• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Já zatím dal od 0 asi 50. Nicméně bylo to moje "podruhé" a poprvé takhle daleko. Byl jsem nervní jestli dojedu a občas jsem vyzkoušel, jestli má ještě výkon. Tak jako tak mi to alespoň pomohlo dojet bez únavy po noční :D

Mimochodem. Zdá se mi to nebo BN/BM nemá zvukové upozornění na prázdnou nádrž? M6 to prý má a ať mi nikdo netvrdí, že tohle nedali do trojky(důvod?). Tohle mě hrozně vadilo u Kia vozů, že to jen začalo svítit.
@shr3k : nelze to nějak dohrát?
Děkuji

Me bylo pouze tvrzeno že u M6 to je

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Mimochodem. Zdá se mi to nebo BN/BM nemá zvukové upozornění na prázdnou nádrž?
Děkuji
Mě 3 BM upozorňuje výstrahou a hláškou na HUD když se dostanu na poslední čtvrtinu podle ukazatele nádrže. Ale je to Němčour :)

To by mě zajímalo jak jsou na tom ostatní BM BN.
Mě to pouze rozsvítí tu ikonu tankování...

Mě taky jen svítí kontrolka, (nemám HUD) a rozsvítí se při udávaném dojezdu cca 60km. Takže protože při dojezdu 0km se dá ještě dost ujet, je času na tankování haba kuk.

Odesláno z mého ANE-LX1 pomocí Tapatalk

Mě 3 BM upozorňuje výstrahou a hláškou na HUD když se dostanu na poslední čtvrtinu podle ukazatele nádrže. Ale je to Němčour :)
Mám taky "fašistu" G165 :D ale signalizace je jen na přístrojové desce. Na HUDu nic nemám :(

Pravda. Drobnost ale zamrzí...
Já HUD mám ale ten nic k nádrží neupozorni. Tak hold nic.

Pane Pařízek, že se vám do toho pletu, ale ten klakson a stěrače to přece nemusíte hlásit, to přece vidíte.....:laughing:

Ja som zas velmi vdacny mazde zato, ze to nijak nepipa ked dojde na rezervu. Vseobecne som dost haklivy na pipacie zvuky ale to co som zazil pri fabii...tak ked prislo na rezervu tak to zapipalo tak hlasno a neprijemnym zvukom, ze som skoro dostal mrtvicu :). Takze 100 ludi 100 chuti...

Odoslané z SM-A520F pomocou Tapatalku

Kupte si Lexuse a ještě než dojedete domů, tak bude vytrhávat repráky i ze dveří nebo objednávat kódovačku na vypnutí pípání. Ty auta pípají, cinkají nebo troubí snad kvůli všemu. Od zařazený zpátečky po zvolení neutrálu na voliči.

Tak dneska poprvé za tři roky mi mazdice odmítla nastartovat na první pokus a na displej hodila hlášku, něco jako key not found. Že prej nenalezla startovací klíč. Naštěstí stačilo vystoupit a zamknout a odemknout auto a už ho nalezla. Baterie v klíči je asi měsíc stará, tak nevim co se jí nezdálo. Možná si pamatuje, že ráno jsem jí odemykal jiným klíčem a po 2 hodinách jsem chtěl odjet s jiným.:D

Kupte si Lexuse a ještě než dojedete domů, tak bude vytrhávat repráky i ze dveří nebo objednávat kódovačku na vypnutí pípání. Ty auta pípají, cinkají nebo troubí snad kvůli všemu. Od zařazený zpátečky po zvolení neutrálu na voliči.
Jak rád říkám. Cena auta neurcuje jistotu ve spokojenosti. Ják tohle zvládá pan Pohlreich?

Ják tohle zvládá pan Pohlreich? emoji85.png
Podle me ma auto od sponzora takze to asi moc neresi, ale mohu se mylit.

Tak dneska poprvé za tři roky mi mazdice odmítla nastartovat na první pokus a na displej hodila hlášku, něco jako key not found.
No mi za tech necelych 5 let uzivani pouze 2x zakaslala a po asi dvou az trech sekundach kaslani naskocila.

Poslední úprava moderátorem:
pár stránek zpět se řešilo, kolik Mazda 3 BN/BM urazí od nuly v nádrži. Jednou jsem zariskoval na hranu a výsledek je, že od nuly jsem ještě naslepo ujel dle počítadla 106km a dotankoval 49 litrů. Pokud jedete nějakou klidnější jízdu bez zastavování, tak těch 100km berte jako jistotu. Mám to najeto už několikrát. Jestliže jedete od nuly město a semafory, tak těch 60km.
Nedavno jsem zkusil dojet 2x benzin až do "chcipnutí" motoru. Jednou 119, podruhý 126km od nuly na počítadle. Pěkně mě to štve. U starý Mazdy 3 jsem dojel na 0 a doplnil 44 litrů, teď se tam tolik nevejde a to je nádrž o 6 litrů větší. Nechce se mi jezdit k pumpě dvakrát do týdne a nedá se naprosto spolehnout na počítadlo, když si nepamatuji, kdy tam naskočila 0km.

Voz 5L kanystr, při tankování dej i do něj. A někdy v průběhu týdne to vyklop do nádrže.
Ale jednoduší máš první týden jet 2x k pumpě a následujících 5 týdnů ti to vyjde na 1x k pumpě.

Voz 5L kanystr, při tankování dej i do něj. A někdy v průběhu týdne to vyklop do nádrže.
Ale jednoduší máš první týden jet 2x k pumpě a následujících 5 týdnů ti to vyjde na 1x k pumpě.
Na kanystr kašlu, už takhle vozím dost krámů. Nejde o to ježdění k pumpě, jde o to že nemám žádnou možnost vidět, na kolik km mám ještě šťávu, když si nezapamatuji, kdy naskočila 0

Back