• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Dneska jsem si prvně všimnul, že při odchodu od zamčený M3 se zataženou el.ruční brzdou, mi blikla ta dioda ve spínači ruční brzdy. Víte někdo co by to mělo signalizovat? Bylo to tak 5 minut po vypnutí motoru a zamčení vozu... :confused:

preco si nekupite auto ponozky / fusakle namiesto retazi?

preco si nekupite auto ponozky / fusakle namiesto retazi?

Protože když se podívám na všechny testy, tak retazy. A protože už jsem je několikrát použil, tak jsem věrný jedné znacce a typu. 5 minuty a jedu. Sundat 3 minuty.

Nemohl jsem si vybrat jestli to dát sem, nebo do vtipů, ale se to bude hodit víc.

Návod:
1) Kupte Mazdu 3, 2017
2) Nastavte si automatické zamykání při od hodu od vozidla.
3) Stahněte okýnka vypněte motor a odejděte od vozu.
4) Vraťte se, protože začíná pršet, a jen přes okýnko pusťte elektroniku, pusťte zavírání oken a ruku vytáhněte.
5) Pokud jste se dostali až sem, gratuluju, jste pěkně v prdeli.
6) Najděte někoho malého, kdo proleze přes kufr a otevře vám dveře zevnitř.

Celkem nemilá zkušenost. Projednou jsem si zase ověřil proč si vybírat štíhlé samičky.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Fotka by prosím nebyla :p :D
Jako ohledně oken zůstává rozum stát všeobecně u tohoto modelu. Abych nemohl zavřít okna aspoň přes dálkáč je opravdu smutné.

Fotku nemám, moc se nefotim
No já hlavně nečekal, že přestane fungovat dálkový úplně. Přestalo to úplně komplet reagovat, i tlačítko na dveřích. Pokud by nešel ani kufr tak nevím, co bych dělal...

Hmm, to je nápad. Já nějak zapomněl, že to má i klíč. Tak nic :D

Hmm, to je nápad. Já nějak zapomněl, že to má i klíč. Tak nic :D

to už je skoro jako téma debaty o objevu kickdownu :D stane se.... :D

Jako ohledně oken zůstává rozum stát všeobecně u tohoto modelu. Abych nemohl zavřít okna aspoň přes dálkáč je opravdu smutné.
poslední Mazda, co uměla stahoval okna přes dálku byla GH. Ale lze dokoupit modul stahování oken na dálku ...

Poslední úprava:
Někde jsme se dohadovali o nepřesnosti tachometru vs. GPS. Nejsou to sice laboratorní podmínky, ovšem za mne překvapivě velká přesnost.
Fotit v noci mobilem je trosku oříšek na ostření. :) Ale při zvětšení to lze vidět.
Tach 90 vs. GPS 89
Tach 130 vs. GPS 130

2b8fc35ba81fa281928516295a0a4e0e.jpg
0bcb19bc9a7ae8f72779fa94084cf4e0.jpg

Teď přijde nějaký rejpal a bude řešit že fotíš za jízdy. Měl si dopsat že si to nefotil ty.;)
PS. Vždyť to je Mazda!
Proto ta přesnost.

Samozřejmě ze jsem to fotil já ze zadního sedadla. ;)

Ahoj,
mám dotaz ohledně doporučení pneu na M3, zvažuji Nokian 205/60 r16 Wr D4 nebo Sava Eskimo HP2 ve stejném rozměru (disky mám). Savy mám na rodinné M5 - bez problémů, ale ty Nokiany se zdají být kvalitnější. Je pravda, že s M3 najezdím relativně málo, cca 1000km/měsíc. Dík za názory.

Ahoj,
mám dotaz ohledně doporučení pneu na M3, zvažuji Nokian 205/60 r16 Wr D4 nebo Sava Eskimo HP2 ve stejném rozměru (disky mám). Savy mám na rodinné M5 - bez problémů, ale ty Nokiany se zdají být kvalitnější. Je pravda, že s M3 najezdím relativně málo, cca 1000km/měsíc. Dík za názory.

Cau South, kup si moje Michelin Alpine 5 mam to aj na 16 diskoch ... ja uz musim do 18" kvoli brzdam tam uz 16" kolesa nenarvem... tento dezen v tomto rozmere je perfektny aj do dazda aj do snehu ... niekde tu mam pichnuty aj inzerat ...

Já mám na M3 zimní gumy Kleber Krisalp hp3 a spokojenost, kupoval jsem je v pneu net.cz a stály asi 1600 Kč/kus i s dopravou. 20180326_132827.jpg

Back