• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Dnes se ulomila větev a ja ji v jizde pravym bokem nabral oba b sloupky piano black odřený plus jedna rýha. Nevite způsob rozlesteni nebo to je na vymenu ? Dekuji2C66450D-FF9C-4C71-A5D3-B30386D84F0F.jpeg

Na fotce šrámy nevidím, takže nevím, jak jsou hluboké, ale s Meguiar's PlastX vyleštit drobné škrábance zvládne.

Při ceně opravy bych maximálně zkusil to, co jsem poslal. Pak ještě perfektně funguje Xerapol (https://www.autio.cz/31572-odstranovac-skrabancu-quixx-xerapol-ze-skla-a-plexiskla-50g.html). Myslím, že to minimálně odstraní to zmatnění povrchu, takže to nebude tak poutat pozornost a nebo si dokonce troufneš, vybrousíš to do roviny smirkem a doleštíš tím PlastX nebo Xerapolem. Pak si ještě dokážu představit polepení fólií (neodhadnu cenu). Výměnu bych nechal jako úplně poslední možnost, pokud s tím tedy nedokážeš žít. PlastX jsem použil na klavírní lak u řadící páky a super. Nejdřív na hranu, kde jsem měl něco podobného jako ty od tašky, jen v kratším a podle výsledku jsem trochu přeleštil i mikroškrábance, které mi nejspíš udělali při přípravě k předání a mě nenapadlo si takové věci hlídat.

Při ceně opravy bych maximálně zkusil to, co jsem poslal. Pak ještě perfektně funguje Xerapol (https://www.autio.cz/31572-odstranovac-skrabancu-quixx-xerapol-ze-skla-a-plexiskla-50g.html). Myslím, že to minimálně odstraní to zmatnění povrchu, takže to nebude tak poutat pozornost a nebo si dokonce troufneš, vybrousíš to do roviny smirkem a doleštíš tím PlastX nebo Xerapolem. Pak si ještě dokážu představit polepení fólií (neodhadnu cenu). Výměnu bych nechal jako úplně poslední možnost, pokud s tím tedy nedokážeš žít. PlastX jsem použil na klavírní lak u řadící páky a super. Nejdřív na hranu, kde jsem měl něco podobného jako ty od tašky, jen v kratším a podle výsledku jsem trochu přeleštil i mikroškrábance, které mi nejspíš udělali při přípravě k předání a mě nenapadlo si takové věci hlídat.
Super dik zkusim objednat to prvni jak jsi doporucil i kdyz klavir lesk a ryha nevim jestli to vykouzli. Jinak vse ok sklo gumy tesneni okenka strecha vse ok bez nasledku jak novy ten klacek vzal asi jen b sloupky. Zbytek umyt a mikrovlaknem vycisteny od smuly nebo co to bylo.

A když už jsem u toho, další otázka: čím ošetřujete palubní desku? Kůže to není, koženka taky ne, ani plast, materiál je matný...

Začínám řešit zimní pneu. Koupil jsem disky 16'' a z pneu se mi zamlouvají tyto: https://www.mojepneu.cz/michelin-pilot-alpin-5-215-65-r16-102h-xl

Má někdo a jaké jsou zkušenosti případně doporučí jiné?
BF Goodrich g force winter 2 luxus mam na cx3 a ted davam na cx30 !!! Doporuceni od Lazlo a fakt za 1 !

A když už jsem u toho, další otázka: čím ošetřujete palubní desku? Kůže to není, koženka taky ne, ani plast, materiál je matný...
Tak to by me velice zajimalo ! Mam ji zasr… hned od predani od prodejce

Tak to by me velice zajimalo ! Mam ji zasr… hned od predani od prodejce
Používám sprej na palubku a ok

Začínám řešit zimní pneu. Koupil jsem disky 16'' a z pneu se mi zamlouvají tyto: https://www.mojepneu.cz/michelin-pilot-alpin-5-215-65-r16-102h-xl

Má někdo a jaké jsou zkušenosti případně doporučí jiné?
Šípáky nemám rád, ale je to na tobě. Potřebuji nějakou rovnou drážku pro vyšší rychlosti ............

@TomIn
Téma ohledně zkušeností s pneu například zde:

Ohledně péče o interiér například zde:

Zdravim!

Chtěl bych vás poprosit o radu. Žena má CX-30 Plus 110kw, stáří necelých 6 měsíců, najeto cca 22 000 km, po první garančcce. Do minulého týdne bylo vše v pořádku. Teď se jí ale už 2x stalo, pokaždé na jiném místě, že se auto po nějaké době po zaparkování samovolně odemklo a svítila přední i zadní světla. Nevěděl by někdo, co by to mohlo způsobovat? Případně jestli můžu něco zkusit sám resetovat / odpojit / zapojit / atp. předtím, než budu volat do autorizáku?

Děkuji.

Zdravim!

Chtěl bych vás poprosit o radu. Žena má CX-30 Plus 110kw, stáří necelých 6 měsíců, najeto cca 22 000 km, po první garančcce. Do minulého týdne bylo vše v pořádku. Teď se jí ale už 2x stalo, pokaždé na jiném místě, že se auto po nějaké době po zaparkování samovolně odemklo a svítila přední i zadní světla. Nevěděl by někdo, co by to mohlo způsobovat? Případně jestli můžu něco zkusit sám resetovat / odpojit / zapojit / atp. předtím, než budu volat do autorizáku?

Děkuji.
Používá aplikaci MyMazda? Neodemkla ji touto aplikací? Má nastaveno automatické zamykání nebo zamyká klíčem nebo na klice přejetím přes senzor?

Používá aplikaci MyMazda? Neodemkla ji touto aplikací? Má nastaveno automatické zamykání nebo zamyká klíčem nebo na klice přejetím přes senzor?
Aplikaci má nainstalovanou, ale vzdálené ovládání nepoužívá. Má ji hlavně kvůli upozorněním, kdyby náhodou auto zapoměla zamknout. Aplikace bohužel nehlásí, že se auto samovolně odemklo.

Nastavení zamykání a odemykání je z výroby. Někdy auto zamyká tlačítkem na klíči, někdy to nechá na "automatice" a auto se při odchodu zamkne samo. Senzor na klice pro zamykání nepoužívá.

Co se odemykání týká, používá jak klíč a senzor na klice.

Ještě jsem se od ní dozvěděl, že když bylo to dnes auto odemčené a svítilo, tak jakmile se přiblížila k autu a chtěla otevřít, auto se zamklo (nestihla sáhnout na kliku).

Zdravim!

Děkuji.
Jako první bych tipoval nejjednodušší důvod. Klíčky v kabelce a tlačítko na boku se na něco přimáčkne. Zkusil bych je dát do něčeho, co náhodnému stisknutí 100% zamezí.

Back