• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Nejdřív něžně prstíkem oddělíš ten přední panel s "Passenger Airbag" světýlkem od těch dvou secvaklých plastů a strčíš prst mezi to a ty dva díly secvaklý k sobě. Jsou jen nacvaklý a normálně je od sebe nějak "rozpáčíš" :D
Ok, díky. Objednal jsem měnič a jakmile přijde dám se do toho.

Já zapojil kameru do USB a po vypnutí zapalování do cca 1 min se vypne. Jak jednoduché. :grinning:
Takhle to mám i v Miatě.

Zapojení do USB je jednoduché a funkční, ale stejně mi vadil ten kabel, takže za cenu mírné nejednoduchosti jsem ho radši schoval.

Mne v Mazde ponúkali, že mi kúpia v Auto Kelly ešte jednu 12V zástrčku, ktorú skryjú niekde za palubku. Akurát to malo byť 4h práce za 7000 kvôli demontáži celej palubky, tak som im poďakoval za snahu. ?‍♂️

Mne v Mazde ponúkali, že mi kúpia v Auto Kelly ešte jednu 12V zástrčku, ktorú skryjú niekde za palubku. Akurát to malo byť 4h práce za 7000 kvôli demontáži celej palubky, tak som im poďakoval za snahu. ?‍♂️
no...tak to byla fakt nabídka týdne...to bych se asi měl co ovládat zůstat slušný...

Očividne sa im do toho ani nechcelo, nesnažili sa ma vôbec presvedčiť, skôr to podali ako - a to by sme museli toto a potom by sme museli ešte toto, to je tak 4 hodiny práce.. : unamused: "originál" náhradným dielom z Auto Kelly to len dorazili :grinning:

Zapojení do USB je jednoduché a funkční, ale stejně mi vadil ten kabel, takže za cenu mírné nejednoduchosti jsem ho radši schoval.
Kabel jsem schoval, šlo to dobře, nikde nepřekáží, chce to dělat za tepla aby se nepoškodili plasty........

Tak jsem včera jel poprvé za tmy a musím řící, že ty světla a automatika dálkových světel je super ?
Krásně se to postupně vypíná a zapíná aby protijedoucí neoslnilo, paráda.

jj světla taky beru jako super, beztak na mě ale občas nějakej tydýt s bludičkama bliká...

Tak zrovna u světel bude člověk pořád lepší než automatika. Před každou zatáčkou člověk podle světla vidí, zda za zatáčkou něco jede a světla ztlumí. Automatika to udělá, až když na kameru začne protijedoucí auto svítít a dálkové na něj nějakou tu sekundu svítí. To samé třeba na dvojproudovce oddělené zábradlím, kde kamera protijedoucí auta nezaregistruje a pere to pořád dálkovýma. Nebo když jedu na skůtru a auto za mnou přepne dálková nebo sektory až pár metrů za mnou, protože mě kamera dřív nezaregistruje. Ale i tak se na ty adaptivní světla těším jako malý kluk.

...Před každou zatáčkou člověk podle světla vidí, zda za zatáčkou něco jede a světla ztlumí. Automatika to udělá, až když na kameru začne protijedoucí auto svítít a dálkové na něj nějakou tu sekundu svítí. To samé třeba na dvojproudovce oddělené zábradlím, kde kamera protijedoucí auta nezaregistruje a pere to pořád dálkovýma...
Částečně máš pravdu, já třeba před těma zatáčkama, když vidím světla, tak to normálně ručně přepnu sám jak jsem zvyklý a na 2 proudu jezdím převážně jen na tlumené - ono to svítí dostatečně. Já to probliknutí myslel, když jedu normálně na tlumené a ne na automat s dálkama

A co budou dělat řidiči s automatikou, kteří když je předjedu, tak mi začnou úmyslně svítit zezadu dálkovými?

A co budou dělat řidiči s automatikou, kteří když je předjedu, tak mi začnou úmyslně svítit zezadu dálkovými?
U nových M3 má být automatické stmívání u obou zpětných zrcátek + je i vnitřní, tak mi to bude jedno. :)

Automatika to udělá za sekundu, ale někteří řidiči ani po 30 sec.??
Jo to je pravda. Automatika to za sekundu dvě přepne, ale blbci svítí pořád. Ale to už je o lidech, stejně jako denní svícení v mlze atd.

Zrovna jsem po čase navštívila stránky, abych se vás na to automatické svícení dálkových zeptala...
Jezdím ráno kolem šesté do vedlejšího města do práce, silnice jednička, rovinky i dost zatáček, většina v lese. Po šesté už sem tam auta jezdí tam i zpět. Teď, kdy už je tma jak v ranci, jsou ta světla super - jen se mi stává, že na mě lidi blikají... Když jsem to začala cíleně pozorovat, tak mám pocit, že když vyjedou ze zatáčky, tak to svítí docela dlouho i už přímo protijedoucímu dálkovýma, než zhasne... Dokonce přede mnou jede auto cca 70m daleko a auto si dálková zapne a svítí...

Zeptám se, jak to máte nastavené, zda se to dá nějak ovlivnit - v menu je tuším pět citlivostí automatiky dálkových světel (měla jsem nastavený střed). Teď se mi nechce lidi prudit, tak při světlech ze zatáčky ručně ztlumím a pak zase zapnu, když je čisto.

Edit: Na mě tedy lidi blikají občas i při svícení normálním - ale copak já za to můžu, že to krásně svítí :cool:(světla seřízena - pro případné šťouraly)

V manželky CX 30 dálková nezhasínají, ale pouze se vypnou některé segmenty, ořízne to protijedoucí auto. Vypnou se pouze při identifikaci pouličního osvětlení a po výjezdu z obce zase se rozsvítí.
V mém autě s LED na mě svítí někteří i když mám dálková vypnutá, domnívající se že svítím dálkovými. :mad:
Já tomu rozumím, když má někdo staré halogeny a ještě špinavá světla, tak nemůže nic vidět a jakékoliv protijedoucí auto s LED či Xenom mu vadí!
Obzvláště na mokré vozovce.

Tak to s těmi segmenty je i můj případ - třeba v mírném oparu vidím, že světla zhasnou nějakou část směrem do protisměru, nemusejí hned zhasnout... ale fakt na mě lidi blikají.
A to dneska třeba i autobus, kdy ten řidič proti sedí výš, takže moje světla ho oslinit nedokážou, i kdybych je měla na plný ceres... Nechci jiné oslňovat, vidím špičkově i při klasických světlech, prostě mě zajímá, jestli skutečně oslňuji protijedoucí, nebo jsou pro ně moje světla nepříjemná celkově a prudí...

Tak se s někým domluv a prohodte si auta a jedte proti sobě :p.
Jinak na mě blikají i když jedu v Miatě, která má LED dost nízko a nemá ještě automatiku. V ní naopak trpím já, protože sedím hodně dole a každé auto mi oslňuje :sob:, jezdím ale málo v noci :cool::grinning:

Back