• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

Ahojte Mazdaci, kúpil som jazdenu mazdu CX 30 a mám 2 otázky.

1. Má mať lakťová opierka nejaké tesnenie v kolieskach? Mám taký pocit že tam niečo bolo, lebo niekedy celkom slušne vrzga (prikladám foto o čo presne sa jedná) Ak by bol niekto tak dobrý a poslal mi foto z novej Mazdy tak by to bolo super.

2. Stredový displej - neviem či je na ňom nalepená nejaká fólia alebo je tam niečo zatečene ale pod určitým svetlom sú po obvode fľaky (tiež prikladám foto) Ak by sa dalo tiež by som poprosil detailnú foto.

Prehliadka v servise mi vychádza až na leto a určite to budem riešiť aj v servise ale netuším či to opravia na záruku alebo nie.

Ďakujem za vaše odpovede

IMG_20230308_111943.jpg IMG_20230308_112011.jpg

1. Má mať lakťová opierka nejaké tesnenie v kolieskach? Mám taký pocit že tam niečo bolo, lebo niekedy celkom slušne vrzga (prikladám foto o čo presne sa jedná) Ak by bol niekto tak dobrý a poslal mi foto z novej Mazdy tak by to bolo super.

2. Stredový displej - neviem či je na ňom nalepená nejaká fólia alebo je tam niečo zatečene ale pod určitým svetlom sú po obvode fľaky (tiež prikladám foto) Ak by sa dalo tiež by som poprosil detailnú foto.

Prehliadka v servise mi vychádza až na leto a určite to budem riešiť aj v servise ale netuším či to opravia na záruku alebo nie.

Ďakujem za vaše odpovede

Zobrazit přílohu 44906 Zobrazit přílohu 44907
2. - Někdo drhnul první vrstvu až do mrtva.

Někdo odstranil nějakým alkoholem nebo jiným organickým rozpouštědlem oleofobní vrstvu.

Někdo odstranil nějakým alkoholem nebo jiným organickým rozpouštědlem oleofobní vrstvu.
Ďakujem za odpoveď, zabudol som ešte napísať jednu vec. Ono to vyzerá ako by to bolo za tým krycím sklom. Keď som som auto kupoval tak na tom displeji bola ešte pôvodná fólia z výroby aj s tým bielim štítkom. Až doma som ju dal dole a zbadal som toto.

Ešte sa chcem spýtať na tu lakťovú opierku, či naozaj nemá byt ten plast obalený niečím lebo to má dosť veľkú vôľu do strán.

Ďakujem za odpoveď, zabudol som ešte napísať jednu vec. Ono to vyzerá ako by to bolo za tým krycím sklom. Keď som som auto kupoval tak na tom displeji bola ešte pôvodná fólia z výroby aj s tým bielim štítkom. Až doma som ju dal dole a zbadal som toto.

Ešte sa chcem spýtať na tu lakťovú opierku, či naozaj nemá byt ten plast obalený niečím lebo to má dosť veľkú vôľu do strán.
Ahoj .mam cisto novy cx30 a na tej laktovke to mam rovnake ako ty

Ďakujem za vaše odpovede

Zobrazit přílohu 44906 Zobrazit přílohu 44907
Ahoj, loketka by nemela mit ani vuli ani vrzat, mam 14.000 km a zatim OK. Zkus reklamovat nebo podivat v Mazde a porovnat na miste.
Ad display - to je hodne zvlastni... pokud tam byla folie z vyroba, jak by mohl tu vrstvu poskodit, jak pise shrek... jedine ze by cistil a strikal neco na tu folii ochrannou a dostalo se to za ni a shora trochu steklo dolu, to jediny me napada... kazdopadne da se koupit nova bud primo v mazde a s vymenou cca 3500 nebo se da i na netu sehnat levneji a pak si nechas vymenit, nejlepsi je se v Mazde tohoto plastu vubec nedotykat a prach vyfoukat hahaha :)

Na loketní opěrce zespoda, jak mas detail fotky, jsem mel nalepeny takovy semiš nebo jak to nazvat,aby to krasne hladce klouzalo. Nicméně vlivem používání a asi i horka, se to postupně srolovalo a tak jsem to odlepil. Jinak mi ta loketka drhla.

Ahoj jezdíte na výměnu oleje po roce, nebo se řídíte tím, co vypočítá samo auto (X motor).
Po výměně oleje tam naskočí 20 000, ale stačí ujet pár km po městě se studenými starty a hned auto ukazuje výměna oleje za 18 000 km.
Po prvním roce mi to vyšlo akorát na ten rok s najetím cca 11 000, ale také se může stát, že si auto napíše o výměnu třeba po 3/4 roce i když bude najeto jen třeba 7 000 km.
Dík za vaše postřehy.

Ahoj jezdíte na výměnu oleje po roce, nebo se řídíte tím, co vypočítá samo auto (X motor).
Po výměně oleje tam naskočí 20 000, ale stačí ujet pár km po městě se studenými starty a hned auto ukazuje výměna oleje za 18 000 km.
Po prvním roce mi to vyšlo akorát na ten rok s najetím cca 11 000, ale také se může stát, že si auto napíše o výměnu třeba po 3/4 roce i když bude najeto jen třeba 7 000 km.
Dík za vaše postřehy.
-> 1x za rok společně se servisní prohlídkou (příp. trošku dřív, když najedu ty km dřív); stejně jednou za rok musíš
-> Pokud začne hlásit výměnu dřív, tak logicky dřív :), mně se to nikdy nestalo resp. při takovym počtu km se Ti to asi taky nestane :)
-> U každýho novýho nechám i po zajetí vyměnit, ale pak na to neberu ohled a jedu podle serv. pokynů jako bych nic nedělal, můžou pak dělat trable se zárukou

Takhle to dělám já, teď mám u obou mazd skoro 15tis km a vychází mi to květen/červen po roce, tak to mám tak akorát nebo o mesic driv :)

-> 1x za rok společně se servisní prohlídkou (příp. trošku dřív, když najedu ty km dřív); stejně jednou za rok stejně musíš
-> Pokud začne hlásit výměnu dřív, tak logicky dřív :), mně se to nikdy nestalo resp. při takovym počtu km se Ti to asi taky nestane :)
-> U každýho novýho nechám i po zajetí vyměnit, ale pak na to neberu ohled a jedu podle serv. pokynů jako bych nic nedělal, můžou pak dělat trable se zárukou

Takhle to dělám já, teď mám u obou mazd skoro 15tis km a vychází mi to květen/červen po roce, tak to mám tak akorát :)
Díky. Mám po výměně oleje ujeto asi 400 km a z 20 000 to kleslo na 18 000. Tímto tempem bych jel na výměnu po 5 000 km. Což je divné a právě jsem chtěl znát názory.

Díky. Mám po výměně oleje ujeto asi 400 km a z 20 000 to kleslo na 18 000. Tímto tempem bych jel na výměnu po 5 000 km. Což je divné a právě jsem chtěl znát názory.
Jo, ten automatický výpočet výměny oleje se různě mění. Já měl po pár kilometrech taky skok na 18 000. Pak i docela rychle to šlo na 16 000 a teď, když mám najeto cca 6 000, tak to ukazuje výměnu za 12 000.

Zdravím, nemáte někdo servisní plán na kontroly k CX-30 G150 FWD 2020 ? co jsem tady našel odkaz tak ten je již nefunkční, tak by mne zajímalo co mě 3. a následující roky čeká za výměnu všechno. Děkuji

Přátele jaké mam dat sviceni aby nesvitily ty spodni linky ? Normal i auto rezim to porad sviti ! Dekuji

Originál nelze. Když svítí potkávací světla, tak vždy svítí linky jako obrysovky.

Back