• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Jak jsem psal výše, začal jsem to sledovat při jízdě Praha - Vrchlabí a zpět. Klidná jízda - Prahou v koloně, pak dálnice D11, pak hlavní tah. Při cestě tam 0 kWh, při cestě zpět 0,1 kWh :). Stromeček jeden, velice košatý - po cca 5000km, s i-stopem jedu, pokud ho zapomenu vypnout, tedy prakticky nikdy. Celé jsem to resetoval, načež stromeček velmi prořídl :p. Energie v kWh by tedy měla přibývat zejména na okreskách, kde má ta jízda alespoň nějakou dynamiku. Budu to dále sledovat, spíše ze zájmu, než že by mne to nějak při řízení ovlivňovalo. Až se dostanu na nějakou jízdu čistě po okreskách, napíšu výsledek.
Je to vždycky za tu aktuální jízdu.
Zeptal jsem se na to a napsali mi toto:
...děkujeme za dotaz. Indikace množství regenerované energie není opravdu velmi přesná a jde o informativní údaj. Vámi popsaný způsob indikace neznamená závadu ani to, že se baterie systému Mild Hybrid nedobíjí. To, že se indikace pohybuje kolem nuly, neznamená, že se baterie nedobíjí. Pokud je indikátor chvilkově i na nule, znamená to, že vůz rekuperuje, pod nulu se může dostat opravdu krátkodobě za určitých režimů. Při obvyklém provozu se baterie Mild Hybrid dobíjí a nedojde k jejímu vybití. Doporučení jízdy s cílem dobití se technicky váže spíše k standardnímu 12V akumulátoru, který by se neměl dlouhodobým stáním zcela vybít, to může poté mít důsledky na výpadky některých systémů s nutností je v některých případech například resetovat v servisu.

S pozdravem,

Martina Bačíková
Zákaznické centrum

Poslední úprava moderátorem:
Ahoj.
Uvažuji o koupi CX-30 X186 GT plus, manuál, predokolka.
Co ten motor, ok?
Cx-30 už tu je od 2019, nechystá se nějaký facelift?
Díky

Zdravím.-) nevím zda to tu někdo už zmiňoval, řeším to na rychlo teď. Stalo se někomu v Mazda CX30, že se mu během jízdy na dálnici začala sama vyhřívat sedačka řidiče? I když nebylo vyhřívání zapnuté, naposledy ráno v 5:00 při jízdě do práce. Odpoledne už jsem vyhřívání nazapínal a přesto to začalo samo topit. Bylo to dost nepříjemné jak to sálalo do zad. Poradíte co se stalo a co s tím? Díky.-)

Zdravím.-) nevím zda to tu někdo už zmiňoval, řeším to na rychlo teď. Stalo se někomu v Mazda CX30, že se mu během jízdy na dálnici začala sama vyhřívat sedačka řidiče? I když nebylo vyhřívání zapnuté, naposledy ráno v 5:00 při jízdě do práce. Odpoledne už jsem vyhřívání nazapínal a přesto to začalo samo topit. Bylo to dost nepříjemné jak to sálalo do zad. Poradíte co se stalo a co s tím? Díky.-)
V nastavení - nastavení vozu si vypni toto:

3.jpg

Díky za info. AUTO zapnuté nemám a když jsem najel do toho nastavení, tak ten ctvereček pro odkliknutí byl prázdný. Mám to tedy chápat jak? Když to potvrdím tak se dotaz povolí nebo zamítne? Sedačka spolujezdce studená a mě to stále hřeje v jednom místě do zad.
Když je čtvereček prázdný, tak to je vypnuté. Tak chyba bude asi někde jinde. Kór jestli ti hřeje jen část sedačky.

IMG20220215231758.jpg

Já bych tomu neříkal ani snad vychytávka, jako spíš zcela běžný standard, já jsem doteď prostě nepochopil, že to tam Mazda nedává...taky jsem nedávno provedl instalaci u CX5

S tím vyhříváním sedačky , volantu mám to stejné M3 BP 2020, a pokládán to za prima funkci.
Nastartuji a samo se to zapne vzhledem k okolní teplotě na první druhý nebo třetí stupeň a po chvilce se zase samo vypne.
Za mě dobrýýý.

Nevíte někdo, jakým způsobem vytvořit v rádiu seznam skladeb? Ideálně pokud by tam šel importovat již vytvořený v PC. Bohužel v návodu jsem o tom nenašel ani slovo, kromě toho, že lze přehrání seznamu vyvolat hlasovým příkazem. V dealerství Mazdy mi taky nedokázali poradit, pouze mě odkázali na manuál.

Zkus m3u playlist. U NB-1 chodily takto normálně.

Zkus m3u playlist. U NB-1 chodily takto normálně.
To už jsem zkoušel a bohužel bez úspěchu. Převedl jsem si již v PC vytvořený playlist z formátu ZPL do M3U a v autě se objevuje stále stejná hláška, že nemůže žádný seznam najít.

Možná je potřeba ještě upravit cesty na relativní...

Odesláno z mého Mi 10 pomocí Tapatalk

Ahoj,
Chtěl jsem si koupit dojezdové kolo.
mám 18" kola, průměr i s pneu je cca 69,5 cm. průměr dojezdového kola v rozměru 18" je 67 cm, to znamená, že stejně asi nepůjde použít. Navíc jsem koukal do kufru a díra na dojezdové kolo je max 62 cm, takže tam ani žádné nestrčím.
I když vyhodím celý polystyren na lepící sadu, tak je tam náznak prostoru pro dojezdovku. A ten je max. 62 cm. I Dojezdove 16" je cca 65, takže se mi tam nevejde, i když celý ten polystyren vyhodím. Četl jsem, že dojezdove kolo by mělo být max. o 3% menší než kola na autě, takže v mém případě 67 cm. 16" dojezdová je tedy o další 2 cm menší. Ujet na tom třeba 100 km, to je o rozhození auta...
Jak jste to tedy vyřešili?
Nějaké rady?
Děkuji.

Back