Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Ano urcite to rozoberiem, ale nebudem si tam davat zaslepku a pozerat sa potom na zaslepku.Ne nemám, ale můžeš vyndat ten svůj a rozebrat ho.👍
Ma tu někdo BRC bez přímazu s nájezdem na LPG vetsi než 100.000km?Ahoj, mám přestavěno na lpg (2.5) cca měsíc a to system BRC. Tenhle system má přívstřik benzínu na místo přimazávání. Prý, že to takhle funguje líp.
Otázka zní, má smysl tedy nechávat dodělat přímaz ?
Já mám úplně stejný problém.Mě bylo doporučeno přímaz nedodělávat z důvodu karbonizace. Taky mam přívstřik, který funguje od 2500 otáček.
Momentálně řeším takový detail po přestavbě a to je ukazatel paliva myšleno benzínu. Ten mi hlásí prázdnou nádrž, ale opak je pravdou a nechce se srovnat. Najeto mam několik tisíc a ten pacholek se s tím ne a ne srovnat![]()
Řekl bych, že to bude buď špatným plovákem nebo při instalaci LPG něco udělali špatně. Mě to funguje normálně.Já mám úplně stejný problém.
Dřív i s lpg to ukazovalo správně, ale teď mi padá ručička úplně stejně, jak kdybych jezdil na benzin. Když dotankuju plnou, tak zůstane dole. Pomáhá odpojit baterii a znovu připojit - ručička se vzpamatuje a ukáže správné množství paliva.
Včera se stala taková anomálie - ukazovalo to skoro E, dotankoval jsem do cvaknutí, bylo to jen 7 litrů a po nastartování ukazovala ručička plnou. Ale moc tomu, že bude fungovat správně, nevěřím.
Přemýšlím, zda vytáhnout čerpadlo a mrknout se na plovák nebo nevim.
Ja by som primazávanie naopak nikdy nedával, lebo potom býva problém na emisiách.Řekl bych, že to bude buď špatným plovákem nebo při instalaci LPG něco udělali špatně. Mě to funguje normálně.
Btw. Vždy doporučuju dodělat přímazávání. Že se to nedoporučuje je jeden velký nesmysl. Spíš to vidím takže se tomu někdo chce vyhnout.
Problém na emisích nemůže být vlivem přimazávání. Je to jen olej, který způsobuje, že je LPG "mastnější", podobně jako benzín. Benzín je celkem mastný, ale LPG je v plynném stavu "sušší" - vstřikuje se v plynném stavu. Proto se tam přidává. Hlavní důvod je ale ten, že některé typy motorů, třeba MZR, mají měkká sedla ventilů. A jelikož je LPG sušší než BA dochází k opotřebení sedel ventilů. Ale nemá vliv na emise.Ja by som primazávanie naopak nikdy nedával, lebo potom býva problém na emisiách.
Trebárs kamoš dával LPG do RAV4 a Hatiar (jeden z najznámejších montážnikov LPG na SK) mu primazávanie naopak neodporúčal a to kedysi tvrdil presný opak.
Povedal že tie dnešné systémy LPG ho už absolútne nepotrebujú.
Ja som mal kedysi v Renaulte systém Vialle, čo bola kvapalná fáza a to fungovalo perfektne. Ale aj cena bola +100% voči bežným LPG systémom. Servis bol tiež náročnejší, iba vlastné nádrže a v nej špeciálne čerpadlo na LPG, ktoré vyžadovalo repas každých 60tkm.
Dnes Vialle už neexistuje, ale za mňa špičkový systém.
Tým že sa LPG vstrekovalo v kvapalnej fáze, tak až po vstreknutí sa menilo na plyn, čo riadne ochladzovalo spaľovací priestor a nebolo treba ani reduktor či predohrev.
Odpovídám na tohle: P.S. Ukazatel stavu benzínu v nádrži bohužel ECU Mazdy předpokládá že jedu na benzín, tedy po 750km ukazatel je na nule ale reálně v nádrži je ještě tak 50litrů.Přidávám zkušenosti po 10tis km na LPG BRC OBD32
Jak jsem již psal nechal jsem se panem Hájkem z Ochozu přemluvit na systém BRC který nechá běžet stále benzínové vstřikovače i při provozu na LPG.
Instalaci pan Hájek dělá vskutku kvalitní. Rozložení LPG komponentů příkladná. Jediná piha na kráse, že se podařilo nainstalovat filtr plynné fáze v opačném směru než ukazovala šipka na filtru. Tohoto jsem si naštěstí všiml první týden tak jsem jej jen otočil tak jak má.
Druhý neduh bylo sledování kolik benzinu BRC spotrebovává pri jizde na LPG. No a to jsem asi první člověk na zeměkouli co si nechá dát do auta LPG a pak žehrá že mu to málo žere benzín. Ale když už to bylo slíbeno, tak jsem chtěl aby to fungovalo jak bylo prezentováno.
Problém vězel v různých nastavení systému BRC a pořát to z počátku vycházelo na nějakých 0,7l/100km což tak odpovídalo jen jízdám při studené vodě než sepne LPG. Chtěl jsem, aby benzinové vstřiky jely stále a to bez okolností na zatížení nebo otáček motoru.
Pan Hájek projevil silnou psychickou odolnost a po dalších mých 3 návštěvách donastavil systém LPG tak aby to skutečně benzínu žralo víc. cca 1.7l/100km a tím tedy nebyla nutnost dodělávat přimazávání ventilů.
Tolik alespoň teorieuvidíme jak dál
P.S. Ukazatel stavu benzínu v nádrži bohužel ECU Mazdy předpokládá že jedu na benzín, tedy po 750km ukazatel je na nule ale reálně v nádrži je ještě tak 50litrů.