• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-30 - obecně

V čem je problém? Jen jsi nakousl , ale neřekl proč?
Problém v autě nebo v servisu?
Osobně servisům také nevěřím......
První chyba přišla po 6měsících v zimě - chyba řídící jednotky vozidla - Vadný sensor brzdového pedálu
Druhá chyba - po výměně prvního dílu - chyba řídící jednotky vozidla - čerpadlo chladící kapaliny
Třetí chyba - pravé přední světlo začalo hučet - jakoby zanesený ventilátor - střídání vysokého a nízkého hučení - čekám na výměnu světla...

Do toho mi všechny parkovací senzory fungují asi s 2s zpožděním a systém předního radaru - varování před kolizí se mi spouští celkem pravidelně bez zjevné příčiny - tyto věci jsou prý ale normální a nelze je odstranit :)

První chyba přišla po 6měsících v zimě - chyba řídící jednotky vozidla - Vadný sensor brzdového pedálu
Druhá chyba - po výměně prvního dílu - chyba řídící jednotky vozidla - čerpadlo chladící kapaliny
Třetí chyba - pravé přední světlo začalo hučet - jakoby zanesený ventilátor - střídání vysokého a nízkého hučení - čekám na výměnu světla...

Do toho mi všechny parkovací senzory fungují asi s 2s zpožděním a systém předního radaru - varování před kolizí se mi spouští celkem pravidelně bez zjevné příčiny - tyto věci jsou prý ale normální a nelze je odstranit :)
Tak to naprosto chapu :) podle me bude zakopanej pes nekde v elektronice, a na to neprijdou, to auto je prospikovany :) jak se projevoval senzor brzdoveho pedalu?

Ahoj, DAB radio ukazuje Vam to interpreta a nazev singlu ? Nebo jen nazev stanice ? Dekuji

To zamrzi ! Byl bych neskutecne nasrany ! Hod to Mazde na protiucet a kup jinou Mazdu.

No to se nečte zrovna dobře! Snad ti to opraví, ale s řídící jednotkou jsem měl trable u VW a jen čekali až vyprší záruka, potom mě technik řekl, že to automobilka nechce opravovat/měnit řídící jednotku, protože to stojí více než 30 tis ( a to byl rok 2016!) a výrobce to neproplácí.
Jestli je to zde podobné, tak nemáš šanci! Stejně jako já minulý týden, kdy odešla řídící deska u plynového kotle (záruka ještě 1 rok), ale na elektroniku se nevztahuje , jsou to sráči čínský!!!!!:D

Tak to naprosto chapu :) podle me bude zakopanej pes nekde v elektronice, a na to neprijdou, to auto je prospikovany :) jak se projevoval senzor brzdoveho pedalu?
Problém byl v tom, že se mi rozsvítila chyba řídící jednotky. Volal jsem na servis a termín návštěvy byl až za 3týdny. Vše způsobovala zima, když bylo méně, než -3 a auto stále venku alespoň 30min, tak se chyba rozsvítila. Když bylo nad 0, všechno bylo OK. A když mě vzali na servis, říkali, že jim tam žádná chyba už nesvítí, ale že to určitě bude tohle. Tak to objednali a za 2týdny jsem přijel znovu. A v tu chvíli si načetli další chybu a to čerpadlo chladící kapaliny. Takže za měsíc další návštěva a od té doby přestalo mrznout :D

No to se nečte zrovna dobře! Snad ti to opraví, ale s řídící jednotkou jsem měl trable u VW a jen čekali až vyprší záruka, potom mě technik řekl, že to automobilka nechce opravovat/měnit řídící jednotku, protože to stojí více než 30 tis ( a to byl rok 2016!) a výrobce to neproplácí.
Jestli je to zde podobné, tak nemáš šanci! Stejně jako já minulý týden, kdy odešla řídící deska u plynového kotle (záruka ještě 1 rok), ale na elektroniku se nevztahuje , jsou to sráči čínský!!!!!:D
Tak to se mám na co těšit :)

Par let to nesleduji, neznam tedy aktualni legislativu a studovat se mi to nechce, ale neslo by skrze opakujici se, ci nekolilatou ruznou zavadu, vratit vozidlo?

@M3grey .Jo to máš asi pravdu, myslím že při třetí reklamaci máš právo odstoupit od smlouvy a musí vrátit peníze.

Nevím jistě, ale mám pocit, že nárokovat výměnu, či vrácení peněz lze pouze při třech stejných reklamacích. Mám na mysli, že třikrát musíte reklamovat tu samou závadu, což v případě ACEho, myslím, nenastalo. ( Vadný senzor, čerpadlo, světlo ) Kdyžtak mě opravte.
Ještě bych se Vás rád zeptal na jednu věc. V práci kolega řešil svolávačku na svoje auto, Tak mě napadlo, jestli náhodou není vypsaná nějaká svolávačka i na moji Mazdu. A hle po zadání VIN na mazda.cz vyběhla. ( kontrola úniku chladící kapaliny a přehrání řídícího modulu pohonného ústrojí ). Máte zkušenosti, jestli se někdo ozve, nebo čekají jestli se přihlásíte sami?
Ještě se Svámi podělím o jednu zkušenost. Před pár dny mi přestaly na straně řidiče fungovat dojezdy na okna. Pravá strana OK. Musel jsem držet tlačítko, aby se okno stáhlo a zase vytáhlo. Párkrát jsem to ten den ještě zkoušel, ale nic. Druhý den zase už vše fungovalo. Od té doby zase OK. Měl jste někdo takový problém? Jestli to není třeba předvoj nějaké závady.

Back