Smolný týden.
Parkuji na veřejném parkovišti před domem. Minulou sobotu jsem našel promáčklé LP dveře bez poškození laku, budu řešit PDR metodou. To jsem ještě rozdýchal, ale včera mě syn poslal zkontrolovat Mazdu, že viděl paní, která otevřela PP dveře u vedle zaparkovaného P206, zvedla ruce, rozhlédla se a nahlas se omlouvala ,,PARDON, PARDON", nasedla a se svým řidičem odjela. Syn ještě zvládl udělat foto odjíždějící 206. Přivolaná PČR prohlásila, že nejde o dopravní nehodu, ale o poškození cizí věci, mj. byli velice nepříjemní. Jelikož jsem mnoho let pracoval jako autolakýra, odhad jsem škodu na cca.15t.(oprava v autorizáku, střikání PZ dveří, roztřik PP dveří, odstrojení a nastrojení+materiál) Hlídkou PČR jsem byl přesvědčován, že je škoda max.3t. Nechápal jsem??? To, že nechci mít flekatý auto je prý můj problém. Zdálo se mi, že mě ukecávají, abych to nechal plavat. Nepovolil jsem a vše jsem musel jít sepsat na místní oddělení. Borec mi vysvětlil, že výše škody je jen materiál použitý na opravu poškozeného místa a zbytek můžu vymáhat soudně. Opět jsem nechápal. Zahájí šetření a budu do 30 dní vyrozuměn....
Podezřelou jsem dnes náhodou odchyt, poněvadž přijela opět parkovat. Samozřejmě zatloukala, a že ani neví kdo s autem včera v danou hodinu jel. Podle toho jak vystupovala, mě přesvědčila, že je autor toho poškození. Lháře poznám, mám děti.... Její starej tvrdil, že to půjde utřít hadrem. Radši jsem rozhovor ukončil a odešel domu, občas bývám výbušnej. Vím, je to tvrzení proti tvrzení, ale co svědomí?
Děkuji každému, kdo můj příspěvek dočetl do konce a podělí se o své zkušenosti.