• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

To štve skoro každýho, já na to čuměl jak tele na nový vrata, že tam tohle není...

Přátele, máte někdo zkušenosti s Mazda Europe service? Porucha, defekt atd. Jde mi o to, že Mazda, tak jako asi většina výrobců, vybavuje vozy jenom lepící sadou místo dojezdového kola. Představa, že kvůli píchlé gumě by člověk čekal třeba 2 hod. na mobilní pneuservis je naprd. Ta lepící sada prý prakticky zlikviduje gumu, že je po použití na odpis. Já měl doteď u všech vozů rezervu, takže jsem nic takového nemusel řešit. Přemýšlím o zakoupení dojezdového kola a člověk má klid. V případě potřeby vyměním a jedu dál?

dokup rezervu a mas pokoj, ja som tak dokupil do nasich mazd, len pocitaj s tym ze za original das celkom balik 400-500e dokopy

Roztec ako ma Mazda ma aj kopec ďalších aut (napr. aj KIA/Hyundai), takze treba len pohľadať. Ja mam napr. z Hyundai i 40. Dojazdovka predsa nemusí byt nová… Kľúč na koleso a zdvihak uz kúpiš hocikde.

Přátele, máte někdo zkušenosti s Mazda Europe service? Porucha, defekt atd. Jde mi o to, že Mazda, tak jako asi většina výrobců, vybavuje vozy jenom lepící sadou místo dojezdového kola. Představa, že kvůli píchlé gumě by člověk čekal třeba 2 hod. na mobilní pneuservis je naprd. Ta lepící sada prý prakticky zlikviduje gumu, že je po použití na odpis. Já měl doteď u všech vozů rezervu, takže jsem nic takového nemusel řešit. Přemýšlím o zakoupení dojezdového kola a člověk má klid. V případě potřeby vyměním a jedu dál?
Lepicí sada pneu nepoškodí, jen s tím mají v opravně víc práce. Spíš jde o to, že při dnešním provozu stát na krajnici a řešit defekt, jde o život. Stejně máme většinou zaplacenou asistenci v havarijku, přijede anděl s majákem, proč riskovat? A čas neušetříš, pokud není rezerva plnohodnotná, stejně musíš do servisu.

Spíš jde o to, že při dnešním provozu stát na krajnici a řešit defekt, jde o život
To je pravda, proto bych na krajnici nikdy defekt neřešil ani tam nestal a nečekal na asistenci... Vždy je po ruce nějaká odbočka, zastávka atd kam po defektu i za cenu zničení disku/pneu dojedu, tam si nahodím dojezdovku a "dokulhám" 80km/h domů/pneuservis/hotel. Máme malé děti a čekat někde 2h na odtah nepřipadá v úvahu? Kámoš dojel z Rakouska na dojezdovce. Zlatá doba aut s plnohodnotnou rezervou, za 15min nahozená rezerva a jede se dál, jsem stará škola... A anděl s majákem? Dnešní polovodiči sundají i světelnou šipku...

řešili jste někdo na CX-30 kouli ? origoš od Mazdy nebo ...levnější varianty ? máte foto, jak je, resp. není vyřízlej nárazník ? díky za info. pokud se nepletu, tak origoš odnímatelné tažné s montáží je od Mazdy kolem dvacky...
Zdar, montáž TZ(chtěl jsem pevné) tento týden u certifikovaného montážního technika a cena 7 600Kč. Super né?

Čau, jak startujete?
Zmáčknete nejdřív tlačítko pro zapnutí zapalování a pak znovu se spojkou pro nastartování?
Nebo sednete do auta a rovnou tlačítko se spojkou pro okamžité nastartování?
Přijde mi, že když se startuje hned, tak startér točí o dost déle, než se chytne motor.

Čau, jak startujete?
Zmáčknete nejdřív tlačítko pro zapnutí zapalování a pak znovu se spojkou pro nastartování?
Přijde mi, že když se startuje hned, tak startér točí o dost déle, než se chytne motor.
Sednu …spojka…tlacitko…a zatopim si pod prdeli jo a vypnu zkur…. Istop

Čau, jak startujete?
Já teda nic neřeším a se spojkou napoprvé nastartuju. Nepřišlo mi, že by to startovalo nějak dlouho. Ale jinou variantu startování jsem nezkoušel...

Zdravím Vás všechny. Můžete mi prosím poradit, zda jde pustit infotainment bez radia. Tak nějak jsem na to ještě nepřišel, díky?

Zdravím Vás všechny. Můžete mi prosím poradit, zda jde pustit infotainment bez radia. Tak nějak jsem na to ještě nepřišel, díky?
mě se audiosystém spustí vždy, když zapnu systém, ale po zmáčknutí knoflíku na hlasitost se zapne Mute a pozastaví přehrávání z externích zdrojů :)

Tady bude asi jiná logika systemu. Když to srovnám s bývalým vozem, tak jsem zapnul zapalování, podsvítil se displej a zobrazily se hodiny. S audiem to nemělo nic společného. Audio se muselo prostě pustit zvlášť. Jde mi o to, že né vždy chci poslouchat hudbu, ale chtěl bych třeba sledovat monitor jízdy, nebo upravovat nastavení. U Mazdy to jde tedy asi jen s audiem, byť přes mute.

Sednu …spojka…tlacitko…a zatopim si pod prdeli jo a vypnu zkur…. Istop
Start stop odpojen, takže o jednu operaci méně! Každopádně sednout a hled startovat, motor naskočí u mých všech aut okamžitě, žádné točení jsem nikdy nepozoroval. Třeba i MX5 po 1/2 roční odstávce přes zimu chytne na jaře ihned (okamžitě)!!!
Takže otázce úplně nerozumím?

Mazda by měla mít vyhřívané stěrače, ale nikde jsem v manuálu nevyčetl, jak se tato fce aktivuje. Pouští se společně s vyhříváním zrcátek?

Mazda by měla mít vyhřívané stěrače, ale nikde jsem v manuálu nevyčetl, jak se tato fce aktivuje. Pouští se společně s vyhříváním zrcátek?
Jj, spustí se vyhřívání zadního skla, tím se spustí i vyhřívání zrcátek a odmražování stěračů.

Mi teda přijde, že na 6ce se odmražení stěračů pustí tlačítkem na "odmlžení"/ofuk předního okna. Možná to, ale 3/CX30 má jinak.

Tak se mi dnes při nastartování neodklopila zrcátka, zamrzly mrchy.
Koukal jsem, že to Má CX-30tka blbě řešeno a voda tam prostě nateče, zůstane pod plastem, protože má sklon "do" plastu a zmrzne.
Zamrzá Vám to taky? nebo sklápění na zimu vypínáte?

Back