• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Barvu Machine Grey mám na Miatě, je krásná, ale rozhodně je na ní znát prach i kapičky vody po zaschnutí, chce to neustálou leštičku a myčku :joy:
:joy::joy::sob::sob:, tak to nebude ta správná volba :cool:

Ahojte, chci se zeptat, otec uvažuje o koupi CX30 v G122 nebo G150. Má někdo zkušenost nebo ví, jestli je skutečně možné koupit libovolnou skladovku bez tažného a tažné nechat dodělat, nebo v nějaké výbavě to nelze? Druhý dotaz - je něco co stopro mít? On chce ty plus konfigurace, tak jestli v nich něco chybí nebo tak. Dá se jezdit pod 6l dlouhodobě aniž by auto netrpělo? Kupoval teď někdo CX30 s tím jejich zvýhodněním 30k na model plus max 50k na skladovku? A která barva nejlépe maskuje špínu? :D díky moc za odpovědi
Stříbrná,mám ji.

Otec je ještě aktivní nebo už 70+? I to může být aktivní......
Slabší motor rozhodně neušetří palivo jak píšeš! Defektivní jízdou možná ušetří palivo, ale motoru to nepřidá. Je potřeba ten 2 litr občas točit, pokud to není to co otec dělá, tak mu kup něco jiného, jinak nebude spokojen.......
Díky za echo, otec hleda neco na 20 let :D :D pochybuju ze moderní auto tolik vydrží, ale jeho věc. No a chce něco vyššího aby to moc nezralo a mělo aspoň 400l kufr. Už chtěl vzít kamika s 1.5 přímovstrikem ale ja mu nasadil brouka do hlavy. Točit musíš i kamika abys primovstriku vypalil bacily. Já nepsal, že by slabší motor uspořil palivo. Ja se chtěl zeptat, jaká je reálná spotřeba teď. Viděl jsem v tomto vláknu od 6.1 po 7 s G a víc s X. Jak to teda vypadá teď, rok po zavedení?

Díky, škoda že tam není ani CX30 ani Skyaktiv G :/. Dnes jsem byl na obhlídku a projížďku s CX30 a pocity dobré, teď jen čekám na možnost srovnání s tím Kamikem. Myslím, že ten benzínový motor nebude mít problém s jakoukoliv zátěží. Máte tady ale někdo zkušenost s tažením vozíku a atmosférickým motorem? My vždy tahali jen s dieslovým turbomotorem a nevím jestli je to jiné či ne. Jinak tuší někdo, jak to má mazda se slevami? Teď mají na webu akční slevu na vybrané modely až 110t s tím, že na CX30 je 30t k tomu je při koupi skladového vozu až 50t (za mě to znamená pevná sleva 30-80t Kč) a borec z Mazdy mi to dementoval s tím, že tohle už dávno neplatí a že cena na netu je konečná.

na smlouvání teď není vhodná doba, aut je málo u všech značek, mazda tam ještě nějaký slevy má, jsou ale značky kde si objednáš za ceníkovku a max k tomu dostaneš zimní pneu

Díky, škoda že tam není ani CX30 ani Skyaktiv G :/. Dnes jsem byl na obhlídku a projížďku s CX30 a pocity dobré, teď jen čekám na možnost srovnání s tím Kamikem. Myslím, že ten benzínový motor nebude mít problém s jakoukoliv zátěží. Máte tady ale někdo zkušenost s tažením vozíku a atmosférickým motorem? My vždy tahali jen s dieslovým turbomotorem a nevím jestli je to jiné či ne. Jinak tuší někdo, jak to má mazda se slevami? Teď mají na webu akční slevu na vybrané modely až 110t s tím, že na CX30 je 30t k tomu je při koupi skladového vozu až 50t (za mě to znamená pevná sleva 30-80t Kč) a borec z Mazdy mi to dementoval s tím, že tohle už dávno neplatí a že cena na netu je konečná.
Porovnávat CX 30 se Škoda Kamiq mi nepřipadne úplně rozumné. Nebudu psát důvody (někdo by se i zlobil), ale na netu je spousta srovnávačů

Tak na webu mazdaihned.cz jsou už většinou ceny po všech těch slevách, aby nalákali na nízkou cenu. Byla tam třeba už započítaná sleva 20 tisíc za výkup z tvého auta. A když auto neprodáváš, tak hned cena vyletí výše. Co vím, tak slevy dávají podle modelu. Čím dražší (vyšší výbava) tím větší sleva. Ale třeba u trojky jsou marže 30 tisíc z ceníku, takže větší slevu nedostaneš, pokud tam to auto nestojí delší dobu a není to starší modelový rok. Ale hlavně teď auta nejsou a kolikrát co nabízí na webu, tak ani nemají a je tam malá poznámka vůz ve výrobě, i když tam píšou že vozy jsou skladem.

Tak s prvním ochlazením + zimní kola se spotřeba zvedla z 7,1 na 7,5 , takže spokojenost, hlavně když čtu za kolik jezdí někteří z M3, přeci jenom zde jde o SUV, takže vyšší karoserie a hmotnost oproti M3
:p

Zabalil jsem to jako dárek k vánocům manželce (auto je také její) , tak bohužel já nemohu říci, snad někdo jiný kdo také dostal k novému vozu :p

Back