• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

No tak vyměněno a klepaní zůstavá, takže tou kladkou to nebylo. Auto zůstává v Mazdě a zítra budou zkoušet tlaky pokud budou mít čas. A vypadá to na klepajici písty takže asi hlava dolů a kolik to bude stát ani nechci vědět. Olej tam nebyl žádný asi Se přes písty vylel do hajzlu. Takže paráda. :tired_face:

Že by zapečené kroužky?

Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk

Že by zapečené kroužky?

Vypada to na to. Ted uz jen pockat na to jake skody to napachalo. Jsem rad ze jsem nezadrel motor kdyz jsem jezdil bez oleje...
EDIT: ted uz vim proc mi mizel vykon

Vykašlat se na ladění PE motoru a koupit Type-R...

Vykašlat se na ladění PE motoru a koupit Type-R...

Spise se mi zamlouva novy Focus ST, ale to az tak za 3-4 roky. Nemam na to abych co 4 roky menil auto.

Kontroluji ale ne kazdy tyden. Tyhle auta olej normalne nezerou tak jsem kontroloval treba co mesic. Bohuzel ted nastala tahle situace...je to aspon ponauceni a budu kontrolovat casteji.

Jestli se nepletu, tak tam kontrolky jsou (tzn. neco, co se rozsviti, pokud je motor prehraty, nebo pokud je maly tlak oleje). Neni tam pouze rucicka, ktera by ukazovala teplotu. Ale shr3k me urcite opravi :D

Nevim ale jak konkretne na Mazdach, ale tata me ucil, ze kdyz se rozsviti, je uz stejne pozde.

Táta tě učil dobře. Když se ozve olejnička, tak už je to informace o zadření. :bomb:

@eko1980 Jako vím, ale vzhledem k úpravám které si provedl to bylo na místě. U starších benzínových Mazd to je téměř nutnost co týden kontrolovat, né-li častej při akční jízdě.

Olejnička tam je (kontrolka tlakovýho čidla oleje - naprosto k :poop:),ale jak psal @Ondrej K jak se tohle rozsvítí,tak už je stejně pozdě, protože to dlouuuuhou dobu předtím mazalo málo.
hqdefault.jpg

Ale čekal bych že se ozvou/zacvakají hydroštely jako takový varování že je tam málo oleje.

Poslední úprava:
Nevim ale jak konkretne na Mazdach, ale tata me ucil, ze kdyz se rozsviti, je uz stejne pozde.
Tak to je pro me mozna pozitivni zprava ...:joy:
@eko1980 Jako vím, ale vzhledem k úpravám které si provedl to bylo na místě. U starších benzínových Mazd to je téměř nutnost co týden kontrolovat, né-li častej při akční jízdě.
Ano mas pravdu, mel jsem to hlidat vice. Ted uz pozde bycha honit. Moje chyba. A taky si za to zaplatim ;)

Uvidíme, co to bude. Tipuju zapečené nebo polámané stírací kroužky.

Takze to pry vypada ze klepajci pistove cepy. Tlaky byly v pohode. Kazdopadne pry museji vyndat a rozebrat cely motor, musi to hodit komplet do originalu. Prace pry na 4 dny tak at pocitam jen za praci 15-20 tisic. No a pokud to budou jen ty cepy tak za material cca 12 tisic. To jsem mu rekl at mi teda posle co je potreba objednat ze si to zkusim objednat z aftermarketu. Tak bych pak poprosil @Max6 nebo @shr3k jestli by mi nepomohli s objednavkou at aspon na necem trosku usetrim...Tuningu zdar :joy:

Heh, podobná story, co potkávala L5 motory...

pár stránek zpět se řešilo, kolik Mazda 3 BN/BM urazí od nuly v nádrži. Jednou jsem zariskoval na hranu a výsledek je, že od nuly jsem ještě naslepo ujel dle počítadla 106km a dotankoval 49 litrů. Pokud jedete nějakou klidnější jízdu bez zastavování, tak těch 100km berte jako jistotu. Mám to najeto už několikrát. Jestliže jedete od nuly město a semafory, tak těch 60km.

pár stránek zpět se řešilo, kolik Mazda 3 BN/BM urazí od nuly v nádrži. Jednou jsem zariskoval na hranu a výsledek je, že od nuly jsem ještě naslepo ujel dle počítadla 106km a dotankoval 49 litrů. Pokud jedete nějakou klidnější jízdu bez zastavování, tak těch 100km berte jako jistotu. Mám to najeto už několikrát. Jestliže jedete od nuly město a semafory, tak těch 60km.
Takze zostali este 2 litre... Pokial teda sedi udaj, ze BM/BN ma 51 litrov velku nadrz. Celkom na tesno, asi by som nemal odvahu.

Podle mě by ti jen došel benzín a čerpadlo by to normálně přežilo. Nějak jsem se toho nebál. To stejné jsem udělal i u předešlé značky.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Back