• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Jak a cim osetrujete palubni desku kůže bez fleků ? Dekuji
Zkuste zdejší expertku Doris - všecko, co se dá ošetřovat a umýt v autě i venku, má neskutečně vychytané... A její balzám na kůži uvnitř auta je bezkonkurenční...dělám s tím všecko (bílé kožené sedačky, komplet palubku, dveře apod. Krásně čistí + vyživuje, nenechává fleky/mapy a jemně voní. Po několik pokusech v předchozích autech s kůží a koženkou už nic jiného nechci, byla to škoda času a peněz.

Přeji pěkné ráno všem!
Mám dotaz, jasně odpovídající tomu, že už v hlavě moc věcí neudržím... a tuhle věc řeším dvakrát do roka a vždycky se v pneuservisu předvedu jako hlupka, co to auto někde zřejmě ukradla....protože to prostě jindy nepoužiju.
Prosím, jak odbržďujete automat při zhasnutém motoru? Loni jsem s tím bojovala při přistavení auta na výměnu kol - mechanici chtějí auto zhasnout a odbrzdit. Minule mě k autu vrátili, že s ním prostě nejde pohnout - a teď už ani nevím, jak se mi to minule povedlo nakonec udělat...
Dneska mě to čeká znovu.
Na neutrál a bez aut.brzdy auto ani nezhasnu. Když nejdřív vypnu motor, už nezařadím neutrál...

Komukoli díky za jasný sled nutných kroků.
Lucia

Zkuste zdejší expertku Doris - všecko, co se dá ošetřovat a umýt v autě i venku, má neskutečně vychytané... A její balzám na kůži uvnitř auta je bezkonkurenční...dělám s tím všecko (bílé kožené sedačky, komplet palubku, dveře apod. Krásně čistí + vyživuje, nenechává fleky/mapy a jemně voní. Po několik pokusech v předchozích autech s kůží a koženkou už nic jiného nechci, byla to škoda času a peněz.
Také bych se připojil v diskuzi na nějaký dobrý a osvědčený tip na palubku. Jednou jsem koupil něco z Lidlu W5 a pak jsem 14dní čistil, co ta W5 způsobila :) Takže jestli někdo něco má, ideálně Doris, tak sem s tím :)

Díky

Přeji pěkné ráno všem!
Mám dotaz, jasně odpovídající tomu, že už v hlavě moc věcí neudržím... a tuhle věc řeším dvakrát do roka a vždycky se v pneuservisu předvedu jako hlupka, co to auto někde zřejmě ukradla....protože to prostě jindy nepoužiju.
Prosím, jak odbržďujete automat při zhasnutém motoru? Loni jsem s tím bojovala při přistavení auta na výměnu kol - mechanici chtějí auto zhasnout a odbrzdit. Minule mě k autu vrátili, že s ním prostě nejde pohnout - a teď už ani nevím, jak se mi to minule povedlo nakonec udělat...
Dneska mě to čeká znovu.
Na neutrál a bez aut.brzdy auto ani nezhasnu. Když nejdřív vypnu motor, už nezařadím neutrál...

Komukoli díky za jasný sled nutných kroků.
Lucia
Ahoj, nevím jak to je u automatu, ale u manuálu dám neutrál, stojím na brzdě a na pár vteřin podržím talčítko ruční brzdy dolů. Pípne to a ručka se rozbliká. Pak vypnu motor a ručka se nezatáhne.

Ahoj, nevím jak to je u automatu, ale u manuálu dám neutrál, stojím na brzdě a na pár vteřin podržím talčítko ruční brzdy dolů. Pípne to a ručka se rozbliká. Pak vypnu motor a ručka se nezatáhne.
Ahoj! Znělo to tak jednoduše, že bych neuvěřila, že to funguje...a funuje;). Chvilku Majda pískotem dávala najevo, že se jí to nezdá, ale nezabrzdila.
Moc díky za radu, letos jsem aspoň nevypadala, že jedu pro gumy s cizím autem.....:rolleyes:

Také bych se připojil v diskuzi na nějaký dobrý a osvědčený tip na palubku. Jednou jsem koupil něco z Lidlu W5 a pak jsem 14dní čistil, co ta W5 způsobila :) Takže jestli někdo něco má, ideálně Doris, tak sem s tím :)

Díky
Má někdo prosím kontakt na Doris?

Vsichni tady pripravky Doris chvali, nikdy s nimi neudelas chybu.
Ja osobne pouzivam produkty Auto Finesse - byla to pro me nejrychlesi volba v dobe, kdy jsem koupil auto (loni v lete). Jsem s tim spokojeny a az spotrebuju, tak se uvidi.

Měl jsem teď možnost týden jezdit s CX-30 mild hybrid. Za mě nepříjemně tvrdá spojka (nic pro dívky) a neskutečně nepohodlné sedáky, kde bočnice tlačí do stehen. Mazda fakt sedačky neumí. Než to někdo koupí, raději vyzkoušejte...

Měl jsem teď možnost týden jezdit s CX-30 mild hybrid. Za mě nepříjemně tvrdá spojka (nic pro dívky) a neskutečně nepohodlné sedáky, kde bočnice tlačí do stehen. Mazda fakt sedačky neumí. Než to někdo koupí, raději vyzkoušejte...
Prava strana bocnice ok leva hruza ! Porad citim, ze vypadavam ven a hledam si pohodli ! Kroutim se jak kdybych mel hemeroid. Vsude mraky mista ty sedacky jsou fakt uzke tedy u me leva bocnice zlobi ! Jinak ok ! Kdo ma velkou prdel ? tak se nesveze.

Jak ma ukazovat a hlasit auto jedouci prede mnou ?! Nic to neukazuje ani nehlasi a vozidla
vedle me jedouci jen sviti kontrolka v zrcatkach ale zadny signal ! Vse za mam zapnute !

Jak ma ukazovat a hlasit auto jedouci prede mnou ?! Nic to neukazuje ani nehlasi a vozidla
vedle me jedouci jen sviti kontrolka v zrcatkach ale zadny signal ! Vse za mam zapnute !
Princip je ten, že když nic nehrozí, tak auto mlčí. Zkus zapnout blinkr, když bude vedle tebe auto. Nemusíš ho vyděsit, stačí jen jako by jsi se chtěl zažadit hned za něj, když ho máš vedle sebe.

Auto vepředu ukazuje HUD autíčkem mezi pruhy. Myslím, že jen pří zapnutém tempomatu, ale jistý si tím nejsem. Pak ještě auto spustí alarm, když vyhodnotí, že hrozí náraz do překážky.

Ok ! Upozorni me jen tehdy, kdybych tam chtel vjet ?! Super dik ! Ale auto prede mnou nevim proc nehlasi ! Na budiku mam autu v kruhu a jizdni pruh , ale to tam je porad ne ?! To je, ze mam vsechny asistenty zapnute. Jinak car play v ČR asi nic, ze ?

Co bys chtěl hlásit? Auto před sebou snad vidíš....

Zkus zapnout tempomat, když budeš mít před sebou volno a až budeš dojíždět auto, tak HUD se mezi pruhy ukáže autíčko.

No aby to zabrzdilo nebo tak ! U cx3 jsem to zkousel brzy rano, kdyz jsem jel jen ja a pekař a rikam zkusim asistent brzdeni !? Vysledek ? Rohliky malem na kapotě ! Kdybych tedy nezabrzdil sam. To je to scbs ?

Ono to automatické brždění funguje jen když přidáváš plyn. Nejdřív tě to varuje a pak zabrzdí. Když trochu přibrzďuješ, tak to samo nezabrzdí.

Ok diky chlapaci
Ohledně dotazů, systém na vedlejší auto opravu funguje aktivně pouze v případě blinkru. Jinak svítí symbol v zrcátku a případně na head-up displeji. Pouze při blinkru se ozve varovný signál (který lze upravit v nastavení).
Radar podle mě funguje pouze při nastaveném tempomatu. Pak to dle navolené vzdálenosti perfektně řídí rychlost a dokáže prakticky zastavit a pak se zase rozjet. Bez tempomatu jsem zatím žádné varování nezaznamenal.

Auto v kruhu, jak popisuješ, je stav systému aktivní bezpečnosti. Když je alespoň 1 systém aktivní (hlídání v pruzích, automatická světla,....) svítí kolem auta zelené kolečko, které hlásí, že je systém ready. Když je něco špatně, nebo je systém ručně vypnutý, svítí oranžové kolečko.

No a co se týče sedaček, mě tedy vyhovují maximálně. Mám látkové v CX-30 a nemůžu si stěžovat. Vše je příjemně tvrdé, ale na druhou stranu dostatečně komfortní, že po 5h jízdy z auta vylezu a hned se těším zase zpět na další projížďku :) Ale určitě záleží na každém a je to čistě subjektivní pocit

Jezdím s E-Skyactiv X186 a na spojku a řazení si nemůžu a ani nechci stěžovat :) vše je úplně super a dokonce bych bral, kdyby řazení šlo ještě více ztuha, jako například v nové MX-5. Drahá polovička taky nemá problém. To stejné u sedaček. U mě maximální spokojenost, ale určitě záleží na každém a naprosto souhlasím, že se s tím před nákupem musí každý projet. Ale to platí asi u všeho :)

Poslední úprava:
Back