• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

To by šlo, s někým to prubneme - já bych vážně chtěla vidět, jestli moje světla jsou takový zlo pro protijedoucí... mě když pálí někdo dálkový do očí, tak ho porbliknu, ale reakce mizivá... Dnes jsem si dovolila probliknout auto třicet metrů před sebou se zadní mlhovkou, co mi udělala po kilometru už díru do hlavy?...a nic, jen to zahamtnul a stočil ke kraji, při mém předjetí zatroubil...ale fakt je, že pak už mi jeho zadní mlhovka vadila o dost méně...:cool:

ušetři si čas a neměň to :) ty světla jsou v pohodě, segmenty to vypíná bezvadně a blikat na tebe ty se starýma bludičkama prostě občas budou, já taky jezdím často úplně bez dálkových a i tak mě občas nějaký blbec problikne, tak mu to probliknutí vrátím a je klid :innocent:

ušetři si čas a neměň to :) ty světla jsou v pohodě, segmenty to vypíná bezvadně a blikat na tebe ty se starýma bludičkama prostě občas budou, já taky jezdím často úplně bez dálkových a i tak mě občas nějaký blbec problikne, tak mu to probliknutí vrátím a je klid :innocent:
Jj lepší na ty kokoty neblikat. Je to sice už nejmíň 15 let, ale taky si jedu takhle jednou v noci a proti mě auto se špatně seřízenými světly. Tak jsem jej probliknul. V zápětí mi to vrátil, byl to džíp a celá jeho horní rampa světel na střeše + dálkové v hlavních světlometech mě problikly.... No, byl jsem rád, že jsem tenkrát jel jen 40-kou. Zastavil jsem a rozjel se až po cca 6ti vteřinách, až už jsem viděl.

ano i mě se tohle stalo, akorát to nebyl džíp s rampou, ale kamion :joy::joy: já vím, dovolil jsem si hodně, ale v tom zlomku sekundy jsem se tak rozhodl a měl jsem to jako ty, několik sekund jsem byl totálně slepý :scream:

Poradíte mi někdo nějakou pojistku, která je pod napětím až po nastartování, vlevo u řidiče jsem ji nenašel. Myslel jsem třeba, že v pozici 13 Audio bude proud až po startu, ale i ta pod napětím stále. Chci připojit kameru a nepotřebuji ji napájet stále, protože pak nepřejde do parkovacího modu a stále natáčí.
Víte někdo kde je uCX30 pojistka pro zásuvky nebo pro usb? V manuálu jsem to nemašel

Včera mi manželka říkala, že ráno (bylo -2 stupně) se automaticky zaplo vyhřívání sedaček? To vážně auto umí?

A to dneska třeba i autobus, kdy ten řidič proti sedí výš, takže moje světla ho oslinit nedokážou, i kdybych je měla na plný ceres...
To že řidič sedí výše, neznamená, že ho protijedoucí světla neoslní. Já v kamionu jsem oslněn každou chvilku auty s automatickým přepínáním, hlavně na dálnici, kde přes svodidla protijedoucí auto moje světla nezaregistruje. Na bliknutí většina z těchto lidí nereaguje a dálkové nechá.

Prosím, když máte u svých CX-30 volat přesně ve středové poloze, jede auto přesně rovně ? Když já mám volant ve středové poloze, auto mi jede velmi mírně doprava. Slyšel jsem, že některý automobilky to takhle nastavují "schválně", aby když by člověk usnul za volantem, kterej je většinou intuitivně právě ve středový poloze, tak aby auto radši sjelo do příkopu než do protisměru. Jinak já jsem samozřejmě mohl někdy vjet do nějakýho hlubokýho výmolu a geometrie se mi tím hnula a tím i ta středová poloha. Tak díky předem za info, jestli to někdo má stejně.

Nejezdím s tím tak často, je manželky, ale až se opět svezu dám zpětnou vazbu, pokud neudělá někdo rychleji.....

to nebude vlastnost určitě, buď geo, nebo pneu, nebo kdovíco, ale určitě ne schválně

Ahojte, chci se zeptat, otec uvažuje o koupi CX30 v G122 nebo G150. Má někdo zkušenost nebo ví, jestli je skutečně možné koupit libovolnou skladovku bez tažného a tažné nechat dodělat, nebo v nějaké výbavě to nelze? Druhý dotaz - je něco co stopro mít? On chce ty plus konfigurace, tak jestli v nich něco chybí nebo tak. Dá se jezdit pod 6l dlouhodobě aniž by auto netrpělo? Kupoval teď někdo CX30 s tím jejich zvýhodněním 30k na model plus max 50k na skladovku? A která barva nejlépe maskuje špínu? :D díky moc za odpovědi

je skutečně možné koupit libovolnou skladovku bez tažného a tažné nechat dodělat, nebo v nějaké výbavě to nelze?
tažné by neměl být problém

je něco co stopro mít? On chce ty plus konfigurace, tak jestli v nich něco chybí nebo tak.
myslíš paket Plus ? Tak v něm nejsou adaptivní LED světlomety - ty má paket Style a pak bych volil paket Safety - hlavně kvůli 360 kameře, DAA+, FCTA, SCBS

Dá se jezdit pod 6l dlouhodobě aniž by auto netrpělo?
nevím zda je u auta tohoto tvaru vůbec dlouhodobě takovou spotřebu udržet a vypínání válců asi nebude to co by extra pomohlo

Prosím, když máte u svých CX-30 volat přesně ve středové poloze, jede auto přesně rovně ? Když já mám volant ve středové poloze, auto mi jede velmi mírně doprava. Slyšel jsem, že některý automobilky to takhle nastavují "schválně", aby když by člověk usnul za volantem, kterej je většinou intuitivně právě ve středový poloze, tak aby auto radši sjelo do příkopu než do protisměru. Jinak já jsem samozřejmě mohl někdy vjet do nějakýho hlubokýho výmolu a geometrie se mi tím hnula a tím i ta středová poloha. Tak díky předem za info, jestli to někdo má stejně.
Ahoj, dnes jsem měl možnost se povozit v manželky autě, tak jsem vyzkoušel tvůj problém. Auto jede rovně s volantem rovně, t.z. asi tě nepotěším,.

Ahojte, chci se zeptat, otec uvažuje o koupi CX30 v G122 nebo G150. Má někdo zkušenost nebo ví, jestli je skutečně možné koupit libovolnou skladovku bez tažného a tažné nechat dodělat, nebo v nějaké výbavě to nelze? Druhý dotaz - je něco co stopro mít? On chce ty plus konfigurace, tak jestli v nich něco chybí nebo tak. Dá se jezdit pod 6l dlouhodobě aniž by auto netrpělo? Kupoval teď někdo CX30 s tím jejich zvýhodněním 30k na model plus max 50k na skladovku? A která barva nejlépe maskuje špínu? :D díky moc za odpovědi
Otec je ještě aktivní nebo už 70+? I to může být aktivní......
Slabší motor rozhodně neušetří palivo jak píšeš! Defektivní jízdou možná ušetří palivo, ale motoru to nepřidá. Je potřeba ten 2 litr občas točit, pokud to není to co otec dělá, tak mu kup něco jiného, jinak nebude spokojen.......

Ahoj, dnes jsem měl možnost se povozit v manželky autě, tak jsem vyzkoušel tvůj problém. Auto jede rovně s volantem rovně, t.z. asi tě nepotěším,.
Sakuro, díky za test. Nechám si na geometrii srovnat .... to bude nějaký výmol , do kterýho jsem někdy vjel ... díky

AHoj. Tažné není problém určitě. Jen mě v Mazdě varovali, že se už setkali s tím, že když tažné dělal nezkušenej garážník, tak odpálil ledková světla. Možná to byl trik, abych si to nechal udělat u nich :) , ale zabral, i za tu raketu snad kolem 25k, ať to je "origoš" Mazda a jistota, že to nebude první CX-30, kde by garážník třeba poprvé vyřezával díru zespodu v nárazníku. Myslím, za sebe, že ve výbavě Plus nechybí nic důležitého, pak už to je o doplácení za jedno konkrétní přání, kdy dostaneš i další věci v paketu, který ti jsou šumák. G122 lze odemknout na G150 , viz shr3k. Denní žárovky v Plus pakety lze opět jednoduše vyměnit za ledky během pár minut. S tou spotřebou jde o to, jaká je skladka jízdy - dálnice, město, běžný okrsky - jezdím denně cca 70 km , cca 20 km město a 50 km okrsky a spotřebu mám dlouhodobě 5,5l , najeto celkem 20k km. ALe určitě to jde i za 6 nebo 7 litrů, když někdo bude lítat většinu po dálnici a podobně. Ty nynější Mazdí ceníky sice vypadají, ale skladových aut minimum, takže spíš brát, co je , nebo dát do vyroby, ale to už bude za nový ceny ... Na špínu bych tipnul jako nej Machine Grey.

Back