• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Co vás naštvalo?

• Vlákno založil Vlákno založil Vitus
  • Datum založení Datum založení
Prijde doba, kdy to prehodnotis.

Ja se priznam, ze jsem z tech svetel uz kazdy den fakt unaveny.

Ti verím. Jazdil som celé noci v meste a je to des. Musel som buť žmúriť keď som bol za takým autom alebo som oči zavrel úplne a čakal kým pánko odbrzdí na zelenú čo som registroval aj tak. Po nočnej 10 hod šichte som mal oči v stave ako keby mi do nich niekto hodil sol.

Poslední úprava:
Zaujímavé že taká Británia nemá povinnosť svietiť cez deň a pritom je tam zamračané prevážnu časť v roku a stále niečo padá z oblohy. Pritom je to krajina z najmenšou nehodovosťou v EU ( pred Brexitom).
Kultura řízení v UK nejde porovnávat s naší. Absence povinnosti svítit neznamená, že nesvítí. Naopak většina řidičů je přehnaně opatrná a defenzivní. Dlouhá léta jsem řídil ve Skotsku a zavést stejnou míru dohledu u nás, tak do půl roku nemá řidičák alespoň polovina řidičů(kamery na každém kroku, atd. ). Přesto si myslím, že Češi (a Slováci;) jsou na 100% lepší řidiči.
K tématu: VIDĚT A BÝT VIDĚN! Začne to dávat smysl, až do vás při čekání na křižovatce narazí blbec s očima na displeji AuFonu, protože ho neoslepily vaše brzdovky. Od té doby stojím na brzdě na konci kolony i s ručkou(někdy i výstražné ;)

Súhlas.Prejazdil som Velkú Britániu na motocykli,(Liverpool, Sheffield, Manchester) a bol som autom aj v Edinburghu na otočku z Notthinghamu. Mal som maximálny pocit bezpečia na dialniciach ako aj na okreskách. Nikto ma netlačil keď som sa dostal do najrýchlejšieho pruhu nikto na mňa neblikal,netrúbil. Všetky Roveri a Jaguári išli trpezlivo za mnou a čakali kým sa nezaradím. Najviac ma ohromila tolerancia pri zácpách okolo Londýna kde som išiel v čase špičky a ešte v čase majstrovstiev sveta vo futbale kedy sa každý ponáhlal domov k TV. Jedine s čoho som mal bobky boli iie big kruháče kde bolo 8 výjazdov a 3 vnútorné pruhy,celé na hlavu. Vchádzať z lava, odbočovať do lava a zase sa radiť do lava. Keby som nemal navigáciu pred nosom ktorá mi graficky pomáhala neviem,neviem. Za tých 14 dní pobytu som si ale rýchlo zvykol a potom mal problém pri vylodení z trajektu v Calais (Francia) sa zase učiť jazdiť na pravo :)

Doprial by som každému tolko pohody na cestách ako je tam. Každý usmiatý a každý vám chce pomocť. Užil som si ju riadne za 13 rokov kedy som cestoval za synom ktorý tam žil.

Poslední úprava:
Včera jsem srazil při cestě z práce srnu. Má první nehoda. Odnesl to naštěstí jen nárazník. Auto už je v servisu (řešeno v rámci havarijka) ve Fryštáku. Prý za týden by to mohlo být hotové tak snad se to podaří opravit kvalitně. Celkem mě to rozhodilo, ale nedá se nic dělat.

IMG_20250131_083051.jpg IMG_20250131_083043.jpg

To nebude jen naraznik, ale minimalne i svetlo. A ze srna odbehla, tak to znamena, ze umre nekde jinde :oops:

Světlo je naštěstí je v pohodě. Kontrolovali to i dnes v servisu.
Světlo si do protokolu nech připsat taky i když se jeví, že je ok.Napr.Náraz zvěře(chudinka srnka) do levý strana nárazníku a světla..Kdyby se ti začlo mlžit z důvodu praskliny ,která není vidět(často bývá někde vzadu,dole apod.),tak ať máš něco napsaný pro případ dodatečné výměny.Ale snad je to světlo dobrý..

Klasika. Snažim se vzpomenout, ale ještě se mi asi nikdy v životě nestalo, abych si NEpíchnul nový pneu na autě nebo na motorce. U mě je to asi nějaký prokletí z minulýho života nebo co. Koupim fungl nový pneu a do 5000km v nich mám hřebík/šroubek.
Tak minule to byl 10cm hřebík a teď mám pro jistotu šroub i s podložkou 🙈😂

IMG_20250202_183759655_HDR.jpg

@M3grey originál Hatatitla to není, na tom jezdil jen Olda Šhetrnej.
Tohle je spíš Hatatitla tuning z Aliexpressu.

Poslední úprava:
@M3grey znám Hatatitly. Jen ty severský názvy neumím napsat natož vyslovit. Proto používám název koně Oldy Šetrnýho.

Poslední úprava:
Co mě naštvalo? Konec prodeje klasické Mazdy 2. Naštvalo by mě to i kdybych ji neměl vybranou jako další auto pro mou lepší polovičku, až se jí konečně rozpadne C1. Ukončení prodeje neskutečně spolehlivého a řidičsky, ekonomicky a ekologicky vyváženého malého automobilu je prostě ztrátou pro všechny lidi se zbytkem zdravého rozumu. R.I.P.

Co mě naštvalo? Konec prodeje klasické Mazdy 2. Naštvalo by mě to i kdybych ji neměl vybranou jako další auto pro mou lepší polovičku, až se jí konečně rozpadne C1. Ukončení prodeje neskutečně spolehlivého a řidičsky, ekonomicky a ekologicky vyváženého malého automobilu je prostě ztrátou pro všechny lidi se zbytkem zdravého rozumu. R.I.P.
Ale zase určitě bude nějaké krásně zbytečné SUV.

Taky jsem to četl, ale popravdě jak představili Mazdu Yaris hybrid, tak to bylo celkem jasný, že přijde konec a docela se i divím, že je bavilo tyhle auta držet pospolu takovou dobu.
Jen nevím jestli si tu převlečenou Toyotu bude chtít někdo koupit, protože proč by si kupující nezajel rovnou do Toyoty že?
Začíná to být s Mazdou takový smutný:
1) šestka je mrtvá a nahradí jí opět přeznačkovaná čína
2) dvojka je mrtvá a nahradí jí preznačkovaná Toyota
Co tam je/zbylo dál ?

Přesně. Ten čínský zmetek na pohled co má nahradit tu stávající krásnou M6. Fakt smutný.
Ono se stačí podívat jen na to zrcátko kde je emblem NFC pro kartu na odemykání. Vypadá to jak čistý aliexpress.
A konec M2 též smutný. Skvělý autíčko.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Back