• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Zdar lidi, najdu někde servisní plán (jaké provést předepsané úkony) pro BN G165 při 90.000 km (5,5 roku stáří). Díky
Nic zásadního tam není. Jen vyměnit olej, popřípadě filtry a zkouknout brzdy a pneu.

Dnes som sa tieź zadíval do hlášky ktorá tu už bola x krát spomínaná. Po týždenom odstavení v garáži +9 c Mazda pekne naštartovala a a potom som spravil 300 m a odstavil a čakal na maželku z napojeným mobilu na nabíjanie a svietiacom infotaimente kde som si robil poriadok v navigácii asi 15 min. Batéria je pôvodná r.2014. Potom som naštartoval zase úplne normálne a vyskočili na mňa tieto hlášky.

Po odjazdení 70 km som si myslel že už bude hláška zmazaná keď baterka dostal šťávu ale omyl stále tam svietila. Už my šrotovalo v hlave že batériu budem musieieť vymeniť za novú alebo napojiť po príchode na nabíjačku.Ale zázrak sa stal a po štvrtom naštartovaní hláška zmizla. Asi už batéria končí ale aspoň ma neznervozňujú tie hlášky.

Zobrazit přílohu 49052 Zobrazit přílohu 49053
Vzhledem k věku baterie, ta má na to už nárok 😅 uvidíš, jestli se ti to bude ta hláška ukazovat častěji.. Mě ji na autě museli dělat už v roce 2022.. Taky tam byla původní, z roku 2014

Kdyz to teď píšu, tak si uvědomuji, že moje BM letos v září oslaví 10 let 🙈😂 a to jsem si nedávno ještě říkala, jak mám mladé auto.. No prdlajs

Vzhledem k věku baterie, ta má na to už nárok 😅 uvidíš, jestli se ti to bude ta hláška ukazovat častěji.. Mě ji na autě museli dělat už v roce 2022.. Taky tam byla původní, z roku 2014

Kdyz to teď píšu, tak si uvědomuji, že moje BM letos v září oslaví 10 let 🙈😂 a to jsem si nedávno ještě říkala, jak mám mladé auto.. No prdlajs
Já už 5let.😳A to si pořád myslím jak mám nové auto.🤣

Já mám rok výroby 03/2018 a baterie má dle měření výbornou kondici. Tedy stále ta původní co jej 2x ročně nabíjím. Navíc ačkoli i má BN už má skoro 6 let, tak nemám pocit, že v těch nových autech je výrazně něco jiného. Pokud budu porovnávat spalovací auta tak se maximálně zvětšuje display a jeho rozlišení. Důležité je, jak je člověk spokojený. Po mě M3 ještě nechtěla ani jednu drobnou opravu, což považuji za ty léta za absolutně spolehlivé auto.

Samsung S22 256GB Tapatalk

No kdyz jsme u toho nabíjení AKU - ted pres zimu na to AGMko pripojim tak co 14 dni nabijecku (Ctek), kdyz uz stojim v garazi a vedle mam zasuvku. Neni to nic proti nicemu, ne (to castejsi nabijeni)?

No kdyz jsme u toho nabíjení AKU - ted pres zimu na to AGMko pripojim tak co 14 dni nabijecku (Ctek), kdyz uz stojim v garazi a vedle mam zasuvku. Neni to nic proti nicemu, ne (to castejsi nabijeni)?
Dělám to podobně👍

Je to absolútne najlepší spôsob ako udržiavať batériou v kondícii. Tieto automatické nabíjačky simulujú nabíjanie jazdou a vybíjanie pri odstávke. Nabíjam tak motorku a nechávam to aj mesiac stále napojené. Auto som tak tak isto napojil počas korony kedy som nejazdil skoro mesiac.

Ty kraso, tak tam bych to nehledal. Diky!
Dělal jsem kolem 100k klasiku olej a filtry, ale přidal jsem k tomu převodový olej, napínací kladku klínových řemenů a řemeny, svíčky. A teď nedávno jsem dělal i novou baterku po tom co mi vyskočila ta klasická hláška, nechtěl jsem riskovat že mi to teď v zimě někde nechytne.

Při jakým napětí ta hláška vyskočí? Mě kolikrát ukazuje voltmetr v zapalovači 12,1 -12,2V a zatím to nic nehlásí.....🤔

Zdarec, trocha obecného pokecu na víkend😀 Mazda byla vždy moje srdcová záležitost. Vlastně od doby, kdy jsem skoro před 20 lety vyženil jednu moc šik 323, 1,6 benzín 65kw, ročník 1991. Sloužila nám v rodině pěknou řádku let a do kovošrotu putovala až vloni, a to jsem ji tam dovezl po svých. Na to, že měla jen poloviční výkon proti mé současné M3, jela moc pěkně. Hold tenkrát ty kilowaty kvůli malé hmotnosti auta a neškrcení motoru emisními limity, měly úplně jinou sílu😃 Jediný problém byla koroze karoserie, omlazení kytem probíhalo pravidelně před technickou již brzy po 10 letech provozu, ale i tak se dožila svých krásných 30 narozenin😀 To byl taky důvod, když jsem se poohlížel po "novém" autě do práce, zařadit do nejužšího výběru M3.

Po prvotním nadšení nad koupí řidičsky výborné G165 se ale objevily první rozpaky.

První, co mě zarazilo, je zvýšena hlučnost motoru (hlubší - dunivý zvuk) při otáčkách motoru od 2 do 2,5 tis. Před týdnem v největších mrazech se dunění do interiéru přenášelo tak výrazně, že mi v těchto otáčkách drnčela i řadící páka. Po opadnutí mrazů se dunivý zvuk do interiéru už tak nepřenáší, ale i tak je to protivné. Měl jsem podezření na prasklinu na výfuku, ale u auta zvednutého na heveru se při zmiňovaných otáčkách dunění neprojevuje. Napadlo mě ještě, jestli to nemůže dělat nějaký uvolněný plech nebo kryt u motoru🤷‍♂️ Šus plech jsem měl dole při výměně motorového a převodového oleje, ten se zdá být v pořádku, tam zatím tápu.

Další věc, která mě vyloženě štvala, byl občasný problém s řazením pětky a drhnutí převodovky při změně kvaltu. Problém se částečně podařilo odstranit výměnou převodového oleje za Ravelon. Řazení pětky již není problém, ale občasné zaškobrtnutí převodovky zůstalo. Když převodovka umí velkou část jízdy řadit hladce, jak to, že si občas zaškobrtne???🤷‍♂️ I pokud bych měl převodovku časem vyměnit jako @mellda, tak chci problém s řazením vyřešit. Nevěřím, že všechny převodovky M3 (BM,BN) řadí špatně, to by tady na fóru byl jiný šrumec.

Třetí věc, je svítivost xenonových světlometů. Tlumené svítí hůř než staré H4 a dálkové ještě hůř. Když mě nedávno v noci dojelo auto s led světly a před mým autem se při svitu mých dálkových světel vytvořil znatelný ohraničený stín, řekl jsem si, že to není normální a začal pátrat po odstranění problému. Je super, že existuje mazdaklan. V tématu xenony jsem zjistil, že můžu problém odstranit výměnou xenonové výbojky, což jsem samozřejmě tak nějak tušil:grinning:, ale co je super, že svépomocí a za "pár" korun. Budu objednávat to nejlepší od OSRAM, DS4, Xenars Night Breaker Laser. Po výměně dám vědět, jak jsem s nimi spokojen.

Poslední, možná drobnost, je pelichající kryt motoru, který pěkně sviní motor. Tento problém jsem dnes díky @Max6 snad vyřešil. Kupuji od něho náhradní kryt. Díky @Max6.

Napříč uvedenými problémy dávám mé M3 šanci, protože je ji fakt radost řídit a nebýt zmiňovaných neduhů, chrochtal bych si blahem. Pokud se mi podaří vše pořešit, budu rád, když mi bude M3 dělat společnost hodně dlouho, a to třeba i do její 30 narozenin, jako u vyženěné 323:grinning:

Poslední úprava:
Jsem rád, že mám M3 led. Jel jsem s verzí Xenon a za mě je Xenon blíže k zarovce. Možná už měl své odsviceno ale podobně to pozoruji i na Sportage co má najeto pouze 25t km. Led na M3 svítí fakt pěkně. A to řazení mě taky štve ale dá se s tím žít než měnit celou převodovku. Mě takhle občas drhne řazení do dvojky. Ale nic co by trhalo žíly. Jinak to jde krásně. Za mě by stačilo vyměnit synchrony na té dvojce ale pouštět se do toho nechci. Nic snadného s jasným výsledkem. Hučení nepozoruji žádné a kryt mi tedy nepelicha.

Tyjo s těmi xenony jste mě překvapili, mi se zdá že to svítí jak šílené, ale možná proto že jsem zvyklý ze stareho BK kde jsem si ani nebyl jistý že mám rozsviceno jak málo to svítilo.
Jde vlastně nahradit jednoduše xenony ledkama?

Jako těžké téma. Je to věc názoru jedince. Někdo tu bude tvrdit že svítí lépe než led a někdo ze podobně či hůře. Xenon stářím dost ztrácí na světelném výkonu ale když mám více aut v rodině a je to jako že žárovka, Xenon a led... Tak led má jasně bílý čtverec, Xenon svítí velmi podobně ale ten čtverec není tak výrazný a je zbarven do bílo žlutá a žárovka má nejasný žlutý čtverec...

Tyjo s těmi xenony jste mě překvapili, mi se zdá že to svítí jak šílené, ale možná proto že jsem zvyklý ze stareho BK kde jsem si ani nebyl jistý že mám rozsviceno jak málo to svítilo.
Jde vlastně nahradit jednoduše xenony ledkama?
Mě svítily xenony dobře do doby, než jsem auto snížila 😂 teď mi svítí světla trochu víc dolů a budu muset nechat seřídit 😅

Zlate xenony! To, co posledni dobou jezdi, z toho jsem popravde unaveny. Par desitek nocnich kilometru a clovek ma propalene sitnice a je jak po lobotomii. Kazde druhe auto miliardu lumenu a serizene nekam do pr..le na obeznou drahu.

No nevím. Ale za mě jsou mnohem větší problém staré šunky tipů Fabia první generace co vozi žárovky +100% apod. Ono to svítí stále naprd ze strany řidiče ale my ostatní vidíme též prd díky osvíceným zrcatkum. Takové krumply nechce pustit ani naše kamera v práci do parking house, kde jí to nepřirozeně osviti a ona nerozpozna SPZ. To je za mě hlavně průser. Nové led mě nevadí pokud to není suv či dodávka v úrovni oči.

No nevím. Ale za mě jsou mnohem větší problém staré šunky tipů Fabia první generace co vozi žárovky +100% apod. Ono to svítí stále naprd ze strany řidiče ale my ostatní vidíme též prd díky osvíceným zrcatkum. Takové krumply nechce pustit ani naše kamera v práci do parking house, kde jí to nepřirozeně osviti a ona nerozpozna SPZ. To je za mě hlavně průser. Nové led mě nevadí pokud to není suv či dodávka v úrovni oči.

Ale 70% aut je SUV nebo dodávka.😁Mě svítí do ksichtu skoro všichni,ať jedu v trojce,nebo MX.Tam je to ještě horší.Hold je to nízký.😂

Chtělo by to chromatická venkovní zrcátka. Ale nikdy jsem se nezajímal, zda se dají obstarat. Sám bych je uvítal..

Back