• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

U manuální převodovky: odemčený všechny dveře + řadící páka v poloze N + zatažená ruční brzda
U automata: odemčený všechny dveře + volič v poloze P
Díky, to musím vyzkoušet. Taky mi z toho jde hlava kolem, že to jednou jde a jednou ne :)

Jo to chce chvíli vyzkoušet, manželka s tím také zápasí, je tam moc bezpečnostních úkonů, Max6 to napsal přesně

Taky záleží, jak máš nastavené zamykání auta za jízdy. Já mám, že se za jízdy auto zamkne a odemkne, až když vypnu motor (kromě dveří u řidiče). Takže když zastavím a běží motor, tak musím auto odemknout přepínačem na dveřích řidiče a pak teprve jdou dveře a kufr otevřít. Takhle to je super, u školy děti nemůžou otevřít dveře do silnice, vždy jim to odemknu až když nic nejede a do kufru se také nikdo nemůže dostat třeba na křižovatce když stojíš.

Pratele jak dam niž svetla dal jsem misto 18 kol 16 zimni a porad na me blikaj, ze mam dalkovy ! Dekuji

Ja myslel jak ma cx3 vlevo šteling zvednu snizim ne najizdet nekam na rovinu a manualne stelovat svetla
Ten šteling jsi ale měl u halogenů ne? U led a xenonů je automatická nivelace podle zatížení, jinak přenastavit světla na regloskopu v servisu nebo na stk

Ja myslel jak ma cx3 vlevo šteling zvednu snizim ne najizdet nekam na rovinu a manualne stelovat svetla
nivelace nastavuje automaticky po nastartování, manuální štelování na rovině se dělalo tak na Š120 :joy:

Poznáš to tak, že se ti po nastartování zvednou a sklopí světla. Vypnout to v menu nikde nejde.
Tak rano pred domem svitim na fasadu pri starovani a nic jsem nezaznamel ! Jen vybehla lasicka, kuna a vzbudil jsem dalkovyma pulku baraku. Tak doufam, ze to neni v haj…., ale cestou domu na me uz nic neblikalo, to bude tim, ze nic nejelo.

U manuální převodovky: odemčený všechny dveře + řadící páka v poloze N + zatažená ruční brzda
U automata: odemčený všechny dveře + volič v poloze P
Trochu pozměním model z CX-30 na CX5 KF, ale dneska jsem s tátou převážel v kufru blatník z lakovny a samozřejmě při pokusu o otevření kufru jen pípípípíp... a nic. Když jsem mu vysvětloval co má udělat aby s nastartovaným autem šel otevřít elektricky ovládaný kufr, tak na mě jen kouknul a raději chcípnul auto.:joy:

je to moc, to uznávám ;), nemělo by se to z tou bezpečností přehánět!
Kolega si koupil nového Hyundaje a to auto jen nastartovat - nedáte!!!
Zatáhnout ručku, neutrál, brzda, spojka, musíš sedět rovně jinak senzor sedačky neví, že jsi v autě :sob:, potom se musíš usmívat, senzor unavy řidiče :cool: a už chybí jen Volvo dýchací klíček pro nastartování ?, ten zatím nadávají.............................

Katastrofa :bomb:, to není bezpečnost, ale obtěžování řidiče!!!!

Tak schválně, kolik z vás mělo dnes chybu: Porucha řídícího systému vozidla? Po nastartování, jízdě asi 2min a spuštění výhřevu hned chyba :) A to bylo auto před třemi týdny na garančce, kde mi měřili baterii... Tak doufám, že je to jen výkyv baterie a nic horšího

Mne se to stalo kolem 5tis km jako par jinych hlasek, v mazde pak dobiti baterie a spravny restart, od te doby ok!

Tak schválně, kolik z vás mělo dnes chybu: Porucha řídícího systému vozidla? Po nastartování, jízdě asi 2min a spuštění výhřevu hned chyba :) A to bylo auto před třemi týdny na garančce, kde mi měřili baterii... Tak doufám, že je to jen výkyv baterie a nic horšího
Ptal jsem se manželky a bohužel ti nemohu potvrdit! Žádná hláška se nekonala, u nás dnes ráno - 12 st.
Na servisce v PB jsem se ptam na update systému řízení baterie (jak psali v německu) a prý žádný není!! To je divné, že pro DE je a ví se o problému řízení nabíjení baterie a pro CZ není nic! Buď neříkají pravdu nebo příští servisku zajedu do DE a bude to!!!!

Ptal jsem se manželky a bohužel ti nemohu potvrdit! Žádná hláška se nekonala, u nás dnes ráno - 12 st.
Na servisce v PB jsem se ptam na update systému řízení baterie (jak psali v německu) a prý žádný není!! To je divné, že pro DE je a ví se o problému řízení nabíjení baterie a pro CZ není nic! Buď neříkají pravdu nebo příští servisku zajedu do DE a bude to!!!!
Já jsem pro jistotu baterii taky dobil. z 12.2V dobito na 13.2V a zatím vše bez errorů. Ale pro jistotu jsem začal vypínat start stop :) Když jsem volal do Mazdy servisu (Praha Spořilov), prý jim zvoní telefony od rána a servis na počkání je nyní bez šance...

Já jsem pro jistotu baterii taky dobil. z 12.2V dobito na 13.2V a zatím vše bez errorů. Ale pro jistotu jsem začal vypínat start stop :) Když jsem volal do Mazdy servisu (Praha Spořilov), prý jim zvoní telefony od rána a servis na počkání je nyní bez šance...
Ja jen svitim ! Vse vypnute ! Ohrev prdele rukou klima a vse ok. Ten nesmysl start stop je prvni co leti do rezimu off. Jinak servis jedine v rajchu. Jezdim tam uz 3-4 roky.

Back