Čo sa týka radenia prevodovky...
Kedysi sme mali Škodu 110L
(stále je v rodine). Auto malo problém s radením dvojky, tak sme radili s medziplynom - bolo to "coolove" a to auto ma celkom naučilo jazdiť.
Moja Mazda má prevodovku úplne v poriadku. Možno rýchle preradenie zo 6-ky na 3-ku nejde až tak rýchlo... ale to asi bude dôsledok mechaniky prevodovky (=vlastnosť, nie chyba).
Auto mám 6,5 roka a má cca 70 000 km. Momentálne netuším za čo iné by som vymenil
(ani za novú 3-ku nie), ale pre mňa je to úplne úžasné auto. Na jar dostane za odmenu nové 18 palcové kolesá
(bude ešte krajšia a jazdne lepšia) + úpravu audia
(nové repro).
Zvyknem hovoriť, že keby som to auto pred časom nekúpil, tak sa doteraz otáčam so slzou v oku za Mazdou 3 BM / BN. Koľko bolo "expertov", ktorí odrádzali od kúpy Mazdy - lebo korózia, alebo spochybňovali "Skyactive technológiu"... Nedal som sa odradiť, kúpil som
(srdcom a samozrejme som poznal všetky technické detaily a mal prečítané všetky testy, články...) a ani sekundu som neľutoval. To auto mám vážne rád
Je to také úplne normálne skvelé auto
(dizajn / technika a spoľahlivosť / jazdné vlastnosti = taká kombinácia sa nevidí často), aké sa dnes len ťažko zháňa.
Na záver - koľko krát sa vám stalo, že pri predstavení auta ste si povedali - "To auto si raz kúpim". Mne iba raz - pri Mazde 3