• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Narazil jsem tu na vlákno "Proč si v servise nenechat nalít do motoru Skyactiv-G Mazda Original Oil?" a z 45 stran nejsem moudrý. Proto se zeptám, řešíte jaký olej chcete při prohlídce nalít do motoru? Pokud ano, mohl by někdo krátce napsat proč to řešit? Jde mi o G122. Díky moc!

Narazil jsem tu na vlákno "Proč si v servise nenechat nalít do motoru Skyactiv-G Mazda Original Oil?" a z 45 stran nejsem moudrý. Proto se zeptám, řešíte jaký olej chcete při prohlídce nalít do motoru? Pokud ano, mohl by někdo krátce napsat proč to řešit? Jde mi o G122. Díky moc!
Já tedy ne. Co tam dají, to tam dají. Mají nějaké normy, tak to snad dodržují. Je jasné, že u všeho existuje lepší varianta, ale na to obyčejné ježdění bude stačit i ten Mazda olej. Na servis jezdím max do 15 tisíců, mám už třetí Mazdu a ani u jednoho žádný problém. Ani u jednoho jsem nemusel dolevat ani kapku oleje nebo se o to nějak starat.

originál je jistota
Jistota ?. Tak možná šikovně nasmlouvaný kšeft pro Mazdu, který splní nesmyslné emise po dobu záruky a pak ❓Že se za ty peníze dá koupit kvalitnější olej, který splňuje víc než požadavky Mazdy, tu asi rozporovat nebudeme. Takže každému, dle jeho libosti. Já osobně raději autu dopřeji něco kvalitnějšího a ještě levnějšího než origo Mazda oil ? ( dělal a budu to tak dělat u všech svých aut, takže se to netýká jenom Mazdy)

Zdravím, od konca augusta 2021 mame doma aj CX-30 Skyactiv-X186 GT Plus AWD A/T. Auto všetko v poriadku, spokojnosť. Aktuálne má najazdených 18000km a priemerná spotreba sa pohybuje okolo 6 litrov. Využíva ho hlavne manželka. Ja na ňom jazdím iba občas. Avšak pred niekoľkým týdňami ma pri šoférovani začal vyrušovať neidentifikovateľný zvuk vychádzajúci z priestoru motorovej časti. Prejavuje sa to prakticky neustále. Najčastejšie a najlepšie je to počuť pri otáčkách 1500 až 2000 a rýchlosti 50-60 km/hod. Auto bolo v servise. Výsledkom je, že sa jedná o štandardný zvuk vychádzajúci z kompresoresora. Takže všetko má byť v poriadku. E-Skyactiv X sa spolieha na patentovanú technológiu Mazda s názvom Spark Controlled Compression Ignition (iskrou riadené kompresné zapaľovanie) (SPCCI). Lenže mne takýto zvukový prejav nepríde v poriadku. Nie som presvedčený o tom, že to tak má byť. Prosím Vás, mate niekto s takýmto zvukovým prejavom kompresora skúsenosti?

Zdravím, od konca augusta 2021 mame doma aj CX-30 Skyactiv-X186 GT Plus AWD A/T. Auto všetko v poriadku, spokojnosť. Aktuálne má najazdených 18000km a priemerná spotreba sa pohybuje okolo 6 litrov. Využíva ho hlavne manželka. Ja na ňom jazdím iba občas. Avšak pred niekoľkým týdňami ma pri šoférovani začal vyrušovať neidentifikovateľný zvuk vychádzajúci z priestoru motorovej časti. Prejavuje sa to prakticky neustále. Najčastejšie a najlepšie je to počuť pri otáčkách 1500 až 2000 a rýchlosti 50-60 km/hod. Auto bolo v servise. Výsledkom je, že sa jedná o štandardný zvuk vychádzajúci z kompresoresora. Takže všetko má byť v poriadku. E-Skyactiv X sa spolieha na patentovanú technológiu Mazda s názvom Spark Controlled Compression Ignition (iskrou riadené kompresné zapaľovanie) (SPCCI). Lenže mne takýto zvukový prejav nepríde v poriadku. Nie som presvedčený o tom, že to tak má byť. Prosím Vás, mate niekto s takýmto zvukovým prejavom kompresora skúsenosti?

SkyActiv-X - Plechový Zvuk​

Tak možná šikovně nasmlouvaný kšeft pro Mazdu

Chápu, že je to dotaz, který rozpoutá diskuzi, ale nechtěl jsem spustit dohadování. U žádného auta jsem to neřešil a zatím nenarazil na problém. Může být něco lepší, třeba pro nějaký režim, zároveň to může mít i negativní dopad jinde. I auto se dá obvykle koupit lepší... Šlo mi spíš o to, jestli někdo má pádný argument.

Díky za reakce

Chápu, že je to dotaz, který rozpoutá diskuzi, ale nechtěl jsem spustit dohadování. U žádného auta jsem to neřešil a zatím nenarazil na problém. Může být něco lepší, třeba pro nějaký režim, zároveň to může mít i negativní dopad jinde. I auto se dá obvykle koupit lepší... Šlo mi spíš o to, jestli někdo má pádný argument.

Díky za reakce
nechápej to špatně, vůbec nejde o rozpoutání diskuze ;) .
Ale pro většinu lidí aktivních na tomto foru je pádný argument prostě už jen to, že chtějí dopřát motoru něco lepšího než jen to co doporučí výrobce.
Stejně tak tu má většina lidí kratší interval výměny oleje než je předepsaný výrobcem, taky tu mění oleje v převodovkách - což třeba výrobce vůbec nepředepisuje s tvrzením, že náplň je doživotní a to samé platí u péče o 4x4 , která podle výrobce žádná není, ale zdejší osazenstvo ji přesto provádí ;) .
Taky můžeš tankovat na nějaké zapadlé noname čerpačce, nebo můžeš tankovat prémiová paliva ( stejně jako celkem dost místních nadšenců ).
Pro každého je pádným argumentem něco jiného, pro jednoho cena-pohodlí, pro druhého pocit že udělá pro svoje auto něco navíc ? ;)

Mne ked menili v autorizaku olej, tak obal bol ako ten vľavo… ?

Já tedy ne. Co tam dají, to tam dají. Mají nějaké normy, tak to snad dodržují. Je jasné, že u všeho existuje lepší varianta, ale na to obyčejné ježdění bude stačit i ten Mazda olej. Na servis jezdím max do 15 tisíců, mám už třetí Mazdu a ani u jednoho žádný problém. Ani u jednoho jsem nemusel dolevat ani kapku oleje nebo se o to nějak starat.
U CX 30 186 PS jsem dal po 10 tis 0W20 Mazda olej a fitr, autorizák až ve 20 tis. Když to ošidí, tak aspoň mám jistotu, že to zase udělám já po dalších 10 resp 20 tis. km :p

Zkuste zdejší expertku Doris - všecko, co se dá ošetřovat a umýt v autě i venku, má neskutečně vychytané... A její balzám na kůži uvnitř auta je bezkonkurenční...dělám s tím všecko (bílé kožené sedačky, komplet palubku, dveře apod. Krásně čistí + vyživuje, nenechává fleky/mapy a jemně voní. Po několik pokusech v předchozích autech s kůží a koženkou už nic jiného nechci, byla to škoda času a peněz.
Opět prosím o radu, co používáte na kůži. Dnes jsem ze zoufalství koupil "Sheron" čistící utěrky na kůži a po 30minutách a 5ks utěrek vypadá výsledek hůř, než před čištěním. Doris jsem psal, ale neodpovídá. Tak prosím jakoukoli radu :) Díky

Podívej já koupil teď TOHLE ještě jsem s tím nedělal, ale inspiroval jsem se tady i jinde a tohle je celkem doporučované obecně. Jinak sorry, ale matlat kůži ubrouskama od Sheronu tě napadlo jak? ?:)

Podívej já koupil teď TOHLE ještě jsem s tím nedělal, ale inspiroval jsem se tady i jinde a tohle je celkem doporučované obecně. Jinak sorry, ale matlat kůži ubrouskama od Sheronu tě napadlo jak? ?:)
Palubni desku kartacem ? Ja blb mikrouterkou a stejne taky misto vycisteni tam mam videt leskly misto !

Back