• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

je to pristupovy otvor na vymenu ziaroviek v zadnom svetle.. (na druhej strane je tiez ale mensi).. mam tam ukrytu lekarnicku..

To že to je technologická díra na světla je jasné.
Ale ta konzole je na kterou zbraň?
88e93eb69e6ee34bcd723adbcbd05b6e.jpg

No aspoň ten můj tachometr ukazuje velmi přesně s porovnáním s GPS. Jakoby to snad četlo data z té navigace. ;)

Během porovnávání pindiků kdo jel více se zeptám, v kufru napravo na boku pod tapecirungem je taková schránka na poklady, kde lze asi přichytit bazuku a prostrčit světlem ven.
Mám to prázdné. Trouhelnik a lékárničku mám pod deskou u sady na pneu.

Co tam běžně vozite? Na co je tam ten 1-2 závity?

Tak jelikož jsem byl s M3 v Rakousku, tak jsem tam šoupnul malý hasičák - je tam povinný.

Tak jelikož jsem byl s M3 v Rakousku, tak jsem tam šoupnul malý hasičák - je tam povinný.
Ja jsem byl ted v Rakousku a chvilku jsem okolo toho Googlil a prislo mi, ze povinny neni. Takze ... kde jsou oficialni informace, ze je?

Já taky koukal k čemu to tam je, a až návod poradil (Jen by mě zajímalo kolik lidí ten návod kdy četlo). Ale osobně tam vozím hasičák a startovací kabely.

Hasičák v A není povinný!!!Tuším,že dodávky ale ano.

Omlouvám se za dezinformaci, hasičák opravdu není v A povinný, ale to nemění nic na tom, že se může hodit :)
Pár fotek, jak je to u M3 a u M5 s prostorem pro hever (hasičák). Ta první je M3, ostatní M5.M3(1).jpg M5(1).jpg Ma5(1).jpg Maz5(1).jpg

Ehm, další dotaz...

Otevřu v noci dveře auta, (barva auta tmavá, černý plasty) a moc nechybělo, aby mne je cyklista hodil na řidítka a odvezl jako náhradní díl sebou. Tak jsem se ohnul a marně hledám světlo na vnitřních stranách dveří. Světlo? Jsem si dovolil zapřehánět! :D Ani odrazka tam není! :-/

Neřešil to někdo z vás? Jaké odrazky jste kupovali?

Taky mě to štvalo, že odrazka není na dveřích. Polepil jsem si dveře, spodní hranu víka kufru i vnitřní lemy karoserie u kufru samolepící reflexní fólií. Měl jsem zbytek z práce. Značku neznám. Nejprve jsem tužkou a nůžkama udělal papírové šablony na levou stranu, ty pak zrcadlově otočil a použil jako vzor pro pravou stranu. Bylo to omalováno od ruky podle prohlubní na dveřích a fólii jsem obstřihl nůžkami. Účel to splní, dušička je v peříčku...
Fotky jsou bez a s bleskem. Na ilustraci to snad stačí. :)
IMG_1011.JPG IMG_1010.JPG

Díky. Už jsem se díval na autoreflexní nálepky pro kamiony. Za tu cenu mne to zaujalo a mohlo by to držet.

Když mám tu možnost, tak jsem si to obešel.

Boky/dveře: cca 105um
2face26ac75f56728310e3c7aa7b83e6.jpg

Prahy: cca 150um
7394c7cf2c69b5659f4df1ed88a2ed4e.jpg

Přední sloupky: cca 120um
c05e8dff21a05534b9ad7683e484afac.jpg

Kapota: cca 95um
d283d3a24e770994e516a9ec1bf96b82.jpg

Střecha: cca 85um
18b232ae4c4c05b9fed10b423a7b9b64.jpg

Když jsem si měřil OII 2008 tak bylo cca 120um skoro všude a prahy více.

Zdravim , budem (na 95%) majitelom mazda3 HB 2,0i 88kW takumi , jedná sa o nové auto z predajne....moje jazdy budu v kľudnom štýle takže po testovacej jazde s týmto motorom som zvážil že výkon na môj štýl mi bude úplne stačiť . Chcem vás poprosiť o pár postrehov z auta:
1.spolahlivost a funkčnost elektroniky (kedže je jej tam celkom dost) po dlhšom období
2.antikorozna ochrana na ktorú som sa pýtal predajcu a povedal mi že prípadný nástrek by na nový podvozok nechytil preto mi to odporučil až po 3rokoch . Chcem byt majitelom čo najdlhšíe obdobie , čo by ste odporúčali vy ?
3.čítal som tu toho vela a viem že človek musí mat štastie na kus ale predsa čo hovoríte celkovo na chod auta , motor a poruchovosť ?
Hrozí nejaká väčšia investícia pri normálnom zaobchádzaní s autom do 120 000 km okrem samozrejmostí ako je olej atď. ?

Dakujem za názory

Back