• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Našel jsem náhodou celkem zajímavý obchod s věcmi na Mazdu, tak to sem připíchnu. Je to na Filipínách, čili poštovné za větší položky stojí nesmysl, ale na drobnější položky mají poštovné zdarma.

Třeba tohle je krutopřísné

No, našel jsem tam u nich i motorky do zrcátek, které některým zde umřely.

Riesil som rucnu brzdu v servise a po obhliadke sa zistilo ze zadny pravy strmen je uz tak na vymenu. Aky diel/vyrobcu odporucaju tunajsi experti? Ďakujem.
Z toho co je na výběr bych určitě šel do třmenu od ATE.

Ahoj, jsem tu nový. Máme nově M3 a mám několik dotazů. První dojmy jsou teda skvělý. Měl jsem mx5 Na, NC, doma pak 626, GJ, GH a teď tohle :) První ,,moderní” auto, kde vidím zdravý posun vpřed ale zároveň extra baví řídit. No nic :) Nikde jsem to tu nenasel, případně se omlouvám, zda se ptám na něco, co tu bylo. Klidně do zprávy. :(

1) jak aktualizovat infotainment? Jde to vůbec doma? Přes usb ale kde se stáhne ten soubor?
2) má někdo zkušenost s dodělanym Apple car play z Ali? Obecně Ali nesnasim a bojím se toho ale cena samozřejmě lakava
3) na koho se obrátit, pokud bych chtěl ze 120k udělat 165? Mám 2017, s automatem
4) dá se nějak nastavit, aby se tlačítkem motor off zhasnul motor ale zůstalo hrat radio nebo aspoň pokračoval telefon??
5) jak šikovně bez ulamani vycvaknout kryty zrcatek? Máme obě poskrabany :(
6) máme 60tkm, je to uz důvod k obavám ke karbonizaci motoru? Případně někoho vyzkoušenýho na dekarbon?

To je asi všechno. Děkuju!

Síce Apple play to nedokáže, ale skúsil by som:
MZD-AIO-TI
tu je o tom vlákno:

Dokáže to celkom zaujímavé a úžitočné veci. Ale nie na všetkých autách (novšie = horšie / viac zabezpečené). Model 2017 mám aj ja a ten je ešte pekne "nechránený" pred zásahmi. :)
Super vec je aj cúvacia kamera, ak ju auto ešte nemá :) Tiež ju je možné úplne jednoducho dorobiť (z Alie...)

"... kryty zrcatek..." na to mám servisný manuál (pekné náčrty na všetko = aby človek niečo neodlomil !) - tam to určite bude :) Trochu ťažko sa v tom hľadá (PDF s cca 10 000+ stranami)
Volá sa to:
2014-mazda-3-service-manual-v1-3
a má to cca 265 MB a dá sa stiahnúť napr na klasickom slovenskom servri, s podobným menom ako je ROZKAZ "uloz to" !!!

6) ...karbonizace...
Existuje veľmi pekný a POZITÍVNY test Mazdy 3 BM / BN
Autor píše:
"...ani přímé vstřikování nezpůsobuje žádné problémy. Dokonce ani karbon, obávaný strašák přímovstřikových benzinových agregátů, se nevyskytuje..."
:)
Moje auto má cca 68 tis km a ide ako nové... Ideálne je občas previesť "taliánsku údržbu"...

Poslední úprava:
Neví někdo označení vnitřního osvětlení pro zadní pasažéry? Chtěl bych sehnat s vypínačem. Nechápu proč to není z výroby.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Pro upřesnění. Rád bych to zadní světlo v kabině vyměnil za totéž, které se zmáčknutím vypne /zapne + běžná funkce svícení během otevření dveří jako to funguje na předním osvětlení. Nevím jestli takové světlo nemá třeba šestka? Na Ali jsem objevil s vypínačem jen na starší model Mazdy.

Takové stejné světlo co popisuješ nemá žádná Mazda, takže bez úprav stropnice a uchycení to určitě nezrealizuješ.

Šestka má vzadu podobné osvětlení jako vepředu:
s-l1600.jpg
Starší modely mají vypínač, přesně jak píšeš, takže rozměry také nesednou.

Poslední úprava:
Robe díky za informace. Je to škoda. Nějaké úpravy ve stropnici kvůli tomu hodlat nedělám, ale teď malej často brečí, když jedeme za tmy a výrazně pomáhá, když se vzadu svítí, čehož u Mazdy nedosáhnu, pokud nebudu jezdit s otevřenými dveřmi :laughing: Naopak nevidím žádné praktické využití na vypínač u světla v kufru. Ono asi lze svítit, pokud na předním stropním světle zvolím polohu ON, ale to pak svítí všechna světla včetně těch nad hlavou řidiče.

Robe díky za informace. Je to škoda. Nějaké úpravy ve stropnici kvůli tomu hodlat nedělám, ale teď malej často brečí, když jedeme za tmy a výrazně pomáhá, když se vzadu svítí, čehož u Mazdy nedosáhnu, pokud nebudu jezdit s otevřenými dveřmi :laughing: Naopak nevidím žádné praktické využití na vypínač u světla v kufru. Ono asi lze svítit, pokud na předním stropním světle zvolím polohu ON, ale to pak svítí všechna světla včetně těch nad hlavou řidiče.
Ahoj, řeším přesně to stejné, aktuálně dodělávám kabeláž a nouzově to budu řešit kabelem ze zapalovače a žárovkou na 12V s nízkou svítivostí abych to měl pod kontrolou já. Tento týden nebo příští bych měl mít realizováno, otestováno a zhodnoceno

By mohla sloužit i taková ta lampička k notebooku s klipsnou na USB. Jen koupit nějaký prodlužovací kabel a zapojit do nějakýmo měniče v cigareťáku.

By mohla sloužit i taková ta lampička k notebooku s klipsnou na USB. Jen koupit nějaký prodlužovací kabel a zapojit do nějakýmo měniče v cigareťáku.
Jop souhlasím, já jsem ale klasik :D řeším to tak, aby nehrozilo, že se uvolní a praští dítě po hlavě takže v téhle chvíli až do realizace je plánované jít B sloupkem, C sloupek a pak po zadních sedačkách do prostoru mezi hlavovou opěrkou a sedačkou a tam mít pozici fixnutou tou pozicí hlavové opěrky. Jako žárovka bude sloužit W5W 5W, uvidíme jak se osvědčí v reálném provozu. Problém se žárovkami na klipu co jsem řešil já, je že původní plán byl mít to uchycené na hlavové opěrce dětské sedačky, druhý problém pak že to je všechno bílá LED, což jsem nechtěl no a lampičku s vyměnitelnou žárovkou do USB jsem ještě neviděl :/

Mě by stačilo kdyby třeba Ali nabízel totéž světlo co tam je ale s možností stisku vypnuto zapnuto. Trochu jsem doufal že to existuje a že to vyměním 1:1.

Mě by stačilo kdyby třeba Ali nabízel totéž světlo co tam je ale s možností stisku vypnuto zapnuto. Trochu jsem doufal že to existuje a že to vyměním 1:1.

Musel bys tam mit o drat vic abys podporoval funkci tlacitka a vedle toho dvere :/

Chlapci otázka, chcem vymeniť interiérové osvetlenie za LED viete mi odporučiť čo kúpiť nad predné sedačky, zadné, a do kufra?

Chlapci otázka, chcem vymeniť interiérové osvetlenie za LED viete mi odporučiť čo kúpiť nad predné sedačky, zadné, a do kufra?
@Natural bude určitě vědět.😉👍
Díky za označení ;)

Počty a patice jsou v prvním příspěvku tohoto tématu:

Pokud budeš chtít pomoct s montáží, popřípadě poslat poštou to nejlepší se dá momentálně sehnat, tak klidně napiš SZ a domluvíme se na ledkové akci ;)

Dnes som sa tieź zadíval do hlášky ktorá tu už bola x krát spomínaná. Po týždenom odstavení v garáži +9 c Mazda pekne naštartovala a a potom som spravil 300 m a odstavil a čakal na maželku z napojeným mobilu na nabíjanie a svietiacom infotaimente kde som si robil poriadok v navigácii asi 15 min. Batéria je pôvodná r.2014. Potom som naštartoval zase úplne normálne a vyskočili na mňa tieto hlášky.

Po odjazdení 70 km som si myslel že už bude hláška zmazaná keď baterka dostal šťávu ale omyl stále tam svietila. Už my šrotovalo v hlave že batériu budem musieieť vymeniť za novú alebo napojiť po príchode na nabíjačku.Ale zázrak sa stal a po štvrtom naštartovaní hláška zmizla. Asi už batéria končí ale aspoň ma neznervozňujú tie hlášky.

M3 Batery_2.jpeg M3 Batery_1.jpeg

Zdar lidi, najdu někde servisní plán (jaké provést předepsané úkony) pro BN G165 při 90.000 km (5,5 roku stáří). Díky

Dnes som sa tieź zadíval do hlášky ktorá tu už bola x krát spomínaná. Po týždenom odstavení v garáži +9 c Mazda pekne naštartovala a a potom som spravil 300 m a odstavil a čakal na maželku z napojeným mobilu na nabíjanie a svietiacom infotaimente kde som si robil poriadok v navigácii asi 15 min. Batéria je pôvodná r.2014. Potom som naštartoval zase úplne normálne a vyskočili na mňa tieto hlášky.

Po odjazdení 70 km som si myslel že už bude hláška zmazaná keď baterka dostal šťávu ale omyl stále tam svietila. Už my šrotovalo v hlave že batériu budem musieieť vymeniť za novú alebo napojiť po príchode na nabíjačku.Ale zázrak sa stal a po štvrtom naštartovaní hláška zmizla. Asi už batéria končí ale aspoň ma neznervozňujú tie hlášky.

Zobrazit přílohu 49052 Zobrazit přílohu 49053
Podobná hláška a mi zobrazila v lete počas státia v zápch v Žiline. Stál som cca hodinu, zapínal som i-stop (normálne ho vypínam), aj som vypol motor... A zrazu hláška... Vypol som motor, naštartoval a viac sa to nezobrazilo. Asi sa "pobláznil" nejaký systém...

Back