- 6 514
To si může vypnout sám odpojením čidla u zámku kapoty. Tyhle nové BP/DM nemají vůbec start-stop jednotku.myslím, že od @shr3k to půjde
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
To si může vypnout sám odpojením čidla u zámku kapoty. Tyhle nové BP/DM nemají vůbec start-stop jednotku.myslím, že od @shr3k to půjde
Ano, toto, nebo čínský bazmek.
Díky, vyzkouším...Ano, toto, nebo čínský bazmek.
elektrika - i-STOP - systém start and stop, názory, zkušenosti, řešení, deaktivace
nepřišel náhodou někdo na to, jak navodit reverzní stav? to by se mi totiž líbilo nejvíc. i-stop bych si aktivoval stisknutím tlačítka a defaultně by byl vypnutý. třeba v létě bych si to semtam zapnul asi i "rád". nebo třeba před příjezdem na benzínku... To by byla uplne nejvetsi parada...www.mazdaklan.cz
Tak to nevím. Mám teda M3 BP 2019, do garáže zajíždím nepřipoutaný a po vypnutí motoru se ruční brzda vždy automaticky aktivuje.Takže prijizdim k baráku, odpoutam se, zastavím, vypnu motor a ručka nezabrzdi? To můžu vyzkoušet nejdřív až v prosinci, až budu mít novou trojku. CX30 jsem měl jen půjčenou, ale s trojkou jsou skoro stejné.
Ano máš pravdu, dnes jsem vyzkoušel a po vypnutí motoru se aktivuje.Tak to nevím. Mám teda M3 BP 2019, do garáže zajíždím nepřipoutaný a po vypnutí motoru se ruční brzda vždy automaticky aktivuje.
Za ty skoro 2 roky, co tuhle věc vlastním jsem se už naučil než auto v garáži vypnu těch pár vteřin podržet tlačítko ruční brzdy, aby nezůstala zbytečně zatažená.Ano máš pravdu, dnes jsem vyzkoušel a po vypnutí motoru se aktivuje.
ahoj a ten autohold bys neuměl přemluvit aby měl opačnou logiku? Tedy aby po nastartování (a připoutání) byl aktivní a nemusel se pokaždé zapínat?Ano, toto, nebo čínský bazmek.
elektrika - i-STOP - systém start and stop, názory, zkušenosti, řešení, deaktivace
nepřišel náhodou někdo na to, jak navodit reverzní stav? to by se mi totiž líbilo nejvíc. i-stop bych si aktivoval stisknutím tlačítka a defaultně by byl vypnutý. třeba v létě bych si to semtam zapnul asi i "rád". nebo třeba před příjezdem na benzínku... To by byla uplne nejvetsi parada...www.mazdaklan.cz
Uklidním tě, neumí to ani Lexus za 1,2mega. Asi z důvodu aby tam auto nepřiskříplo někomu pindíka nebo abys mohl v létě auto zamknout i s tchýni a nechal jí skulinku pro vzduch.?Ahoj. Proč je auto za min. 600 tisíc tak hloupý, že pořídím zamknout auto a okno zůstane otevřený ? Je tak moc velkej požadavek běžnýho uživatele, že při zamykání auta se provede kontrola zavření všech oken a případně se zavřou ? Sorry za povzdech, ale toto mě štve ...
Tak jo, vysvětlení s pindíkem a tchýní beru .-) , ale stejně můžu puknout, když "blbá" Octávka i minulých generací je v tomhle "chytřejší" a vidím, jak někde zastaví stará orezlá šunka, vyleze chlap, odchází od auta, udělá ťuk na ovladači a okna se zavírají...Uklidním tě, neumí to ani Lexus za 1,2mega. Asi z důvodu aby tam auto nepřiskříplo někomu pindíka nebo abys mohl v létě auto zamknout i s tchýni a nechal jí skulinku pro vzduch.?
Asi bys musel jít do kategorie +2 mega, třeba tam už to bude vymyšlený ?
To i když vedle tebe zastaví 15 let starý GGčko nebo BKčko tak majitel jen podrží tlačítko na ovladači a okna se mu taky zavřou (případně otevřou). Ale zase máš čupr infotainment...?Tak jo, vysvětlení s pindíkem a tchýní beru .-) , ale stejně můžu puknout, když "blbá" Octávka i minulých generací je v tomhle "chytřejší" a vidím, jak někde zastaví stará orezlá šunka, vyleze chlap, odchází od auta, udělá ťuk na ovladači a okna se zavírají...
Dám příklad, který ale prosím nikdo neberte jako precedens, že to tak bude u všech a vždy. Naše CX5KF 2019 v životě neviděla nějakou prohlídku v autorizáku. Před měsícem ale odešlo klasika řidičovo zrcátko. A světe div se, normálně na záruku uznáno a opraveno v autorizovaném servisu.Ještě mi povězte, jak poctivě jezdíte s CX-30 do autorizáku na první garančky v záruce, aby byl záznam v el. servisce a klid v duši, že proběhla "kontrola karoserie a dolití ostříkovače" nebo jestli to dáte jinam za polovinu nebo třetinu ceny, máte doma doklad a doufáte, že se nebudete někdy v záruce hádat s Mazdou při nějaké úplně jiné reklamaci, která nesouvisí s výměnou oleje a filtru ? Díky
Světla výjimka s tím zrcátkem. S mým "šarmem" bych nedostal ani Dobrý den.To i když vedle tebe zastaví 15 let starý GGčko tak majitel jen podrží tlačítko na ovladači okna se mu taky zavřou (případně otevřou).
Dám příklad, který ale prosím nikdo neberte jako precedens, že to tak bude u všech a vždy. Naše CX5KF 2019 v životě neviděla nějakou prohlídku v autorizáku. Před měsícem ale odešlo klasika řidičovo zrcátko. A světe div se, normálně na záruku uznáno a opraveno v autorizovaném servisu.
To je taky možný.... ta světlá výjimka samozřejmě ???Světla výjimka s tím zrcátkem. S mým "šarmem" bych nedostal ani Dobrý den.
Tak já si přisadím k předřečníkovi taky jsem nevěřícně zíral na to, že ani po podržení tlačítka na ovladači se mi ty okna nezavřou, jako myslel jsem, že to samozřejmě půjde a doufal jsem, že se to bude týkat i střešního okna, nechtělo se mi věřit tomu, že nový auto za mega prodaný v roce 2021 by takovou prkotinu neumělo...no prý neumí, tak...dá se s tím žít, ale hlavu mám ukroucenou, když o tom přemýšlím a ještě dodám k té tchýni...na několika bývalých autech to bylo vyřešený, aby to tchýně přežila zmačknutí zavřelo jen dveře a podržení i okna
No a to, že takto drahá auto (někdo nemusí souhlasit, Mercedes je dražší ) nemají plynové vzpěry nikomu nevadí? Dnes jsem testoval elektrošmejda Enyaq za 1,6 mega a on je také nemá ???? Ale Dacia za hubičku s otazníkem ? je má ve standardu. Asi má každý jiné prioroty???Tak já si přisadím k předřečníkovi taky jsem nevěřícně zíral na to, že ani po podržení tlačítka na ovladači se mi ty okna nezavřou, jako myslel jsem, že to samozřejmě půjde a doufal jsem, že se to bude týkat i střešního okna, nechtělo se mi věřit tomu, že nový auto za mega prodaný v roce 2021 by takovou prkotinu neumělo...no prý neumí, tak...dá se s tím žít, ale hlavu mám ukroucenou, když o tom přemýšlím a ještě dodám k té tchýni...na několika bývalých autech to bylo vyřešený, aby to tchýně přežila zmačknutí zavřelo jen dveře a podržení i okna
Protože u Mazdy tu kapotu moc otevírat nemusíš, ale u Dáčie je pravděpodobnost, že se v motoru budeš hrabat hodně často. ?No a to, že takto drahá auto (někdo nemusí souhlasit, Mercedes je dražší ) nemají plynové vzpěry nikomu nevadí? Dnes jsem testoval elektrošmejda Enyaq za 1,6 mega a on je také nemá ?? Ale Dacia za hubičku s otazníkem ? je má ve standardu. Asi má každý jiné prioroty??
Jo to je dobrá odpověď resp. důvodProtože u Mazdy tu kapotu moc otevírat nemusíš, ale u Dáčie je pravděpodobnost, že se v motoru budeš hrabat hodně často. ?