zaradit p hotovo. Auto se ti tak neopre o celou váhu převodovky. U manuálu je to jedno tam dáš rychlost 1 či zpátečku. Tam ručku dávat nemusíš. I-STOP vypínej setris tim motor i baterku. Co se tyka výměny oleje v převodovce k ničemu. Nezabrání poškození převodovky. Ani neprodlouží jeji delší životnost. Kapalina je tam pro chod převodovky tim ze ji vymenis nic neopravis. Nikdy jsem neviděl aby olej opravoval mechanickou část převodovky. Když ti automat odejde většinou je to elektronikou než mechanikou. A ta není ponořena v oleji.Tedy...nejsem moc motorove zdatny, ale chapu z toho, ze to "lehke" stani na brzde, tak aby se neaktivoval Start-Stop, nevadi nijak prevodovce.
Doživotní