• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín LPG

Nejsem si jistý, zda by to nešlo nějak nastavit ve Forscanu v sekci IC (Instrumentation Claster), aby zde byla jiná logika řízení úbytku benzínu.

Ale jinak pak existují jakési emulátory, které se napojí na vodiče od plováku a jaksi donutí ECU ukazovat altualní stav hladiny při každém startu

IMG_0288_Original.jpeg

Poslední úprava:
Teď trošku nechápu. Benzín mi to bere jen za studena, než se ohřeje a přepne na LPG. Ale stav mi ukazuje OK, včetně dojezdu atd. Jediné co je nesedí, že mi to ukazuje spotřebu i při jízdě, když jedu na LPG.

Tak to jsi štastlivec. Mě a Marin palivomer benzinu pri jizde na LPG vyhodocuje tak, jako bych jel jen na benzin a nereflektuje skutecnost že benzín z nádrže nemizí, protože se jede na LPG Tedy nereflektuje realnou hladinu benzinu v nadrži.

Má domněnka je, že Mazdí ECU je nastavena tak, že po každém natankování benzínu zkalibruje reálnou hladinu v nádrži a pak již jen upravuje ukazatel ručičky palivoměru jen dle ujeté vzdálenosti a spotřeby. Tedy nevyhodnocuje reálnou hladinu až do dalšího natankování (nebo odpojení akumulátoru)

Určitou naději mi dává možnost nastavení parametru “Fuel Meter Response Settings”

Mám na aktuální hodnotě LEVEL 7.
Co to znamená však netuším ale zajímalo by mě co tam mají nastaveno ti, kterým palivoměr ukazuje stále reálnou hladinu v benzínové nádrži

Teď trošku nechápu. Benzín mi to bere jen za studena, než se ohřeje a přepne na LPG. Ale stav mi ukazuje OK, včetně dojezdu atd. Jediné co je nesedí, že mi to ukazuje spotřebu i při jízdě, když jedu na LPG.
Takhle je to v pořádku, mají to tak i ostatní s LPG. Auto podle toho, jak šlapeš na plyn, vyhodnotí, jaká je průměrná spotřeba, i když nejedeš na benzín, ale na LPG. Auto si stále myslí, že spaluje benzin. Kdyžtak mne opravte.

Back