• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Prosim vas dela se i geometrie na zadni naprave u BMka ? Protoze nechapu proc se mi sjely zadni pneu jen z vnejsi casti na obou zadnich kolech. Pokud to neni geometrii tak nejaky napad ?

IMG_0049.JPG IMG_0050.JPG

Ano, samozřejmě. Je to víceprvek a ten se dá štelovat a dokonce na BM/BN jsou i měnitelný různý pevný ramena za seřiditelný aby si to člověk mohl seštelovat/zkur... ještě víc. Ale i v základu se na ní dá udělat geometrie.

Tak to uz dokonce i tusim kde jsem to rozdrbal :) Cestou od @shr3k ze Zlina. Vyjizdel jsem na dalnici z takoveho sterku a nevsimnul jsem si zvyseneho obrubniku a jak jsem chtel rychle najet tak jsem si poskakal a roztrhnul levou predni pneu a taky teda i tu geometrii na zadku.

Tak hodnoty z geometrie. Zadni byly na tom fakt zle, predni celkem ok...
cena prace 700 czk.

IMG_0052.JPG

Když už se tu řeší geometrie tak se chci zeptat. Mám za sebou dovolenou a s tím asi 600km v M3. Mám aktuálně prezuto přímo v car star. Auto 2 roky staré a nájezd 17tisic km. Nicméně do 120km/hod vše super a od 120km výše velmi nepatrná vibrace ve volantu.. Pedálu a v sedáku. Geometrie nebo špatně vyvazeno? Umí kola správně vyvážit bez nutnosti projet auto ve vysokých rychlostech? Druhá věc jsou origo brzdy. Stále slyším že lehce škrtaji a pokud brzdu prislapnu více tak cítím lehké vibrace. Při lehkém brzdění ok. Zvlněné kotouče už takhle brzo? Vyměnit za nové raději?

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

@Polsonside,hledej pneuservis,který má speciální peipravek DuoExpert od Haweka. Jedině ten prý pomáhá. Origo mazda kola mají atypické stoupání středové díry a většina pneuservisů tímto kroužkem nedisponuje. Proto ty vibrace. Ja si užil svoje. A nakonec jsem to vyřešil koupí neoriginálních kol a mám klid.

@king dave ale @Polsonside píše, že si to nechával vyvažovat přímo v CarStar, což je autorizovaný servis Mazdy, takže ti by tímto kroužkem určitě měli disponovat, ne? Spíš bych to viděl, že to udělali špatně :(

@king dave ale @Polsonside píše, že si to nechával vyvažovat přímo v CarStar, což je autorizovaný servis Mazdy, takže ti by tímto kroužkem určitě měli disponovat, ne? Spíš bych to viděl, že to udělali špatně :(
Myslíš v tom servisu, kde mi naměřili po roce hloubku dezénu (na stejných pneu) i destiček o 2mm víc? Úplně důvěru v jejich služby nemám.
'Autorrizovaný' bude stejně jen nálepka, ale o kvalitě služeb to nevypovídá. Autopalace je taky autorizák, že...

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Tak samozřejmě taky přikládám důvod vibrací špatně odvedené práci. Teď jsem byl objednán na pátek na převážení kol a chtějí 2 hodiny času. Na stejných ALU jsem měl měsíc zpět zimní a vibrace žádné takže uvidíme jak to dopadne. Žádal jsem o dodatečnou geometrii jelikož tam mají potřebné vybavení.

Tak po převážení se to zdá být mnohem lepší. Ještě mi nabízejí udělat geometrii za 700kc....

Co by se mělo měnit častěji, než udává servisní plán? (Řídil jsem se tímhle.)

Resp. mě zajímají svíčky (až ve 120tis/6 let) a převodový olej (dokonce 180tis/9 let). Motorový olej měním po 10tis, což je přesně půlka mého ročního nájezdu.

Někde jsem tu četl, že svíčky je dobré měnit dokonce co 30tis, ale to mi přijde přehnaně brzo. S převodovkou naštěstí problém nemám. Zajímá mě nějaká rozumná míra opotřebení - ne, že mám měnit olej při každém tankování a svíčky každé Vánoce :)

Což je polovina, stejne tak jsem nasel vseobecnou informaci, ze svíčky se mění po max 60tis - taky polovina. Dá se tedy rict, ze Mazda ma obecne intervaly dvojnasobne, nez je rozumne :)

Ahoj mazďáci a mazďačky, tuší někdo z vás, jestli se z toho průduchu má linout vzduch nebo je to tam jen pro srandu králíkům?
Vozím vzadu psy a zajímá mě, jestli tam mají trošku čerstvého vzduchu.

Kluci na kolik vás vyšla 4. servisní prohlídka - mě jí teď nabídli za 8000,- což se mi za výměnu oleje, brzdovky a pylového filtru zdá jako masakr.....
Musím říct, že mě toto nehorázně sere na autorizácích - vydojit z lidí max peněz za "nic".

Právě proto na ně nechodím . Za ty peníze po sečtení z garancek si můžeš udělat druhý nový motor. Asi je to na každém jak se rozhodne. Já si servisuji sám a velmi kvalitně. Já bych to nedal.

Nemáte někdo manuál jak rozdelat levé vnitřní dveře ? Potřeboval bych se dostat k repraku, něco mi tam chrastí, asi se něco uvolnilo.

Back