• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Ja jen svitim ! Vse vypnute ! Ohrev prdele rukou klima a vse ok. Ten nesmysl start stop je prvni co leti do rezimu off. Jinak servis jedine v rajchu. Jezdim tam uz 3-4 roky.
Start stop přes konektor odpojen, když auto delší dobu nejede nebo jezdí jen 5 km tam a zpět, tak ho přes víkend dobiju a zatím ok. Do DE na servis se také příští rok asi budu chystat, díky za tip.

Ja jen svitim ! Vse vypnute ! Ohrev prdele rukou klima a vse ok. Ten nesmysl start stop je prvni co leti do rezimu off. Jinak servis jedine v rajchu. Jezdim tam uz 3-4 roky.
no tvl proto bych si koupil takové auto, abych si v zimě nezapnul ani ohrev prdele, rukou a klimu :joy:

Tak nic, dobití baterky nepomohlo a už svítí zase. Objednán do servisu na 4.1.2023. Prý to může být vážná chyba a neměl bych auto používat.... Auto si prý nechají na kontrolu 2-3dny, protože se nejedná o běžnou závadu a půjčení auta na den 2800,- (Autopalace Spořilov)... Nějaký nápad?

Tak nic, dobití baterky nepomohlo a už svítí zase. Objednán do servisu na 4.1.2023. Prý to může být vážná chyba a neměl bych auto používat.... Auto si prý nechají na kontrolu 2-3dny, protože se nejedná o běžnou závadu a půjčení auta na den 2800,- (Autopalace Spořilov)... Nějaký nápad?
Auto gratis ! Si delaj prdel trojku na den !

Upřímně moc nechápu ten přístup servisu.:mad: @Ace002 nezkoušel jsi volat ještě jinam?
Zaprvé je teda opravdu "super", že řeknou auto raději nepoužívat, ale termín dostaneš za 3 týdny a náhradní auto smůla, přitom oni to v rámci záruční opravy můžou pak přeúčtovat normálně Mazdě.
Pokud řekli nejezdit, tak bych zavolal na tu Mazda Asistenci, že chceš odtah do nejbližšího autorizovaného servisu a hned by to někde museli přijmout a začt řešit. :grinning:

Divné… Car Star už pod LOUDA mi na den auto půjčoval normálně, jako testovací režim a na dny dva prostě řekli, že nemůžou a byla M3 sedan za cca 500Kč/den a palivo. Samozřejmě jsem stálý klient, dnes se časy dost mění, přelom roku k tomu. Ale tohle je situace, když „nechci říci ne, resp. říkám ne přemrštěnou cenou“.

Upřímně moc nechápu ten přístup servisu.:mad: @Ace002 nezkoušel jsi volat ještě jinam?
Zaprvé je teda opravdu "super", že řeknou auto raději nepoužívat, ale termín dostaneš za 3 týdny a náhradní auto smůla, přitom oni to v rámci záruční opravy můžou pak přeúčtovat normálně Mazdě.
Pokud řekli nejezdit, tak bych zavolal na tu Mazda Asistenci, že chceš odtah do nejbližšího autorizovaného servisu a hned by to někde museli přijmout a začt řešit. :grinning:
Ano, zkoušel jsem i Hradec Králové, kam jedu na Vánoce. Tam mi nabídli termín 12.1. a do telefonu mi řekli, že když si to chytráci v Praze rozvrtali, mají si to tam taky i složit :D Nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo brečet... Každopádně mi taky řekli, že můžu využít Mazda Asistance, když mi to auto někde kixne. Pak to odtáhnout a budou to muset řešit ihned. Ale i tak je to prý v dnešních dnech tak na 3-4dny... Takže jsem si moc nepomohl. Prostě jezdím a snad to do toho 4.1. doklepu :)

Divné… Car Star už pod LOUDA mi na den auto půjčoval normálně, jako testovací režim a na dny dva prostě řekli, že nemůžou a byla M3 sedan za cca 500Kč/den a palivo. Samozřejmě jsem stálý klient, dnes se časy dost mění, přelom roku k tomu. Ale tohle je situace, když „nechci říci ne, resp. říkám ne přemrštěnou cenou“.
Díky za tip, ale s Louda auto mám jen špatné zkušenosti. Nejdříve u Škodovky, kdy mi zprasili výměnu olejového filtru a pak se se mnou hádali, že jsem si to zavinil sám. A u Mazdy (CarStar) jsem narazil na tak nepříjemného prodejce, že tam už opravdu nikdy :)

Dnes jsem objevil tlapky zvířátka (doufám, že to byla jen kočka) na motoru, baterii atd., díky krytu motoru se nedostane ke kabelům motoru, pouze může překousat kabel 12V, takže díky mazdo!

Mazda_SkyActiv-X.jpg

Zvířátkům moc Mazdí kabely nechutnají, spíš jen tepelná/hluková izolace je mňam mňam. Zvířátko ti tam vleze zespodu a tam se ke kabelům bez problémů dostane.

nebo nejsou kabely dopovány tukem z velryb, jako to dělá VW nebo Toyota, resp. jejich dodavatelé.......... :sob:

Zdravím Vás, přátele. Rád bych se zeptal, v jakém formátu posloucháte muziku v autě z flash disku? Zkoušeli jste něco jiného, než MP3? A jak jste spokojeni s reprodukcí základního audia v CX-30? Za mě neříkám, že je to špatný, ale tak nějak mi tam pořád něco chybí. Když to srovnám s předešlým vozem Kia Ceed, tak si dovolím tvrdit, že muzika byla zřetelně lepší. Na druhou stranu jsem se seděl v autech, kde bylo lepší nic neposlouchat, protože reprodukce byla strašná. Poslouchám všechno možné, někdy si rád pustím i třeba dance a podobný žánr. Nebo třeba někdo poradí, jak nastavit EQ. Zatím jsem zkoušel nastavit jenom ty přednastavené typy, ale ani jeden mi nějak nevyhovuje. Údajně prý BOSE spolupracoval s Mazdou při vývoji i na základním audiu, tak nevím. Díky za Vaše poznatky i rady.

Tak jsme se včera projeli testovací CX-30 s G122 a automatem. A musím říct, že příjemné překvapení. Čekal jsem to daleko línější a to testovací kus měl najeto 30 km.
Auto mi přišlo utlumenější než SkyX a od motoru dokonce méně hlučné než 6ka. Jediný nezvyk byl pedál brzdy, který má takový podivný chod s poměrně velkým odporem, který má nejspíš co dočinění s mild-hybrid systémem.

Obecně mi teď přijde CX-30 jako nejzajimavější Mazda. CX-5 a 6ka nezapřou své roky, CX-60 je zatím nedodělek, 3ka je na tom tragicky se sezením vzadu ( nepočítám sedan, který je nádherný, ale už rozměrově né úplně kompaktní). Kdežto na CX-30 se mi docela těžce hledají nějaké chyby.

Zdravím Vás, přátele. Rád bych se zeptal, v jakém formátu posloucháte muziku v autě z flash disku? Zkoušeli jste něco jiného, než MP3? A jak jste spokojeni s reprodukcí základního audia v CX-30? Za mě neříkám, že je to špatný, ale tak nějak mi tam pořád něco chybí. Když to srovnám s předešlým vozem Kia Ceed, tak si dovolím tvrdit, že muzika byla zřetelně lepší. Na druhou stranu jsem se seděl v autech, kde bylo lepší nic neposlouchat, protože reprodukce byla strašná. Poslouchám všechno možné, někdy si rád pustím i třeba dance a podobný žánr. Nebo třeba někdo poradí, jak nastavit EQ. Zatím jsem zkoušel nastavit jenom ty přednastavené typy, ale ani jeden mi nějak nevyhovuje. Údajně prý BOSE spolupracoval s Mazdou při vývoji i na základním audiu, tak nevím. Díky za Vaše poznatky i rady.
Pozice audia řidič, basy + 6, výšky +2 a za me oka. Mám obyč FM rajch radio HITRADIO.RTL nikoliv DAB.

Back